Bosszútól a győzelemig

Bosszú, kicsinyes játékok és taktikák. Sokan nem tudjuk kezelni, ha valami nem úgy történik, ahogy elterveztük. Sokan vagyunk, akik nem hallják meg a “nem szót” és az akarat illetve az önzőség győzedelmeskedik az elménkben. Harcolunk, minden követ megmozgatunk és mindenáron “nyerni” szeretnénk. Legyen szó munkakapcsolatról, szerelemről vagy a családban ért sebekről. 

Hadd meséljek el Nektek egy sztorit, amit valószínűleg sokan hasonlóképpen már átéltünk: amikor túllépnek rajtunk vagy átvágnak. Megemlíthetném itt a megcsalást vagy hátba szúrást. Velem is történt már pár olyan eset és helyzet, amikor közel engedtem magamhoz egy személyt és minden bizalmammal és korrektségemmel fogadtam, miközben a hátam mögött már más személy, más történet lapult én pedig minden naivságommal kapaszkodtam abba, hogy “ő bizony más”. Úgy gondolom mindenki egyszer az életben átéli milyen az amikor tehetetlen és csak az igazságra lenne kíváncsi, de talán még nincs is felkészülve azokra a kegyetlen szavakra…

…és nem is kapja meg őket csak később, mint egy puzzle minden a helyére kerül. Elérkezik egy pont amikor dühös leszel és visszaakarsz mindent adni. Minden fájdalmat, kételyt, bizonytalanságot és bosszút. Vissza szeretnéd adni azokat az érzéseket, amiket érzel, mert úgy érzed nem bírod egyedül. Igen, és akkor jönnek az utak. Amikor teljesen egyedül vagy, mikor ő már boldog és nem érted, mit rontottál el. Majd jönnek a kérdések és a folyamatos kérdőjelek. Aztán szépen lassan lecsillapodik minden. A zaj már nagyon hátul van és elérkezik a csend és a béke. Szépen lassan megérkezel egy helyre, amit úgy hívnak: Változás. 

A változás fog neked segíteni és az elengedés. Ez a két szó, amit magamra varratnék. Hiszen ebben a világban, semmi sem biztos: csakis a változás. A változáshoz pedig hozzájárul az elengedés. Engednünk kell, hogy változzunk. 

Az a legszebb az egészben, hogy eljutsz majd egy olyan pontra az életben, amikor mindenért hálás lehetsz. A volt legjobb barátnődnek aki összefeküdt a legnagyobb szerelmeddel; az apukádnak, hogy nem foglalkozik veled; a volt párodnak, hogy elhagyott és kihasznált illetve a főnőködnek, hogy kirúgott. Ha hiszed, ha nem eljön egy pont az életben, amikor mindenért hálát fogsz érezni. Ez pedig a jele annak, hogy nagyon jó úton vagy. 

A legnagyobb győzelem nem az, hogy minden sértettségeddel együtt próbálsz keresztbe tenni a másiknak. Kicsit sem vagy győztes, ha a háta mögött csúnyán beszélsz arról az emberről aki átvágott vagy megcsalt. Nem nyerhetsz, ha még gonoszságot érzel. Ha a mostani életét tanulmányozod és reménykedsz, hogy a karma egyszer bekopogtat az ajtaján, akkor még le vagy maradva. A düh, fájdalom mind normális érzés és ezeken túl kell jutni, de nem szabad sokáig magunkkal hordozni. Engedni kell a változást és elengedni az érzéseket, amik rabul ejtettek. 

Nagyon gyakori, hogy sokan nem magához a személyhez, hanem egy érzéshez kapaszkodik. Az is előfordulhat, hogy sokszor beszív a méreg és a rosszindulat, ha az ember nem tudatos. Meg kell tanulni az életben elengedni a rossz érzéseket, a félelmeket, a kételyeket és a gonoszságot. Ha a szabadságra és a boldogságra vágyunk, akkor legyünk bátrak és változzunk. 

A legutóbbi interjúmon megkérdezték, hogy mitől érezném magam győztesként vagy ha már győztem, akkor az milyen érzés volt. Lágyan elmosolyogtam, mert most nem a dobogó első fokára gondoltam vagy az aranyéremre a nyakamban, amit a Ritmikus Sport Gimnasztika területi döntőjén nyertem. Nem is arra, hogy megnyertem egy vitát vagy nekem lett igazam. A válaszom a következő volt: “A győzelem nálam nem nyilvánul meg másban, mint abban, hogy mindenkinek a lehető legjobbat kívánom. A győzelem nálam ott kezdődik, amikor nincsenek ellenfeleim és nem akarok legyőzni senkit. Csak csinálom azt amit szeretek és rengeteg boldog, szeretetteljes perceket élvezhetek a szeretteimmel. Nálam a győzelem az amikor reggel úgy kelek fel és este úgy alszom el, hogy mosolyogva az arcomon hálát adhatok mindenért, ami velem történt.”

Tényleg semmi nem fogható ahhoz az érzéshez, amikor megérkezel. Amikor nem szeretnél senkinek semmit sem mutogatni vagy bizonyítani. Amikor biztonságban vagy és tudod innen már nagyon közel van a csillagos ég. Amikor elfogadod, hogy mindennek így kellett, lennie és békét teremtesz a múltaddal és önmagaddal. Ha ide elérsz akkor tudsz adni és szeretni teljes szívből. Nincs szükséged magyarázkodásra, bosszúra és kicsinyes megnyilvánulásokra. Ennél a pontnál csupa jót dolgot fogsz kívánni és egyetlenegy ember sem lesz, akit le kéne győznöd, hiszen nincs ellenfeled. Itt már győztes vagy! Élvezd!

Cr2ge3rXEAEJKld

Perepelica Claudia

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s