7 dolog, amire érdemes fókuszálnunk

Közhelynek tűnhet, de annyi minden dolog van az életben, ami elveheti a fókuszt. Sokszor én is észreveszem magamon, hogy olyan dolgokra koncentrálok, amik nem visznek előrébb, sőt…amik akár hátráltatnak is az életben. Így ezen a csodás kis vasárnapi napon arra gondoltam, hogy megosztom Veletek mik is azok a dolgok, amikre valóban érdemes fókuszálnunk.

1. Az élet értelme: Sokszor nem tudom, hogy mi is az élet valódi értelme, de azt tudom, hogy én magam adhatok valamilyen értelmet az életemnek. Nekem például az írás az, ami egy igazi szenvedély. Amitől sokszor kiráz a hideg és amire sokszor büszke vagyok. Szeretem az írásaimmal motiválni és segíteni az olvasóimat, szeretem ha tudok valami pluszt adni és ha milliomos leszek belőle ha nem, az írás nekem valódi értelmet jelent, függetlenül minden véleménytől és anyagi javaktól. Úgy gondolom, de ez persze csak egy személyes vélemény, hogy mindnannyiunkban van valami kis “csoda” elrejtve és az élet értelme lehet az is, hogy ezt felfedezzük magunkban.

2. Egészség: Nem hiába posztolok olyan sokat a különböző egészséges ételeimről és italaimról vagy az edzésről. Az egyik legszuperebb dolog az egészségünkre koncentrálni és magunkba fektetni. A Spirit Village blog egyik mottója, hogy “Az egészség a legnagyobb befektetés” ugyanis ezzel maximálisan azonosulni tudok. Egy rossz vagy jó nap után, egy szuper nagy futás vagy egy box edzés, utána egy jó zöld smoothie tényleg varázslatra képes. Az egészségünkre fókuszálni, nagyon is érdemes.

3. Lelki állapotunk: Tegnapelőtt volt egy szabadnapom és csak figyeltem a lelkem és a testem: 9 hónapja nem voltam masszázson, így úgy döntöttem, hogy akkor itt az ideje. Beültem a kocsiba és az első közeli masszázs szalonba betértem, egy órás pihenésre és feltöltődésre. A lelkemet és a testemet is igyekszem egyensúlyba tartani, mert úgy érzem számomra ez elengedhetetlen, így mindig is szánok időt magamra: lehet ez egy órás filmezés, olvasás, jóga, masszázs, manikűr vagy pedikűr. A lelki állapotunkra, a lelki egyensúlyunkra érdemes figyelnünk, mert ha mi nem vagyunk feltöltődve, akkor adni sem tudunk.

4. Produktívnak lenni: Néha jól tud esni egy-egy olyan nap, amikor egész nap a kanapé előtt fekszünk és semmit nem csinálunk bár bevallom én nekem ez nagyon nem megy…szeretem, ha produktív vagyok. Szeretem, ha egy napomból kihozom a maximumot. Ha szívfájdalmam van, ha szakításon megyek keresztül, ha boldog vagyok, szeretek produktív lenni és elvégezni a feladataimat illetve építő jellegű tevékenységeket csinálni. Edzés, blog poszt írás, inspiráció szerzés, könyvírás, főzés, bármi csak soha ne érezzem, hogy “kicsúszik a kezemből a nap”.

5. Hálásnak lenni: Ez is egy olyan gyakorlat, ami építő jellegű. Szeretek hálás lenni és azt hiszem, a hála az egyik legfelemelőbb érzés. Mindennap megköszönni legalább három dolgot?! Tegyük ezt akár a szokásunkká? Kis jegyzetfüzet az ágyunk mellett és a nap végén, írjunk csak bele három dolgot amiért hálásak vagyunk.

6. Kevesebb stressz: Mire érdemes fókuszálni? Mi az ami valóban jót tesz nekünk?! A kevesebb stressz vagy inkább úgymond a “felesleges stressz”. Ezt nem mindig könnyű alkalmazni, de ha egyszer elindulunk “ezen” az úton, akkor egy szuper helyre érkezhetünk. De mit is jelent számomra a felesleges stressz?! Amikor a kollégád beszól, amikor dugóba kerülsz és ideges leszel, mert késni fogsz vagy éppen ügyintézel és hatalmas a sor előtted. Amikor hánykolódsz az ágyban és nem tudsz aludni, de tudod három óra múlva kelned kell. Ha nem hív vissza a “szerinted életed szerelme” vagy éppen stresszelsz azon, hogy mit fog szólni a legjobb barátnőd ahhoz, hogy le kell mondanod a mai esti találkozót, mert nem aludtál semmit és nagyon fáradt vagy. Na ezek azok a stresszforrások, amiket érdemes tudatosan úgymond “leemelni” a vállunkról és könnyebben élni. Jobban élni. Nem idegeskedni csak elengedni és szokszor sodródni olyan helyzetekkel, amiket nem tudunk szabályozni.

7. Döntéseket meghozni, egyszerűsíteni az életet: Nem, nem lesz az én életem bonyolult. Nem akarom túlgondolni az életemet, egyszerűen csak szeretnék egyszerűen élni és valahogy ezt is így teszem. Legalábbis mostanában kezdem így érezni magam. Nem kellek? Akkor nem kellek! Kellek? Akkor kellek? Akarom? Akkor akarom. Nem akarom, akkor nem akarom! Nincs semmi olyan, amit érdemes túlbonyolítani, koncentráljunk a dolgok egyszerűségére, ne agyaljuk túl…igen ezt én mondom. Ha pedig sokszor egy nagy “kavalkádot” érzünk legbelül, akkor érdemes egy nagyot sétálni és tisztázni, dönteni. Sokszor csak döntés nehéz, nem az ami utána jön.

8d896ad4b33cff4dcb1ae52239ede73a

A bejegyzést írta, szerkesztette: Perepelica Claudia
Fotó: Pinterest

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s