10 tipp, hogy ne élj “másnapos életet”

Lehet nem leszek népszerű, de nem is célom. Ahogyan nem célom ítélkezni sem, pusztán szeretnélek egy pár nagyon fontos dologra rávilágítani. Egy életed van és egy tested. Erre a testre pedig jó vigyázni, hiszen a tartalmas élethez a jó közérzet illetve a fitt test elengedhetetlen. Volt, hogy mindennap bulizni szerettem volna és volt egy hosszabb időszak az életemben amikor dohányoztam és igen voltak éveim, amikor kicsit sem figyeltem oda magamra. De egy belső hang mindig is ott volt bennem, hogy milyen életet is szeretnék valójában?! A változást pedig akartam és változtattam is, így megosztanék pár gondolatot és tippet, hogy lelkileg és testileg hogyan sikerült egyensúlyba kerülnöm: 

1. Megszerettem a csendet és azt a bizonyos “hygge életmódot”: Számomra a csend egyet jelent a nyugalommal. Régebben rettegtem a csendtől, mert féltem a saját gondolataimtól így mindig kerestem a zajt. Ma már nagyra értékelem a vidéki életmódot a reggeli esőt és a meleg teát, gyertyával. Ma már szeretek lassítani és egyensúlyba érezni magam. Mindennap olvasok és tudatosan figyelek, hogy mindennap kikapcsolódjak. Tegnap sétáltunk egyet a Hármashatár-hegyen és egy pokróccal leterítve élveztük a lenyugvó napsugarakat és a friss levegőt a csenddel párosulva. Nekem ez az igazi feltöltődés. 

2. Kerülöm a szórakozóhelyeket: Nem feltétlen helyes a szélsőségesség és soha nem tiltanék semmit magamtól, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem birok 5 percnél többet maradni egy bulizóhelyen. Régebben rengeteget buliztunk és valószínűleg az új varázsa volt bennem, mert akkor élveztem. Ma már milliószor jobban értékelek egy filmezős estét vagy egy kellemes vacsit, minthogy tomboljak vagy félrészegen tántorogjak valamelyik helyi bárban. 

3. HOGYAN TUDTAM VALAHA EGY SLUKK CIGARETTÁT IS SZÍVNI????!!!: Lassan egy éve, hogy leraktam 100%-osan a cigarettát és erre büszke vagyok. Büszke, mert nem szenvedve vagy fájdalmasan váltam meg tőle, hanem mosolyogva és felszabadulva. Nem szeretnék senkit megbántani, de a dohányzás egy nagyon buta és felelőtlen szokás. Amikor cigiztem akkor is volt bennem undor, de mindig is kapaszkodtam valami olyanba, hogy “azért cigizem, mert…”. Ma már tisztán látom, hogy nincs “mert” csak félelem. A jó és boldog énemhez elengedhetetlen volt, hogy befejezzem ezt a szokást…és láss csodást, boldog vagyok. 

4. Másnaposság nélkül az élet: Tudom-tudom, hogy ameddig fiatal vagy addig tök buli a másnaposság és tök szuper ha vasárnaponként azzal a bizonyos “macskajajjal” kelünk. Csodaszereket keresünk, hogy túléljük az ehhez hasonló napokat, aztán meg viccesen emlegetjük a barátainkkal. Számomra viszont sokszor érthetetlen ez a felfogás így a részegség és a másnaposság nem az én terepem. A programjaim is teljesen átalakultak és imádom a tartalmas és csúcs szuper élményeimet, ami nem hozza magával a másnaposságot. 

5. Valós élmények: A legutóbbi interjúmban megkérdezték tőlem, hogy miben érzem másnak magamat a korosztályomnál és csak egy dolog jutott eszembe hirtelen: “nem ugyanazokat a dolgokat élvezzük”. Ezt pedig úgy értettem, hogy nem élvezem a bulizást vagy a pletykálkodást és az egyetemi órák utáni kocsmatúrát sem. Helyette sokkal jobban szeretem a tartalmas beszélgetéseket, utazásokat, nyugalmas sétákat és a valós élmények mellett az élménydús életet.

6. Étkezés: Nem vagyok vegán, de még csak vegetáriánus sem. Pusztán hallgatok a testemre és érzem mi az amit kíván és figyelem hogyan is érzem jól magam. A nehéz és tartósítószeres ételekkel a közérzetem is romlik, ahogy cukros ételektől is. Így hiába néz ki jól egy fánk, meghagyom csak a szememnek, minden szenvedés nélkül…SŐT: imádom, hogy helyette a zellert vagy a répát kívánja a testem. Hiszem, hogy az vagy amit megeszel és úgy érzed jól magad ahogyan étkezel. A testünk hihetetlen hálás lesz, ha figyelünk rá. 

7. Szeretet és jó kapcsolatok: Sokan nem hiszik, pedig a testünkre és a lelkünkre is nagy hatással van a kapcsolataink minősége. Szeretetben élni, szeretni és szeretve lenni…szerintem nem is kell tovább magyarázni. A boldog ember megszépül és boldogak úgy lehetünk ha szeretünk és szeretve vagyunk. Jó ápolni és gondoskodni egymásról, ahogy érdemes megbocsátani a múlt sebeinek is, hogy könnyebbek legyünk és a szeretet győzzön. 

8. Könyvek, filmek, múzeumok: Romantikusnak vallom magam és néha a melankólia sem áll távol tőlem. Egy szép nagy barna kalapban besétálni egy kiállításra, miközben odakint zuhog az eső?! Vagy egy parkban üldögélve, egy jó könyvvel kikapcsolódni?! Mi sem lehetne ennél romantikusabb… Rajongok a jó filmekért és lassan háromnegyed éve “falom” a könyveket. Annyira sok plusz gondolattal és történettel leszek ilyenkor gazdagabb, ami plusz érzéssel tölt el. Ezekre a dolgokra érdemes lenne minden embernek nyitnia, mert ha valaki ezen a “kapun” besétál csodával találkozik és a csoda pedig köztudottan jó hatással van az egészségre. 

9. Vízfogyasztás: Annyira közhely és annyira alap, de mégis fontos kiemelnem. Víz nélkül nem lenne élet és a víznél nincs jobb ital. A víz jó a testnek és a léleknek is. Igyunk vizet és kerüljük a cukros italokat. 

10. Fittség: Megfogadtam magamnak, hogy én bizony aktív ember leszek, ameddig csak élek. Szeretek mozgásban lenni, így a fittség elérése számomra fontos. A mozgást nem feltétlen a konditeremben nyújtott teljesítménnyel érheted el, hiszen annyi de annyi lehetőség van. Én például, amikor csak tehetem nagyokat sétálok és a tömegközlekedés helyett sokszor a sétát választom. Vagy örömmel sétálok fel az ötödikre a lift helyett. Szeretek kirándulni és képzeljétek előző héten frizbiztünk Ádámmal, amit kimondottan élveztünk és észrevétlenül leizzadtunk. Úgy gondolom a fittség és a mozgás is szükséges ahhoz, hogy egyensúlyba kerüljünk önmagunkkal.

Utószó: Nagyon remélem, hogy inspirálni tudtalak benneteket legalább egy kicsit és remélem Ti nektek is annyira fontos az egészségetek és a testi-lelki egyensúly, mint nekem. Szeretnék itt lenni Nektek, úgymond egy támaszként és motiváló erőként. Ne felejtsétek én értetek vagyok, így ha tanácsra vagy segítségre esetleg beszélgetésre lenne szükségetek, ne felejtsetek írni nekem.

coach

Ölelés,
Claudia

2 Comments

  1. Anonymous says:

    Szia Claudia! Említetted hogy nagyon szereted a filmeket és a könyveket. Tudnál esetleg párat ajánlani az általad kedveltek közül?😊

  2. haklibaba says:

    Szia. Tetszik a poszt. További sok sikert. 🙂
    hiresakaroklenni.wordpress.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s