10 élmény, amit pénz nélkül is élvezhetünk

“Az ablakon hallom, ahogy az esőcseppek kopogtatnak, miközben a kedvenc teámat kortyolgatom. Meggyújtom a kedvenc vanília illatú gyertyámat és egy fantasztikusan jó könyvet olvasok, meleg takaróval bekuckózva” – talán így tudom jellemezni a legboldogabb és legbékésebb óráimat, amit igyekszem nap mint nap újra és újra átélni. A minap ahogy a könyvesboltban kutattam újabb olvasmányok után, a kezembe akadt egy könyv (Meik Wiking, HYGGE) , ami a dán életérzést adja át. Mindig is szerettem a hangulatos képeket, hangulatos élményeket és ez általában soha nem szólt fényűzésről vagy elit társaságról. Sokkal inkább szólt a kényelemről, boldogságról és az egyszerűségről. 

Összegyűjtöttem pár fotót és megpróbálom átadni azt a hangulatot ami engem mindig feltölt és azt az érzést, amitől mindig de mindig mosolyognom kell. Sokan a karácsonyi hangulathoz fogjátok hasonlítani és jó úton jártok csak nincs karácsonyfa és ajándékozás. Arról az igazi meghitt, nyugalmas és békés érzésről beszélek, amit sokunk karácsonykor érez. Amikor nem sietünk sehova, békésen játszunk a kicsikkel vagy teljesen kikapcsolódva nézünk egy karácsonyi filmet, miközben forró csokit kortyolgatunk. De mi lenne ha ezt a hangulatot és lelki békét minden egyes nap éreznénk?:) Íme a lista, ami nem költséges de annál jobb hangulatba hoznak minket: 

IMG_2963

1. Gyertyák: Gyújtsunk mindennap gyertyát. Nekem a kedvencem a vaníliás illatgyertya de nagyon kedvelem az almás-fahéjas verziót is. Télen a mézeskalács és sütemény illatgyertyák vannak a főszerepben és ezeket általában mind az ikeában szerzem be. Nyáron vannak igazi nyárias és friss illatúak is, így érdemes szétnézni. A dánok nagy előszeretettel vásárolják az illatmentes verziókat, szóval kinek mi válik be. Szerintem nincs is hangulatosabb, mint hallgatni az esőt a párkányon, miközben otthon bekuckózva pihenünk egy meggyújtott gyertya mellett. A hangulat garantált.

IMG_2971

2. Meleg takaró és lakberendezéssel kapcsolatos magazinok: Kockás plédek, nagy takarók és lakberendezési magazinok, ahol kis faházakat mutatnak be vagy minimalista berendezéseket. Hűvösebb napokon, igazi feltöltődés és még a lakásból sem kell kimozdulni. Rengeteg inspirációt tud adni szép lakások, gyönyörű berendezések megfigyelése és elemzése. Ha valaki pedig nem magazinban gondolkodik, akkor nagy szívvel ajánlom a Pinterest nevezetű applikációt, ahol számos kreatívabbnál kreatívabb dolgokba futhatunk bele és kaphatunk rengeteg inspirációt. Bármilyen témában. 

IMG_2973

3. Fa: Ha teheted akkor menj olyan helyekre ahol fenyőerdő van, hiszen azaz érzés, felbecsülhetetlen. Ezért is rajongok Svájcért, Ausztriáért. Barangolni a friss levegőn, esetleg tűzifát keresni. Aztán betérni egy meghitt kis házikóba vagy a lakásunk ajtaján és ha vagyunk olyan szerencsések, hogy van kandallónk akkor azt begyújtani. Illetve a régi kályhák érzése, ami esetleg a nagymamánknál még mindig van. 🙂

IMG_2975

4. Kandalló: Ha nagyobb lakásba vagy házba költözünk, akkor a kandalló lesz az amihez ragaszkodni fogok. Viszont rengetegszer előfordul, hogy sokaknak van kandallójuk, de egyszerűen nincs kihasználva, hiszen minek ha nincs is hideg vagy van központi fűtés. Pedig a kandalló egy igazi varázslat, így csak az értheti és érezheti ezt, aki nyitott rá. Kandalló mellett hallgatni ahogy pattog a tűz és barátainkkal forró teát inni, miközben hangosan nevetgélünk régi sztorikon?!:) 

IMG_2974

5. Égősor: A hangulati világításokban rendkívül hiszek. Gondoljunk csak bele mennyivel más hangulattal bír egy helység a világítástól függően. Számomra az otthon mindig is kulcsfontosságú pont, így nem csak egy lakásra vágyom, ami kiszolgál. Benne élek és szeretném nagyon jól érezni magam benne, így az égősorok kicsit sem elhanyagolhatóak. Kapcsoljuk le a villanyt és kapcsoljuk be a fényeket egy illatgyertyával és az egész szoba szerethető lesz, ahol élvezni lehet a jelen pillanatot.

IMG_2940 (1)

6.Napilap: Tegnap úgy gondoltam a szokásos divatmagazin helyett vásárolok egy napilapot, így életemben először megvettem a The New York Times-t. Az illata valami régire emlékeztet és számomra valami pluszt ad. Egyébként itthon 880 forintért vásárolható meg, de gondoljuk át, hogy az angolunkat is gyakorolhatjuk és valami újat olvasunk. Nekem ez egy igazi élmény. 

IMG_2911

7. Csillagok: Ha a városban lakunk, akkor szökjünk el vidékre egy hétvégére. Tuti pénztárca kímélő program és garantált a feltöltődés. Nincs másra szükség, mint egy nagy plédre és jó társaságra, miközben a csillagokat figyelve beszélgettek. Akár sütögethettek is vagy egy pohár jó bor mellett élvezhetitek egymás társaságát és a csillagokat. Úgy gondolom, hogy aki nem tudja értékelni a csillagos eget, az nem tudja értékelni az életet sem. 

IMG_2936

8. Vörösbor: Ki ne ismerné az egy pohár vörösbor jótékony hatását? A társasjátékok nagy szeretője lettem és rajongok a jó társaságért. Amikor tartalmas programokkal van tele az életem és mindennap újabb és újabb élménnyel gazdagodom. Az életnek alapvetően arról kellene szólnia, hogy békében és szeretetben élünk, ahol élvezni is tudjuk a napjainkat és nem túlélni. Ha tartalmas programra gondolunk, nem feltétlenül kell egy elegáns étteremre és egy nagy utazásra gondolnunk. Hívjuk át a legjobb barátainkat, bontsunk fel egy üveg vörösbort és élvezzük egymás társaságát. Ha pedig egyedül vagyunk, akkor egy jó film vagy könyv mellett is nagyon jól tud esni.:)

IMG_2942

9. A nyár érzése: Minden évszaknak megvan a megfelelő szépsége és minden hónapot élvezhetünk. A sajátos módján. A nyári hangulat is ép olyan csodás tud lenni, mint a téli kuckós hónapok. Ha éppen lennének felesleges millióim, egy hasonló házat vásárolnék, mert én ezzel nem tudok betelni. De ház nélkül is kereshetünk rengeteg hangulatos tóparti eldugott helyet, ahol elbújhatunk a világ elől egy jó könyvvel. Ha nyár akkor irány a szabad és használjuk ki a pillanatokat és a napokat!

IMG_2912

10. Randi: A nyár tele van fantasztikusabbnál fantasztikusabb randiötleteknél. A lényeg a kreativitás és a nyitottság. Irány a szabad és a romantika! Ha 10 éve vagytok együtt vagy ha most ismerkedtek, akkor is szuper lehet a csillagos ég alatti beszélgetés vagy egy kertmozi. Napközben esetleg egy Piknik? Csomagoljatok friss gyümölcsöket és sajtokat és irány Budapest agglomerációi. Ajánlani tudom: Nagymarost, Visegrádot, Páty környékeit de akár a Hármashatárhegy-et is. 

Végszóként pedig ne felejtsétek élvezni a napjaitokat, hiszen annyi de annyi lehetőség van. Legyünk együtt nyitottak és befogadóképesek. Kísérletezzünk új dolgokkal és hatalmas dolgok helyett, a legkisebb eseményeket is élvezzük. Legyen szó egy jó könyvről vagy a legjobb barátunkról!

Ölelés,
Claudia

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s