Szidónia Kastélyszálloda, avagy elegánsan feltöltődni

Szeretek és mindig is szerettem “jönni-menni”. Pár éve még inkább a külföldi úticélokat vettem elsősorban figyelembe, ami a mai napig kísér de egyre jobban érdekel szeretett hazánk csodaszép helyei és gyönyörű szállodái. Bevallom, nagyon szeretem az igényes és elegáns környezetet és úgy gondolom, hogy pihenni és feltöltődni csak olyan helyen tudok, ahol kényelmesen és inspirálva érzem magam.

Bár már egy-két ismerősöm említette a Szidónia Kastélyszállodát, mint igényes utazási célpontot, valahogy nem figyeltem fel rá, mivel eddig egy kastélyszállóban szálltam meg, ami különösebb élményt nem nyújtott. Viszont most a lehetőség adott volt, így bátran indultunk felfedezni a Szidónia Kastélyszállodát a diplomaosztóm után. Azért is szeretnék erről a helyről pár sort írni, mert tényleg teljesen lenyűgözőtt. Szeretem ha valami elegáns, ugyanakkor van a helynek mondanivalója avagy a régmúlt hangulat is megtalálható, de a modern kényelmet sem kell mellőznöm. Pontosan ilyen helyet képzeltem most el magunknak és itt maximálisan megkaptuk, amire vágytunk.

A kastélyszálloda Röjtökmuzsajon található, Sopron közelében. Így Budapestről is kényelmesen megközelíthető. Belépve a szállodába azonnal melegség töltött el, mert egy helységben pillantottam meg az óriási kandallót, a legjobb filmeket is megszégyenítő ízléses bárt, a gyönyörű pianinot, ami a gyerekkoromat idézte fel és a sakkasztalt. Mesés regények, friss liliom várt minket az aulában és a klasszikus, hatalmas bőrfotelek rögtön rabul ejtettek. Íróként úgy érzem, nem először jártam itt, mert ez a hangulat sok-sok gondolatot és érzelmet tudott belőlem kiváltani. Ezt a fajta érzést pedig nem sokszor találom, így biztos vagyok benne, hogy többször visszatérek ide.

A személyzet diszkréciója és udvariassága szintén az eleganciáról árulkodott. A lakosztályunk tágas és tiszta volt, egy-két pillanatra úgy éreztem magam, mint a Neveletlen Hercegnőben, amikor Mia megérkezik Genovába és a nagymamája megmutatja neki a lakosztályát. Annyi pozitív érzelmet kaptam a helytől, a kellemes séta a csodaszép kertben vagy a 100%-os friss almalé reggelire és a kedves személyzet, mind-mind megerősítette bennem, hogy ide érdemes pihenni és feltöltődni jönni.

A szállás és a személyzet mellett szeretném kiemelni a gasztronómiát. Az étkezés nálam igen fontos szerepet tölt be, így az apró részletekig figyelek a tálalásra, a hozzávalókra, ízekre. Mivel nem fogyasztok tejet, sem húst, így egy kicsit “macerásabb” vendég lehettem. Ezt a szálloda részéről szerencsére egyáltalán nem érzékeltem, örömmel álltak a rendelkezésemre. Desszertnek egy isteni gyümölcssalátát varázsoltak elém, amiben egyik kedvencemet, a sárkány gyümölcsöt is megtaláltam, ezzel sikerült nagy mosolyt csalni az arcomra. Következő este pedig a másik személyes kedvencemet, a chia pudingot készítették el. A tofus üvegtészta ízét még most érzem, annyira finom volt. Az éttermet csak ajánlani tudom mindenkinek, ugyanis a különleges kérésekre is odafigyelnek, és tényleg nincs olyan apróság sem, amit kritizálni tudnék.

Az edzőterem jól felszerelt, de bevallom a wellness részleget nem használtam ki, ugyanis inkább mozogtam, napoztam és sokat olvastam, így a szaunát és a medencét nem próbáltam ki. Ellenben a masszázs előtt finom gyógyteát kortyoltam el, amit a wellness részlegen korlátlanul fogyaszthattunk.

EC142E35-FA0A-4BA0-A181-577F0785BEF3

Ezúton is szeretném megköszönni ezt a fantasztikusan szép hétvégét a Szidónia Kastélyszállodának és a csapatnak, nagyon jól éreztük magunkat és mindenkinek szívvel és lélekkel tudom ajánlani a helyet. Bővebb információkért belinkelem a weboldalukat:https://szidonia.hu


A bejegyzést írta, szerkesztette: Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s