5+1 tipp, hogy boldogabbak legyünk

1.Valójában egyikünk sem igazán tudja mit is csinál, ha valaki túlságosan is profinak tűnik, akkor jól tud színlelni: Miért akarjuk eljátszani, hogy profik vagyunk? Az élet túl rövid ahhoz, hogy bárki is profivá váljon, amatőrök vagyunk mind, kisebb-nagyobb kitartással. Ha erre a felismerésre eljutunk, nagy terhet veszünk le a vállunkról. Mi nők, hajlamosak vagyunk arra, hogy fenntartsuk a látszatot a tökéletes életükről. De minek? Valljuk be, nem vagyunk és nem is akarunk tökéletesek lenni. De vajon akkor miért akarunk annyi embert lenyűgözni magunk körül? Van egyáltalán értelme?

2.Ne akarjunk senkit se lenyűgözni: Az előző pontból kiindulva, hasznosnak tartom kiemelni, hogy ne akarjunk senkit sem lenyűgözni. Adjuk meg azt az örömet magunknak és a környezetünknek is, hogy képesek vagyunk 100%-an önmagunkat adni. Ne azért csináljunk vagy mondjunk bármit is, mert le akarjuk nyűgözni a másikat. Minél több nőnek szeretném ezt az üzenetet átadni, hogy merjen önmaga lenni és ne azért tegyen bármit is, mert valakit le akar kötelezni. Abban a pillantban, hogy merünk önmagunk lenni és nincsen hátsószándékunk, jelentős utak és valós, értékes dolgok nyílnak majd meg előttünk.

3. Senkire nincs szükséged, hogy boldog légy: Igen, lehet, hogy nem feltétlen hiteles ezt a mondatot leírnom, ugyanis hosszú ideje párkapcsolatban élek de mélyen belül úgy gondolom, hogy ehhez a sikeres és boldog párkapcsolathoz is elengedhetetlen, hogy önmagammal jóba legyek. Ez nem azt jelenti, hogy mindig boldog és kiegyensúlyozott vagyok, sőt! Ez közel sincs így. Van, hogy nem érzem jól magam, előfordul, hogy nem vagyok a helyzet magaslatán, mégis úgy gondolom, hogy minden nőnek el kell tudni fogadnia önmagát és nem arra összpontosítani, hogy párkapcsolatban legyen. Jó elmenni edzeni vagy főzni egy finomat. Hívjuk át a barátnőnket és borozzunk, adjunk hálát az életünkért. Keressük a jót és bízzunk abban, hogy az életünkben mindenki a megfelelő időben érkezik. Ne sürgessünk semmit. Ha visszanézek az eddigi életemre, mindig a nemvárt időben tobbant be a szerelem vagy éppen a siker kis szele.

4. Ne a gyengeségeidre fókuszálj és száműzd azokat az embereket az életedből, akik a nehezebb “énedre” összponosítanak: Figyeld magad körül azokat az embereket, akik folyamatosan arról adnak számot, hogy miben vagy rossz és mik a gyengeségeid. Az emberek többsége sokszor elfelejti, hogy nem mindig maga a személy a “rossz” könnyen meglehet, hogy rosszul döntött egy adott szituációban. Emiatt még nem kell leírni az ember személyiségét. Amit az életem során megtapasztaltam, hogy mindig is olyan embereket szeretnék magam körül tudni, akik nem ítélkeznek, akik mindenben mellettem vannak és akik mindig arra emlékeztetnek, hogy mik is az erősségeim és ha hibázok valamiben, nem ugranak nekem, inkább meg akarják érteni, mit-miért tettem. Ilyen barátokat, párkapcsolatot válasszunk, ha jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben. Gondoljunk csak bele, miért is akarnánk egy életen de akár egy óráig is azt hallgatni, hogy mik a gyengeségeink vagy miben vagyunk rosszak.

5. Bocsáss meg magadnak és mindig emlékeztesd magad arra, hogy emberből vagy: Hibázni emberi dolog és nem mindig tud az ember 100%-an hiteles maradni, attól függetlenül, hogy mennyire szeretne. Egy időben úgy éreztem, hogy fontos a legjobb énünket mutatni embertársaink felé, majd hamar rájöttem, hogy nem fontos. Miért ne lehetne az embernek rossz napja? Miért ne lehetne jó napja? Miért akarunk folyamatosan minden pillanatban mosolyt erőltetni magunkra és eljátszani, hogy minden a legnagyobb rendben? Lehetünk fáradtak, gondterheltek, boldogak és szomorúak is. Ezek pillanatok amiket megélünk és alapvetően pozítivan gondolkodom, nem esek kétségbe, ha a barátnőm felhív és azt kell mondjam neki, hogy: “Ma nagyon nehéz napom volt, veled miújság?”

+1. Légy kedves magadhoz: Rengeteg önsegítő könyv foglalkozik a témával és mindenki más és más oldalról szeretne meggyőzni, hogy úgymond kötelességünk minden pillanatban boldognak lennünk. Szerintem itt rontják el az emberek. Elvárásokat támasztanak maguk elé és úgy érzik “muszáj boldognak” lenni. Számomra a boldogság akkor érkezett el, amikor nem kezdtem el ezt hajszolni. Elkezdtem a  nyugalmat keresni a boldogság helyett. Szépen lassan az életem elkezdett átalakulni és lopva-lopva boldog pillanatok leptek meg. Fontos, hogy kedvesek legyünk önmagunkhoz, a nyugalmat és a békét megtaláljuk majd a boldogság is szépen lassan beköszönt, ha nem hajszoljuk.

65880a5fe09867a04f3a4df47bffa29b

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s