A barátság igazi arca

Cikkeim többsége a párkapcsolatra orientálódik és a férfi-női viszonyra fókuszál. Úgy gondolom egy sikeres kapcsolat sem épülhet barátság nélkül, így már is a barátság lett a kulcs fontosságú tényező. Az utóbbi időben sok könyvet olvastam, cikkeket, elemzéseket kutattam és több motiváló és önsegítő könyvbe is bele néztem, de őszintén szólva sokat már az első pár oldalnál letettem. A mai napig azt mondom az élet nagyon rövid ahhoz, hogy olyan könyvet olvass ami nem fog meg amiben nem tudsz elmélyülni ami nem mozgat meg. 

Szóval az önsegítő könyvek 85-90%a arról ír, hogy akkor mutatkozik meg a barát amikor bajban vagyunk. “Az igazi barát az akivel együtt sírunk és együtt nevetünk.” Persze, ki hogy értelmezi de nekem nem szimpatikus ez a meglátás. Valószínűleg azért, mert teljesen más típusú személyiségem van. Az emberek óriási hatással vannak egymásra, nem hiába nagy igazságok ezek: “A hozzád legközelebb álló emberek átlaga vagy” esetleg ez is ismerős lehet: “A jövőben a fizetésed is annyi lesz, mint a körülötted levő emberek átlaga.” 

Fontosnak tartom azokat az embereket a mai világban, akik mozgatni szeretnének és változást létrehozni. Jó látni akik tanulni és fejlődni akarnak és akik megállás nélkül hisznek valamiben és nem a kifogásokat és a problémákat gyártják, hanem küzdenek magukért, a világért és másokért. Legyünk mi a változás amit látni szeretnénk a világban és máris sokat tettünk. Lehet és legyen hangunk, merjünk mások lenni és ne álljunk be a sorba. Másnak és különlegesnek lenni nem szégyen, hanem érték. Ők azok az emberek akiket először bolondnak nézik, majd mindenki követni kezdi. Éppen ezért érdemes a lelkünk után menni és megmutatni, hogy ez egy szép világ és ha hangod van akkor már nagyobb mértékben tudsz segíteni és adni valamit a világnak. Persze a legfontosabb, hogy magadban kezd el a változást. 

Mielőtt azt gondoljátok, hogy én mindig így láttam a dolgokat akkor elmondom, hogy nagyon sokszor nem. Követtem el hibákat és volt egy elé erős lejtőm is ahonnan sikerült kimásznom. Mindannyian megtapasztaljuk a hullámokat, ezért jó ha megtanulunk nem küzdeni ellenük hanem velük úszni. Miért írtam ennyit és mi köze van az egésznek a barátsághoz?!

A barátság a legnagyobb kincs a világon. Ha van legalább egy igazi barátod akkor sokkal gazdagabb vagy, mint hinnéd. De a barátságokat nem keverhetjük a haversággal. Véleményem szerint a barátság nem sajnálkozó hanem élet adó. Egy barátság nem egymás lehúzása, hanem egymás kihúzása. A barátság az amikor én sírok de te nevetsz és már én is mosolygok. Boldog vagyok, hogy neked jó és drukkolok illetve melletted állok, hogy még magasabbra kerülj. Nem hiszek abban a drámai változatban, hogy együtt kell ugrani a kútba. Ha az egyik ugrani akarna a másik kiröhögi és elzárja a kutat, hogy a hatalmas esés helyett maximum a pofára esést érezze meg. Ott pedig egy kis fájdalommal együtt nevettek tovább, hogy milyen hülyék is vagytok. 

A barátra valóban lehet számítani, de a barátság nem az, hogy együtt panaszkodunk és várjuk a szebb napot. Barát az akiben egy parányi irigység sincs, hanem büszkeség. Barát az aki mindig őszinte és akiben maximálisan megbízhatsz. Ez valóban nem gyakori tulajdonság, ritka kincs. Legyél te is ritka kincs és valóban igaz a mondás…: “Embert barátjáról, madarat a tolláról…”. 

Ami pedig a legfontosabb és ezt direkt kiemelve szeretném írni: A barát csak jót mond egymás háta mögött. A barátok védik egymást és családként tekintenek egymásra. A barátság kedves és igazi. A barátság levegőt ad és energiát ad. Feltölt nem elszív. A barátság egy mosolyország. Légy te is igaz barát és hidd el csak igazi barátaid lesznek. A vonzás törvénye itt is él. 

blair-and-serena

Perepelica Claudia

 

1 Comment

  1. Álmos says:

    Érdekes, hogy nem tértél ki cikkedben a nemek közti különbségre a barátságok terén. Ritkán látni olyat, hogy nők között kialakulna élethosszig tartó barátság. Affektáló, érzelmes, csupa kellemes szavak… rövid, pillanatnyi időre. Míg férfiaknál lehet, hogy belefér egy kis csíny, szívatás, káröröm, de ezek mellett is a férfi barátság életre szól. Harcostársak, kik egymás mellett masíroznak az első sorban, hogy a golyó és a másik közé ugorhassanak. Mindketten életüket adnák a másikért. Ilyet sosem látok nőknél. Csak a felszínes csevejt, csacsogást, vihorászást, mely feledésbe is merül abban a pillanatban, mikor az élet elszakítja őket egymástól…

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s