9 szokás, amitől kiegyensúlyozott lettem

Olyan régen írtam Nektek blog posztot, hogy már egyenesen hiányzott az érzés, hogy itt valami újat lássak/lássatok. Ígérem, ez mostantól változni fog és igyekezni fogok, minél többször bejelentkezni olyan témákkal, amik előrébb visznek, amik építenek és amikkel inspirálni tudlak Benneteket. Kicsit sem szeretném, hogy minden egyes mondatomat megfogadjátok vagy kövessétek az összes lépésem, ugyanis én is csak egy lány vagyok, aki megosztja az útját és a gondolatait/érzéseit a világáról. Ha ebből a bejegyzésből lesz egy mondat, amit meg tudsz ragadni, akkor tedd azt. Ha egy mondatommal sem tudtál azonosulni, akkor olvass valaki mást, hátha mástól kapsz valamit. A lényeg, hogy itt nincs semmi elvárás csak tiszta és őszinte gondolatok és a saját tapasztalataim. Avagy olyan szokások, amik csak előrébb vittek az életem során.

1. Az elengedés gyakorlása: Talán az egyik legnehezebb feladat volt számomra megtanulni elengedni azokat a személyeket, érzéseket ami nem visznek előrébb. Nem mondom, hogy a mai napra már tökéletesítettem, de már sokkal jobban kezelem az elengedést, mint mondjuk három éve. Akkor képes volt törni-zúzni, ma már képes vagyok meghajolni valami előtt, ami nem szolgál engem és az útjára engedni. Menjen, keressen és találjon. Ahogy én is megyek és engedem, hogy menjen. Nem mindig könnyű, de képtelen vagyok bármihez is ragaszkodni, ami nem visz előrébb és nem érzem azt, hogy ösztönösen működne. Legyen szó párkapcsolatról, barátságról, családról vagy munkáról.

2. Önállóvá válás: Szeretem azt az érzést, hogy magamra számíthatok. Szeretem, hogy önmagam legjobb barátja vagyok és odafigyelek magamra és felelősséget vállalok a tetteimért és úgy egészben önmagamért. Sok ember szerint önzőség magunkra időt és energiát szánni de én ezzel 100%-ban NEM értek egyet. Ha az ember nincs jóban önmagával, ha az ember nem érzi az erőt a lelkében, akkor egy teljesen más személyiséggé válhat, mint amikor érzi az erőt és a jót maga körül. Abban a pillanatban, hogy  szeretem az életem, a lelkemet, a gondolataimat úgy tágul és tágul a világ előttem és tudok többet és többet adni a környezetemnek és a világnak is. Ha fáradt, stresszes és kialvatlan vagyok, mellette pedig még boldogtalan is akkor nem sok jóra lehet számítani. Így gondolom azt, hogy adjunk önmagunknak elég időt a feltöltődésre és az önállóság egy fantasztikus dolog. Néha ijesztő, de addig kell csinálni és csinálni a dolgainkat, ameddig többé nem lesz ijesztő. Gondolok ilyenkor arra amikor egyedül vagyok egy új és ismeretlen városban vagy éppen magamnak állok mindent és nincs anyu vagy apu a háttérben. Engem, igen…kiegyensúlyozottá tett az önállóság, hogy tudom: magamra számíthatok. Mégha néha félek is.

a848e9f15df52c05c8c043009f13e6df-2

3. Bulizás nélküli élet: Nem mondom, hogy nem esik jól egy-két pohár vörösbor egy könnyű vacsorával a legjobb barátnőmmel és azt sem mondom, hogy soha nem fogok belépni egy éjszakai bárba sem. De jelenleg nem vágyom rá és egy ideje nem vágyok arra, hogy bulizni menjek. Úgy közel három éve nem érdekel a bulizás és az éjszakai élet. Sőt mitöbb, teljesen távol tartom magam ettől az életformától. A hajnalozástól, a lerészegedéstől és a másnaposságtól. Szeretek fitten és jó közérzettel élni és ebbe a másnaposság minimálisan sem fér bele. Nem is tudom mikor hagyta el a számat, hogy “másnapos vagyok”. Régen…nagyon régen. A közérzetem és a szervezetem pedig imád érte.

4. Tervezés, célok összeírása: Én vagyok az a lány, aki mindent összeír, feljegyez, megtervez. Talán még azt is, amit nem kéne. Mennyit és hogyan költök, mennyit keresek, mik az idei céljaim. Mik a mai napra a céljaim és mik a távolabbi célok. Hogyan és milyen stílusban szeretnék élni, min kell változtatnom és mire vágyom vagy mit kell lezárnom. Szeretek mindent a papírra vetni és tisztán látni. Ez is határozottan kiegyensúlyozottá tesz.

ccd4e2b1eb0a365452c610e42f8f49b3

5. Határok meghúzása: Avagy tudatosan szeretem élni az életem és tudom mi fér bele és mi nem. Távol tartom magam a mérgező hangulattól, a lelki terrortól és minden olyan viselkedéstől, ami rosszat tesz nekem vagy mérgezni próbál. Ez nagy tudatosságot igényel és nem mindig jövök rá abban a pillanatban, hogy ez rossz nekem, de igyekszem figyelni magamat és a környezetemet és igen, kiállok magamért vagy éppen meghúzok egy vonalat. Ezeket a határokat mind mi alakítjuk ki és formáljuk. Gondolok most olyanokra, hogy nem engedem, hogy valaki kiabáljon velem. Befejezek egy kapcsolatot, ha tudom, hogy nem hűséges a másik oldal vagy éppen nemet mondok apukámnak, amikor éppen valami lelki terrorhoz nyúlna. Ezeket a döntéseket nem azért húzom meg, mert bántani akarom a másik félt, csupán saját magam védelméért.

0ae45841748eecbe2f336c473e360cef

6. Könyvek olvasása: Amire soha nem fogom sajnálni a pénzt, azok a könyvek. Minden egyes könyv hozzám ad és több leszek tőle és szerelmes vagyok a különböző világokba, történetekbe és életekbe. Sokan írtok nekem azzal kapcsolatban, hogy milyen könyveket olvasok és igyekszem mindent megosztani Veletek, szóval majd készítek Nektek egy külön kis “könyves” bejegyzést. A pozitív tartalmú könyvek, az építő jellegű tanítások mind-mind határozottabbá és kiegyensúlyozottabbá tesznek és tettek.

7. Az egészséges étkezés: Szeretek erről posztolni és jó látni, hogy sokatokat érdekel az egészséges életmód. Ne aggódjatok nem foglak Titeket békén hagyni az egészséges receptjeimmel, szokásaimmal és éttermekkel amiket felfedezek. Ugyanis határozottan az étkezés az egyik kulcsfontosságú eleme annak, hogy jól érzem magam a bőrömben és kiegyensúlyozott vagyok. A bőröm, a hajam, a lelkem mind-mind a vitaminoknak és a helyes étkezéstől ragyog.

74e113db0c28b1aa6a8af3bf4e408020

8. A mozgás: Minimálisan sem elhanyagolható. Szeretem “kifutni” magamból a stresszt, a boldogságot, a frusztrációt, egy szóval mindent. Nagyon jól esik számomra a mozgás és maga az izzadás. Szuper egy dolog és nem kell két órás megterhelő edzésekre gondolni. Legyen szó egy fél órás futásról vagy egy órás kocogásról, a lényeg a mozgás. Ég és föld a közérzetem, amióta rendszeresen sportolok.

9. Megválogatom az embereket magam körül: Ehhez nagyon tartom magam. Nem mindegy kivel töltök időt és azoknak az embereknek az átlaga vagy, akikkel körbe vagy véve. Tudatosan figyelek arra, hogy építő kapcsolataim legyenek és olyan barátaim akik előrébb visznek az élet több területén és egymást segítjük, támogatjuk. Engem ez is kiegyensúlyozottá tesz.


A bejegyzést írta, szerkesztette: Perepelica Claudia
Fotók: Pinterest

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s