6+1 tipp, a szépséghez

1. Hidratáld magad: “A víznek ugyan nincs kalóriaértéke, mégis a legfontosabb tápanyag a testedben végbemenő kémia reakciókban játszott szerepe miatt. Bár nem üzemanyag, ez a két hidrogén és egy oxigénmolekula lenyűgöző dolgokat tesz az egészségedért. A víz segít a testhőmérséklet szabályozásában, hűtve a belső rendszered, tápanyagokat szállít a sejtjeidhez, kimossa a salakanyagokat. Nélküle nem tudnád a szénhidrátot, fehérjét, zsírt éltető energiává alakítani.” ( A test könyve, Elárulom a szépség titkát: táplálkozás, mozgás és önbizalom, Cameron Diaz, Sandra Bark.) Arról pedig még szót sem ejtettem, hogy ha megfelelően hidratáljuk a szervezetünket az a bőrünkön is meglátszik, a szánk sem cserepesedik ki és a kedvünk is sokkal jobb lesz. Így a legelső lépés ahhoz, hogy szépnek és gyönyörűnek érezzük magunkat, ha mindig megfelelően hidratáljuk magunkat. Nem cukros löttyökkel, hanem vízzel.

2. Kókuszolaj: A kókuszolaj egyértelműen a világ legegészségesebb főzőolaja, így az én konyhámban is mindig van egy jó nagy adaggal és minden ételt vele készítek el. Viszont a szépségápolásban is verhetetlen. Rengeteg előnye van: puhítja a bőrt, eltünteti a bőrhibákat, fényessé teszi a hajat, lassítja az öregedést, egy szóval egy igazi jolly joker. Mindig is a természetes kozmetikumokban hittem és ez nagy valószínűséggel ezután sem fog változni. Kenjük a hajunkra, testünkre, arcunkra és élvezzük a hatását, ahogyan szépülünk tőle.

3. Olvass, filmezz: Szépirodalmakat, verseket, szerelmes regényeket vagy üzleti esetleg pszichológiai könyveket is vegyél bátran magadhoz és építsd a lelked, a karaktered a sorokkal. Nézz minél több filmet, a nagy klasszikusoktól kezdve a szórakoztató vígjátékokig. Szépülj a sorokkal, a finom könyv illattal és a régi filmekkel. Vitasd meg a filmek, könyvek végkimenetelét, csavarjait a pároddal, barátaiddal vagy a családoddal. Filozofálj bátran.

4. Alvás: Pontosan jól tudom milyen az amikor fent maradunk hajnalig, mert egy férfi éppen elrabolta a szívünket és óriási beszélgetésekbe vagyunk hajnali kettőkor vagy éppen a kedvenc sorozatunkat szeretnénk befejezni, de az alvásnak akkor is prioritásnak kell lennie. Az utóbbi időben nem sokat aludtam és végül egy nagy megfázás, döntött az ágyba, ahol nem volt mentségem: aludnom kellett. A test sokszor így jelez, ha kimerültek vagyunk, így hiába van ezer millió dolgunk, az alvás szépít, az alvás egészséges és nagyon fontos.

5. Tisztaság, rendszerezettség: A szépség tényleg belülről fakad, de nyilván nem elhanyagolható a külső sem. Viszont az energiák mindenhol beszélnek. A tisztaság és a rendszerezettség egyben tart. Legyen mindig friss az ágyneműd, vegyél friss virágot az asztalra, tarts rendet az íróasztalodon és vezess határidőnaplót.

6. Edzés, sport: A szépségünkért tettünk kell. Le kell győznünk azt a hangot, ami azt mondja a fejünkben: “Inkább edd meg azt a fánkot és ne menj el sportolni.” Rövid távon lehet könyebb, de hosszabb távon nagyon is szeretni fogjuk magunkat, hogy felvettük azt a futócipőt és elkezdtünk tenni annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat és a testünk is szépen átalakuljon. Legyünk fittek, sportosak és életvidámak.

+1. Lépd meg azokat az akadályokat: Rengeteg akadály létezik, ami akár a boldogságunk és a növekedésünk és ezzel együtt a szépségünk útjába állhat. Legyen az egy mérgező családtag, egy egészségtelen párkapcsolat vagy egy “barát” aki azt mondja, hogy nem sikerülhet. Soha nem hallgassunk senkire csak a belső hangunkra. Lépjük meg azokat a lépéséket, vágjuk el a szálakat és szabadítsuk útjára a legnagyobb álmainkat és menjünk el értük. Gyönyörűek leszünk, ha képesek vagyunk önmegvalósítani.

99fb11e9a59aab4d795c252754fb8b94

Fotó: Pinterest

A bejegyzést írta, szerkesztette: Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s