8 gyakorlat, hogy jobban érezd magad a bőrödben

Szerintem azzal már nem mondok újat, hogy a mai világban mindennél értékesebb dologgá vált az önszeretet és az én idő. Ha elfelejtünk magunkkal foglalkozni, nem teszünk magunk körül rendet és nem kezdünk el szépen mélyebben is lelkileg-testileg töltődni, akkor a környezetünk sem lesz hálás és mi sem fogjuk jól érezni magunkat. Így tartom fontosnak, hogy időnként egy kicsit elzárkózzunk és befelé figyeljünk és mellette pedig olyan életstílust alakítsunk ki, ami építő jellegű. Kezdésnek összegyűjtöttem 8 gondolatot/gyakorlatot, amivel rögtön rendet tudsz teremteni magad körül és ezek a gyakorlatok segíteni fognak minőségi életet élni, amire titkon  mindannyian vágyunk.

1. Tegyél rendet magad körül és gyújts meg egy illatgyertyát: Szeretem a rendet, a tisztaságot és ha minden a helyén van. Az igényesség a szép és tiszta környezetre, nem luxus. Portalanítás, tiszta ágynemű húzás és a porszívózás is csodákat tud tenni. Ha pedig minden tiszta és friss körülöttem, akkor szeretek egy illatgyertyát meggyújtani és csak hátradőlni egy kicsit. A tiszta és rendezett környezet, az életünk összes területére kihat.

2. Készítsd el a saját “álom-táblád”: A jelenlegi helyzeted, soha nem a végleges helyzeted, ha ezt megérted akkor rengeteg új út nyílik meg előtted. Válogass össze olyan fotókat, amik inspirálnak téged, amik erőt adnak és ahogy látod magad 5 év távlatában és tedd ki olyan helyre, ahol minden nap “szembe jön” veled, hogy még véletlenül se felejtsd el mire is vágysz. Ez pedig nem azt jelenti, hogy minden az öledbe fog hullani ami azon a táblán van, dolgozni kell és tenni érte, viszont ez a tábla ösztönözni fog amikor elfelejted a céljaid.  A vonzás és a munka törvényében hiszek.

3. Mozgasd át a tested, izzadj: Lehet az elején nincs kedved, de idővel szokásoddá válik az edzés és nagyon hálás lesz a lelked és a tested is, ha sportolni kezdesz. Számomra a futás mindennél jobban bevált, fantasztikus azt tapasztalni, hogy a nap végén vagy a nap elején (mikor hogy) az összes feszültségemet, felgyülemlett stresszt kiizzadom magamból. Szeretem, mert fókuszban tart. Szeretem, mert hálás tőle a testem. Szeretem, mert boldog és büszke leszek tőle. Csak ajánlani tudom és könnyen függővé lehet válni.

4. Víz: A kellő hidratáltság is csupa jót ad a léleknek és a testnek egyaránt. Szokj le a cukros, szénsavas üdítőkről és a szervezeted meghálálja.

5. Az egészséges étkezés: Nem vagyok annak a híve, hogy erőltessünk egymásra dolgokat, de érdemes hallgatnunk a testünkre. Csak figyeljük, hogyan is reagál a szervezetünk, hogyan is érezzük magunkat egy gyorséttermi vagy egy otthon elkészített megfelelő tápanyagú étkezés után. A döntés a miénk, de az önszeretet egyik legfontosabb lépcsője, hogy milyen tápanyagokkal is látjuk el a testünket. Mindig is hittem abban, hogy az étkezésünk az orvosságunk.

6. Irányítsd a gondolataid: Emberek vagyunk és úgy gondolom, hogy teljesen rendben van, ha nem érezzük jól magunkat. De nem szabad sokáig egy ilyen hangulatban benne ragadni, vegyük fel a kesztyűt és nézzünk szembe a hangulatunkkal majd változtassunk rajta. A gondolataink nagy százalékát képesek vagyunk irányítani, megfelelő tudatossággal. Tudom ez sokaknál nem opció, de én most ezt az életem számos területén alkalmazni tudom és szeretem, hogy megengedem magamnak az érzelmeimet, de ami nem jó érzéssel tölt el, azt sikerült elengednem, pusztán a gondolataimmal.

7. Olvasás az ágyban:  Szerintem sokan vagyunk, akik elfelejtik milyen jó érzés bebújni a friss ágyneműbe és egy tea mellett, elveszni a kedvenc regényünkbe. Pedig olyan kikapcsoló egy tevékenység, hogy érdemes hetente legalább egyszer kiszakadnunk és élveznünk a könyv illatát, tapintását, varázsát.

8. Dolgozz: Számomra a munka lett az igazi nagy szenvedély. Élvezem a rendszert és szeretem azt az érzést, hogy hasznos vagyok. Ez a kiteljesedés pedig sokat ad hozzám és fókuszban tartja az életem többi kis részét is. A munka minden bizonnyal nemesít és szeretem, hogy le van kötve a kezem, vannak céljaim és dolgozom. Szóval a munka az egyik olyan gyakorlat, ami minden bizonnyal tölteni és adni tud, még akkor is ha a nap végére elfáradsz. A munka az életünk része és soha nem szeretnék nem dolgozni, mert valamin mindig dolgozni kell. Nem csak az anyagiakért, hanem önmagunkért.

Beszerezted már a második könyvem? Ha nem, akkor ma még éjféig a TIED lehet ingyenes szállítással, ha használod az “ingyenes-szallitas” kódot: https://shop.spiritvillage.net/termek/piszkos-kis-instagram-hazugsagok/

 

A bejegyzést írta, szerkesztette: Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s