7+1 ÖRÖK IGAZSÁG

1. “Ha nem tetszik valami, egyetlen dolgot tarts távol tőle…A figyelmed.” : Sok időbe telik elsajátítani, de abban a pillanatban, hogy ez sikerül, nyert ügyed van. Amire figyelmet szentelsz, azt megveszed. Olyan ez akár a mozi. Megveszed a jegyet az élményért és a filmért, mert kíváncsi vagy. A figyelmed is hasonló, amire gondolsz azt az élményt már meg is vásároltad. Tehát ha valami nem tetszik, akkor ne adj neki energiát…magyarul: tartsd távol tőle magad és nem fog mérgezni. 

2. “Az igazságtól sokszor nagyon messze van az…amit mások belelátnak”: Léria Dipán írónő szavait idéztem, mert egy mondatban leírja az igazságot. Nem mindig érdemes hinni a szemünknek, hiszen a cukor is nézhet ki sónak. Felejtsük el, hogy mindent tudunk, mert valójában nagyon messze állhatunk az igazságtól. 

3. “Ha B terv vagy valaki számára, akkor egy kicsit sem vagy fontos neki”: “Ha nincs ló de jó a szamár is” csapdába akarsz esni, akkor szeresd a B tervet. Ellenkező esetben soha ne alkudj vagy ne menj bele olyan szituációkba, ahol B tervként szerepelsz. A “B terv” mindig átlagos és semmitmondó. Ha valakinek nem A vagy és az életedet nem az “A” helyére helyezed, akkor valójában a létezést választod az igazi élet helyett. Nevess inkább és mutasd meg, milyen erős vagy is valójában. 

4. “Adj hálát azoknak, akik rosszat tettek veled. Ők akaratlanul tettek erőssé téged”: …és örülj, hogy amit egykor akartál másképp alakult, hiszen így lettél az aki ma vagy. Közhelyesen hangzik, de annál inkább hálásak lehetünk az egykori sérelmeinknek és fájdalmainknak, hiszen csiszoltak minket és megváltoztattak. Lehet negatív vagy pozitív irányban, de változást hoztak elő és erősödtünk. Gyengíteni akartak és akaratlanul is erősítettek. Hatalmas köszönettel tartozunk nekik.:) 

5. “Mindig a vesztes akar bosszút állni”: Nincs kivétel…ez mindig így van. A bosszú állás felesleges energiapocsékolás, mert egy embertől veszi el az energiát, attól aki bosszút akar állni. A győztes az az ember, aki békét tud teremteni a múltjával, aki a kudarcot nem veszteségként fogja fel, hanem újabb lehetőségként. 

6. “Ott voltam búcsú, ahol nem volt holnap”: Találj biztonságot és mosolyt a köszönésekben. Ahol elköszönsz, ott újabb ajtók nyílnak ki, de egy dolgot kell megjegyezni: ott éri meg búcsút inteni, ahol már nincs holnap. Ahol eltakarjátok a napot, ahol árnyékoljátok egymást. Legyen szó párkapcsolatról, munkáról, barátságról. A legerősebb emberré válhatsz, ha nem félsz az elengedéstől. Könnyebb, mint hinnénk: csak meg kell tanulni mosolyogva elköszönni és elfogadni nem harcolni. 

6. “Amit nem tudsz irányítani az tanít majd meg elengedni”: Mi emberek szeretünk mindent a kezünkben tartani és szeretünk irányítani. Ott ismerszik meg az ember igazi személyisége, ha olyan szituációba kerül, amit nem képes irányítani. Az élet nem ok nélkül terel minket ilyen helyzetekbe, tanítani szeretne minket. A legboldogabb ember mindig is az lesz aki a legjobban alkalmazkodik a változásokhoz és aki néha megtanul elengedni és nem akarja irányítani az irányíthatatlant. 

7. “Tanulj meg nemet mondani, anélkül, hogy bűnösnek éreznéd magad”: Mindenféle magyarázkodás nélkül és felejtsd el a megfelelni akarást. Ez a te életed és te döntöd el mire bólintasz és mi az amire egy szót szeretnél mondani: NEM. 

+1. “Tanuld meg nem felvenni más emberek véleményét és lehúzni a WC-n ha arra kerül a sor”:  Minél sikeresebb vagy és minél feljebb jutsz annál több rosszakaróval is összehoz a sors. Megakarnak majd állítani, kihelyeznek akadályokat és próbálnak lebeszélni az álmaidról. Aztán lesznek olyanok is akiknek az lesz az elfoglaltságuk, hogy rólad beszélnek és veled lesznek elfoglalva. Mindig egy dologra emlékezz: ez azt jelenti, hogy sokkal előrébb tartasz mint ők és a véleményüket nos…lehúzhatod a WC-n.

selena-gomez-rehab-return

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s