Vitázzunk, hogy boldogok legyünk?!

 Ma rá kellett jönnöm arra, hogy sokszor nem beszélünk a kudarcainkról és a nehézségeinkről. Irigykedve figyeljük mások életét, mintha moziba ülnénk és közben elfelejtjük, hogy talán a mi életünkkel is foglalkozhatnánk. Az emberek 95%-a a boldog pillanatait örökíti meg és teszi nyilvánossá. Hiszen ki az az őrült aki vitatkozás közben előveszi a kameráját?! Senki. Ha egy szép helyre megyünk és éppen átéljük a boldogság minden egyes percét, akkor sokkal szívesebben lövünk pár képet emlékbe. Néha talán még posztolunk is róla. Így a közösségi média sokszor valóban egy boldogság szigetének tűnhet, ahol úgymond “csak mi” érezzük magunkat boldogtalannak. 

Legtöbbünk hosszú és tartós párkapcsolatra vágyik. Szeretnénk egy olyan kapcsolatban élni, ahol nincs vita és nincs nehézség. Szeretnénk sokat utazni, szép ruhákba járni és mindenféle bonyodalom nélkül élvezni az élet adta lehetőségeket. Ez mind szép és jó, de van egy hamis szaga: úgy hívják ezt a szót, hogy tökéletesség. Fontos mindannyiunknak elfogadni azt a tényt, hogy nincs tökéletes élet. Személy szerint hihetetlen hálás vagyok az életemért és legtöbbször mosollyal az arcomon ébredek, de aztán ott vannak kisebb százalékban a “grumpy cat” reggeleim (Ádám nevezte így el), amikor nem mosolygok csak majd talán két órával később. 

Amit szeretnék ezzel a bejegyzéssel Nektek átadni, hogy a boldogság első lépése az, hogy elfogadjuk: nem kell mindennek mézesmázosnak lennie. Nem kell, hogy mások irigykedve nézzék az életünket, a lényeg, hogy mi akik benne vagyunk élvezzük. Rengeteg szerelmes párt látunk és ilyenkor gyakran azt hihetjük, hogy mennyire “könnyű” nekik és sajnáltatva figyeljük magunkat, hogy hozzánk mikor érkezik meg a lovag vagy a mi pasink, miért nem olyan figyelmes…

Pedig a boldog párok, sokszor beismerik, hogy néha vitatkozni is szoktak. Sőt néha van, hogy egymás idegeire mennek. Előfordulhat egy-két sértő szó vagy hibás viselkedés. A boldog párok is szeretnek külön lenni és szeretnek a barátaikkal eltölteni egy kellemes délutánt. De a boldog párok, imádják egymást és mindig beismerik ha hibáztak. A boldog pároknál a szeretet győz mindig az egó helyett és az összetartozás. Ők ketten minden nehézség és akadály ellenére is együtt maradnak. 

Aki boldog, az soha nem akar tökéletes lenni. Aki boldog párkapcsolatban él, az soha nem hasonlítja a másik kapcsolatához a sajátját. Aki igazán szeret az nem figyeli a gyűlölködést. Aki jól érzi magát a bőrében, az beismeri a gyengeségeit. Ne tévesszük össze a képmutatást a valós boldogsággal. A hosszú és boldog párkapcsolatban jönnek hullámok, lesznek mélypontok, kisebb hullámok de jöhet egy hatalmas is. Sokan feladják ott ahol nem kéne, hiszen erősebbé válhatnának együtt de nem mernek a nehézségekkel szembenézni. Emiatt van az, hogy rengetegen inkább egyedül maradnak. A boldogsághoz az is kell, hogy beismerjük: nem vagyunk tökéletesek és ez tökéletesen jól van így. 

IMG_3872

Perepelica Claudia

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s