Az igazi Nő, mindig felfele választ Férfit

Na de milyen férfira is vágyunk valójában?! Kezdem is a listát: Legyen erős, jóképű és ambiciózus. Járjon el edzeni, élvezze az extrém sportokat. Vitorlázzon vagy repüljön, de a kettő egyben is bejön. Humoros és hűséges. Az igazi férfi felelősségteljes és nagyvonalú. Biztonságot teremt, sohasem szórakozik az érzelmekkel, őszinte. Szenvedélyes, erőszakos az ágyban majd gyengéd. Jól csókol és kiváló apajelölt. Pelenkázni is szívesen fog, ha majd a közös gyerek felsír hajnalban és reggel az ágyba hozza a reggelit. Jól keres és biztonságot nyújt. Utazni is szeret és síelni is tud… és tovább nem sorolom. 

A férfiak is és a nők is rengeteg tulajdonságot feltudnának sorolni az “álom párjukról”. Rengeteg sztereotípiát tudnék még felsorolni, de úgy érzem felesleges és egy cseppet sem reális. Elméletben sokkal erősebbek vagyunk, mint a gyakorlatban de ez egy természetes dolog. A mai modern férfiak sokszor nem akarnak megbízhatóak és hűségesek maradni, mert akkor ő lesz a “Mr. Lúzer” így folyamatos hurrikánokat alkotnak, hogy a nőknek egy csepp nyugalmuk se legyen. Automatikusan magukra öltik a macsó szerepet és a nők 90%-a bedől nekik. Kell a szenvedély és a tűz, na meg az óriási impulzusok. A folyamatos változás és a “bármikor megtörténhet bármi” érzés sakkban tarthatja a kapcsolatokat és a bizonytalanság sokszor egy “szexi” képet ad, legtöbbünknek. Kivéve, aki előrébb jár és átlát a kamu játékosokon. 

Azzal mindannyian egyetérthetünk, hogy a szerelem képes minket irányítani.” Evolúciós szempontból a nők három egyszerű dologra támaszkodva tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbb partnert, hogy a kiválasztottal családot alapítsanak, majd a születendő utódokat közösen felneveljék. Férfierő, mely magába foglalja az erős fizikumot, fontos az arc, a test szimmetriája, és az illat, ami a legmeghatározóbb mindhárom közül. A feromonok szerepét senki nem vitatja, mégis megdöbbentőnek tűnhet a tény, hogy a nők előnyben részesítik azoknak a férfiaknak a természetes szagát, akik szimmetrikusabb testfelépítésűek. A férfiak szimmetrikus vonásai kirakatba helyezik génjeik minőségét. A természet az orrunknál fogva vezet minket? Úgy tűnik igen.”

Valóban igaz, hogy a szerelem sokszor az orrunknál fogva vezet minket. Jöhet mennydörgés vagy földindulás, mi akkor is ragaszkodunk a szerelmünkhöz. Ilyenkor nem kérdőjelezzük meg, hogy felfelé vagy lefelé haladunk és azt sem, hogy valóban egészséges kapcsolatba léptünk be vagy jó érzés harmadik félként szerepelni egy felállásban. Ilyenkor semmi tudatosság nincsen bennünk és sokszor még a legdurvább lépéseket is képesek vagyunk megbocsátani, hiszen a szerelemben nincs határ. A szenvedélykapcsolatok pedig nem sokáig tartanak és viszonylag hamar elalszik a tűz. Kémiára és testi vonzalomra nem épülhet egy tartós kapcsolat sem. Ha nincs jelen az ész és az érettség, akkor sajnos hamar lehúzhatjuk a rolót. 

A tegnapi bejegyzésemben említettem, hogy mekkora különbségek vannak, nők és lányok között. Összefoglalva az érzelmileg éretlen nőnek a listája a férfiakról: legyen gazdag és 190 cm, egy menő autója amivel villoghatok, népszerű és nagyon szexi. Míg egy érett nő már teljesen másképp gondolkodik, számára a lista valahogy így néz ki: őszinteség, legyen magas az érzelmi intelligenciája, ambiciózus, lehessen vele alapokat letenni majd építkezni, tudatos és nyugodt. A felszínességet minden érett nő elkerüli. 

Úgy gondolom, mindig a Nő választ. Rengeteg önismeretre és tudatosságra van szükség, hogy felismerjük kit akarunk beengedni az életünkbe és kinek nyitunk ajtót és ki az aki előtt bezárjuk az ajtót, ne adj isten még a fejét is beüti a küszöbünkön. Az igazi Nő az aki értéket keres a kacat helyett és aki képes teremteni, nem csak használni. Ahogy szépen lassan érettebbé válunk, egyre jobban nem kívánjuk a játszmákat és a felesleges energiapocsékolásokat. A műmacsókat és azokat a férfiakat is nagy ívben elkerüljük akik semmit nem tettek le az asztalra és mindig csak a szájuk nagy. 

Szükségünk van arra, hogy felnézhessünk egy férfira. Nem csak akkor amikor felettünk fekszik az ágyban, hanem az életben is. Szükségünk van arra, hogy a kockás hasán kívül a tudása is lenyűgözzön minket. Tisztelni szeretnénk a férfit és fogni a kezét, mert bízunk benne. Nem csak az izmaiban és a mosolyában, hanem a lelkében is. Szerelem ide vagy oda, előbb utóbb kevés lesz…édeskevés. Mindig a nő választ és Ő tovább megy, mert a férfira felakar nézni és szeretni akar. Szeretni akarja, mint a barátját majd a vőlegényét, férjét és majd a gyermekeinek apját. 

A mai világban akárhogyan is nézzük, ha valaki fejlődni akar akkor olyan emberekkel kell körülvennie magát, akik inspirálják és akik motiválják. Akik sokat várnak tőle, akiknek van életcéljuk és nem csak az, hogy “holnap elmegyek dolgozni, amiből a hétvégén meghívom a barátnőmet egy mozira”. Tervezni, tanulni és motiválni egymást az élet minden terültén. Az igazi Nő mindig is felakar nézni egy férfira és nem leragadni egy férfinál… és itt bizony előjönnek a kérdések ha cupido nyila is elszáll: Valóban feljebb visszük egymást? Támogatjuk és segítjük egymást? Tervezhetünk vagy csak játszunk?! Merre haladunk?! Előre vagy hátra?! Számíthatok rá a bajban vagy csak a szája nagy?! Vajon akar velem fejlődni vagy örök életére céltalan lesz?! Büszke rám vagy leakar húzni?! Van közös jövőnk?! … és ezek a kérdések azok, amik szükségesek ahhoz, hogy ne egy átlagos életet élj ha te többre születtél. 

mariano

Perepelica Claudia

Forrás: http://www.ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/mi_alapjan_valaszt_a_no

Advertisement

1 Comment

  1. Marco says:

    Fel akar nézni*
    Le akar ragadni*

    Felnézni, és leragadni az ige.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s