10 SELF LOVE tipp, a jó közérzetért

Mostanában sokszor érzek kisebb-nagyobb hullámokat a lelkemben és én ezt nem is tagadom. Nem akarom titkolni, hogy vannak nehezebb napjaim, amikor az érzéseimmel is tudok vívódni vagy éppen elterelődik egy pár órára a fókuszom és könnyekben török ki. Valamiért most egy kicsit érzékenyebb időszakon megyek át, de nem bánom, mert ez is tanít és ad. Ilyenkor erősebben oda figyelek  magamra, legalábbis igyekszem. Meg is szeretném osztani most Veletek, a jól bevált SELF CARE elfoglaltságaim, amik mindig jól esnek a néha megfáradt lelkemnek és ezzel együtt a testmnek:

1.Minden reggel megiszom két pohár vizet, ez tényleg elmaradhatatlan. Ha sietősben vagyok, akkor csak felkapom az üveget és a kocsiban iszom meg a reggeli vízadagomat. Olyan jól esik a hidratáltság.

2.Bár szeretek smink nélkül lenni, minden reggel sminkkel indulok munkába. Ez is egy kis rutinszerű nyugalmat ad nekem. A smink előtt bevált szokásom, hogy alapozó előtt, szépen áttörlöm micellás vizzel az arcom majd egy hidratáló krémmel készítem elő az arcomat a sminkeléshez. Fontosnak tartom a higéniát és a megfelelő ápolást, főleg ha a bőrünkről van szó és természetesen az esti arctisztítás is kulcsfontosságú pont nálam.

3.Miközben ezeket a sorokat írom Nektek, mellettem sütis illatú gyertya ég, ami az egész hálószobámat elárasztja és forró fahéjas-narancsos teát kortyolgatok. A tea-gyertya kombináció nálam az otthont jelenti.

529de403a88317c0ff4b2a92da87fa7c

4. Bár sokat pörgök és igyekszem produktív lenni mindennap, ott vannak azok az órák vagy fél napok, amikor azt érzem, hogy most szeretnék egy kicsit “elvonultan” feltöltődni. Ilyenkor jól esik több órán keresztül regényt olvasni, jól esik egy kicsit csendben lenni, mégha csak egy órára is. Soha ne sajnáljátok magatoktól ezeket az időket, mert valóban aranyat érnek.

5.Különböző testvajakkal és testápolókkal szeretem kenegetni magam. Általában ez az esti program is, hogy mielőtt lefekszem aludni szépen bekenem a talpam, a kedvenc kókuszolajos-levendulás lábkrémemmel majd a shea vajas testáplómmal is szépen átkenem a bőröm.

6.A kényelmes alvásról: 6 naponta friss ágyneműt kell húznom, mert rajongok a friss és tiszta ágyneműért és mindig ruha nélkül alszom. Olyan kényelmes és szabad érzést ad.

7.Hetente veszem elő a Deliciously Ella albumait. Imádom a fotóit, gondolatait, ételeit. Nagy bakancslistás álmom volt eljutni a Delibe, ami Londonban található. Elmondani nem tudom mennyire tetszett és milyen jól éreztem ott magam. A három napos londoni kiruccanásomnál kétszer is nála ettem és szinte mindennap gondolok arra, hogy milyen jól esett a céklás latte vagy az avokádókrém Ella módra. Szóval nekem az albumai és az oldalai azok a forrásaim, ahol mindig kapok jó energiákat és feltöltenek.

5fa4dab9821f059bf8824e36419dfe87

8.Séta a természetben és közben csak nézelődni.

9. Reggeli. Kelj fel korábban és készítsd el a kedvenc reggelid. Avokádó toast, citrommal és borssal vagy zabpehely banánnal és mogyoróvajjal. Friss menta tea, két pohár víz. Csak ülj le és egyél. Ne nyúlj a telefonodhoz csak élvezd a reggelid.

1d976d625d43b90563e2713048d798d9

10. Naptárak és füzetek szerelmese vagyok és szinte mindig-mindent szeretek feljegyezni. Nem tudom elmondani hány naplót írtam már tele és mennyi kis jegyzetem van. RENGETEG. A mai napig minden apró kis részletet feljegyzek: legyen szó arról, hogy mikor dolgozom vagy arról, hogy mi volt a legnagyobb dolog számomra, ami a héten történt velem. Nincs olyan kis részlet, ami ne lenne számomra fontos. Mellette pedig vezetek vizualizációs naplót és hálanaplót is. Ezek mind-mind jót tesznek Nekem.


A bejegyzést írta, szerkesztette: Perepelica Claudia
Fotók: Pinterest

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s