8 szokás, ami a siker felé irányít (Szigorúan csak nőknek!)

Mélyen hiszek abban, hogy nőként és kellő érzelmi intelligenciával hatalmas változásokat tudunk létrehozni a saját életünkben. Nem gondolom, hogy mindehhez erős férfira lenne szükségünk, sokkal inkább egy erősebb gondolkodásmódra. Amit eltudunk képzelni, azt meg is tudjuk teremteni csak tisztán és világosan látnunk kell magunk előtt az utat. Akinek van egy út a szeme előtt, az minden mást ki tud zárni és nem keres semmilyen felszínes vagy sekély élményt. Nyolc tulajdonság, ami a siker felé irányít:

1.Talpraesettség: Ha visszanézek az életemre, akkor őszintén ki merem jelenteni, hogy nagyon sokat számított és a mai napig számít, hogy a személyiségem erős maradjon. De miért? Az embereknek folyamatosan mindenről van véleménye és szeretnek ítélkezni vagy tanácsokkal ellátni, még akkor is amikor nem kértem. Sokszor mindezt úgy teszik, hogy fogalmuk sincsen az életemről vagy a helyzetemről, ne adj isten a célomról. Szóval ami a siker felé elengedhetetlen, hogy elég talpraesett legyél akkor is, amikor mindenkinek van véleménye körülötted. Az évek alatt megtanultam, hogy csak és kizárólag a saját belső hangomra kell hallgatnom és még a legközelebbi emberek sem feltétlen vannak tisztába azzal, hogy neked mi szolgálja a fejlődésed. Ezt csak te tudod, szóval legyen meg a kellő önbizalmad, hogy folytatod az utadat.

2. Kivel tervezed az életed: Avagy milyen férfit választunk magunk mellé. Személyes példaként élve soha nem pasit kerestem és keresek magam mellé, hanem társat. Ez pedig valóban sokkal nehezebb feladat. Itt nem arról van szó, hogy kivel megyek el moziba, hanem kivel tudok közösen birodalmat építeni. Nőként nagyon fontosnak tartom, hogy az érzelmeinket tudjuk irányítani és minden káros és mérgező kapcsolatot le tudjunk zárni és képesek legyünk akár egyedül maradni, hogy hosszú távon megnyerjük magunknak azt amire mindig is vágytunk. Személyes példaként, számomra fontos, hogy a férfi aki mellettem van hasonló értékrenddel rendelkezzen, ne dohányozzon és fontos legyen számára is a minőségi élet. Motiválni tudjon és egymásból a lehető legjobbat tudjuk kihozni. Mellette pedig maximálisan fel tudjak rá nézni. Szerintem egyértelmű, hogy a növekedéshez és a fejlődéshez a megfelelő társra van szükségünk, aki előrébb visz és nem hátráltat.

3. Folyamatos képzés: Lehetünk bármennyire is idősek vagy fiatalok, tanulni soha nem késő és úgy gondolom, hogy a tudás a legnagyobb erő. Meg az intelligencia. Ha a tudás párosul az érzelmi intelligenciával, akkor az valami fantasztikus. Hiába fejeztük be az egyetelmi tanulmányainkat vagy tettünk le egy nyelvvizsgát, szerintem a tanulásnak soha nem szabad megállnia. A siker mindig a szokásainkkal kezdődik és ha megszokjuk, hogy folyamatosan képezzük magunkat, akkor abból nagy baj nem lehet.

4. Testkép: Egy év alatt tíz kilótól szabadultam meg, mindenféle diéta és önsanyargatás nélkül. Életmódot váltottam és a sport illetve az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú szerepet tölt be nálam. Azóta pedig az életem minősége nagyon sokat javult. A bőrömben nagyon jól érzem magam és ez kihat a kisugárzásomra illetve az életem kisebb szegmenseire is. Így mindenkit csak bátorítani tudok, hogy merjen elkezdeni dolgozni magán, mert ez soha nem fogja megbánni.

5. Barátok: Az ember barátairól sok mindent meg lehet állapítani. Arról nem beszélve, hogy ha az ember nem válogatja, akkor könnyen elveszik a süllyesztőben. A társaság és a baráti kör mindennél fontosabb. Ezt tényleg nem győzöm hangsúlyozni. Ha a barátaid korrektek és egyenesek, akkor nagy valószínűséggel te is hasonló karakter vagy, ugyanis a barátságban is az értékrend egy alapelv. Ha viszont a barátaiddal csak éjszakázni tudsz vagy a csajokról/pasikról beszélni minden tartás és gerinctelenség nélkül, akkor üdv a süllyesztőben, ugyanis te is erre az útra léptél.

6. Egészséges szokások: Azért, mert a legtöbb ember péntek este a piálást és a hajnalig tartó éjszakázást választja, az nem jelenti azt, hogy neked is ezt az utat kell követni. A szokások tesznek, majd azzá aki lenni szeretnél. Számomra nagyon fontos a napirend és a fókusz körülöttem. Véleményem szerint a siker alapköve a szokásoknál kezdődik. Ha te éjszakázni szeretsz, egészségtelenül élni és nincs meg a fókusz, akkor hosszú távon ne számíts jóra. A siker bizonyítottan összefügg az életminőséggel.

7. Fókusz: Elég egy megzavarodott ex vagy egy haragos szituáció és már el tudja venni a fókuszt az életedről. Soha ne hagyd, hogy ne te legyél a főszereplője a saját életednek. Sok-sok ember és szituáció lesz az út során, aki szeretne majd elbizonytalanítani vagy elterelni egy gyengébb irányba, de ha elég erős vagy akkor ezek, mind-mind kioltódnak mellőled. Neked csak annyi a dolgod, hogy haladj előre a kijelölt utadon, amit te magad képzeltél el és írtsd a hátráltató tényezőket magad mellől.

8. Ne add meg magad: Nekem is időbe telt rájönnöm, hogy ha olyan szituációban vagy élethelyzetben találtam magam, ahol feladtam volna az álmaimat adott esetben egy kapcsolatért vagy élethelyzetért, ami nem is volt kedvező számomra. Szerencsére harcos jellemem van, így előbb vagy utóbb mindig visszaterelem magam arra a vágányra ahonnan jöttem és amerre szeretnék haladni. Szóval legyél bárhol is most az életed során, soha nem késő változtatni és kiszállni vagy beszállni egy-egy útról vagy útra.

e324e726ba8616e03342d4c2c64d0db9

Ha szeretnél többet olvasni tőlem, akkor irány a webshopom, ahol már mindkét könyvem megvásárolható: https://shop.spiritvillage.net

A bejegyzést írta,szerkesztette: Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s