Piszkos kis Instagram-hazugságokról

Amikor elkezdtem gondolkodni, hogy miről is szóljon a második könyvem, akkor sok-sok témát jelöltem meg. Napokig-hetekig gondolkodtam, hogy mit tudnék adni embereknek, mitől éreztnék magukat jobban a bőrükben és mi az amivel a társadalomnak egy fontos üzenetet tudnék közvetíteni. Aztán sok-sok kép villant be volt, hogy külön-külön majd egyszerre. Egy egész gondolati kavalkád alakult ki a fejemben, így hagytam egy kis időt magamnak. Egyik éjjel pedig megálmodtam. Az Instagramról kell nekem könyvet írnom.

Ahogy elfogyasztottam a reggeli kamilla teám és szépen lófarokba kötöttem a hajam, felvettem a cipőmet és elszaladtam a legközelebbi könyvesboltba. Csak néztem és ámultam, hogy ez eddig miért nem jutott hamarabb az eszembe…A polcokon csak arról a témáról olvastam, hogy hogyan építsd meg a saját brandedet, hogyan legyél nagyon sikeres a közösségi média oldalakon és mi egy jó Instagram-üzlet útja. Akkor tudtam, hogy amit írni fogok, az gyökeresen más lesz. Amiről írni fogok, arról még szinte nem is írtak. Így hát eljutottam oda, hogy tollat ragadtam és neki kezdtem.

Őszintén, nyíltan, ahogyan azt már megszokhattátok tőlem. Úgy gondolom, hogy valóban rengeteg lehetősége van az online világnak, hogy valóban rengeteg jót ad és számtalan utat nyit meg, de van ennek egy nagy lelki vonzata is, amivel nem mindenki tudatosul. Így jobb ha erre van valaki aki rávilágít.

A fiatalabb generáció a “becsomagolt” életet látja, sőt mi több: ezen nő fel. Csak azt látja, hogy valahol mindenkinek “kész van az élete”. Magyarul megtalálta az álom kapcsolatát, mert az Instagram tele van szerelmesebbnél szerelmesebb fotókkal. Látja a fiatal leányzó, hogy megcsinált mellekkel és orral gólt lehet rúgni, avagy érdek házasságba lehet menekülni, de azt az oldalát már nem látja, hogy a nő mit nyel le egy kapcsolatban azért, mert a szépségét adja el. A fiatal leány csak az álomutazásokat látja, a szerelmes képeket, a legújabb Gucci táskákat és a folyamatos instant boldogságot. NEM LÁT MÖGÉ. NEM TUD MÖGÉ LÁTNI. Hiszen ezen az applikáción, mindenki csak annyit mutat, amennyit mutatni akar. Illetve ezen az applikáción sokan csak a tálalásra figyelnek és nem a valódi tartalomra: szóval, hogyan közvetíted azt amid neked van a lehető legfényesebb, legcsiszoltabb módon.

Az embereket rém egyszerű megvezetni. Az emberek többsége csak a felszínből szeret következtetéseket lemondani, de ez valahol teljesen normális is. Kevesen gondolnak a dolgok mögé, lehet mert nem akarnak de az is lehet, hogy így az egyszerűbb. De a felszínes világ, a felszínes élet előbb vagy utóbb lecseng és rájövünk, hogy nem érdemes eljátszani a színházat és nem érdemes mások életével sokat foglalkoznunk, ugyanis minden a tartalmon múlik. Az élményedien, tapasztalataidon, az emberi kapcsolataidon múlik. Mivel töltöd meg az életed, mi is az ami igazán fontos neked…és én erre szeretném felhívni a figyelmet.

Sokszor azt hihetjük, hogy nekünk is azokra a dolgokra van szükségünk, amiket látunk magunk előtt nap mint nap, pedig ez pusztán lehet csak egy nyomás, amit mindenhonnan látunk. Tökre szuper látni fiatal kismamákat, de az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nekünk is már rögtön gyereket kell szülnünk. Lehet, hogy mi másban teljesedünk ki, hogy nekünk más a prioritás. Nem mindent kell követnünk és nem kell soha sem készpénznek venni, azt amit látunk az Instagramon, megszerkesztve, megformázva…és nem nem az Instagrammal van a gond, csak azzal, ha hagyjuk magunkat megvezetni és elhisszük, hogy ez a valódi élet. Ha elhisszük, hogy a mi életünk nem is annyira jó, mert nekünk ez meg az hiányzik az életünkből.

Szóval szeretnék egy kis útmutató lenni, egy kis kapaszkodó, valaki aki egy kicsit ír és beszél erről a témáról. Jöjjünk rá mi magunk, hogy miben érezzük jól magunkat, hogy mi az ami boldoggá tesz, hogy mitől vagyunk igazán békével önmagunkkal. Ha mi egy pohár tea mellett egy könyvvel érezzük jól magunkat akkor vállaljuk azt fel, ne akarjunk másoknak megfelelni…és legfőképpen soha nem érdemes senkinek az életével úgy igazán foglalkozni, hiszen a tartalom a lényeg. Azt pedig csak mi alakítjuk a mi kis saját életünkben. Filterek ide vagy oda, az mindig is csak egy kirakat lesz ahol nem láttuk a háttérmunkát.

Ha szeretnél bővebben a témáról olvani, akkor szívből ajánlom a második könyvemet, a Piszkos kis Instagram-hazugságokat: https://shop.spiritvillage.net/termek/piszkos-kis-instagram-hazugsagok/

64537DFC-7600-4235-8C9C-0668081CB019

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s