9 különbség nő és lány között

Úgy gondolom óriási különbségek vannak nők és lányok között és a kor valójában jelentéktelen. Lehet valaki 18 évesen érett és gyönyörű nő, aki a kisugárzásával és tudásával mindenkit levesz a lábáról és lehet valaki 45 évesen hercegnő-szindrómás magamutogatós kislány, akinek a fegyvere még mindig a hiszti és a mell kirakás. Ahogy egyre idősebb vagyok és haladok az életemmel, úgy egyre fontosabbnak tartom, hogy a nőiességem is kiteljesedjen és a kislány szereptől egyre messzebb kerüljek. Úgy gondolom sokban függ attól is a viselkedésünk, hogy milyen típusú párt választunk de alapvetően önmagunkkal kell elszámolnunk és férfi nélkül is tudnunk kell ragyogni. Így összegyűjtöttem pár pontot ami véleményem szerint, megkülönbözteti a nőt a kislánytól. 

1. Egy nő a lelkével csábít, a lány a dekoltázsával: Talán ez az egyik legszembetűnőbb különbség. Egy nő sohasem használja fegyverként a szépségét vagy a testi adottságait, mert egyszerűen nincs szüksége rá. Egy szép garbóban és szolid sminkjével is minden férfi ráfigyel, mert hozza magával az energiát és érezni lehet, hogy ez a nő intelligens. Nem feltűnősködik, háttérben marad és mégis mindig ő van a középpontban. Hogy csinálja?! Ezek azok a belső értékek, amiket az a leányzó aki bepiálva tántorog a szombat esti éjszakában és fenekét mellét kirakva reménykedik, hogy egy sikeres férfi meghívja egy szódára, sohasem fog megérteni. 

2. Egy nő tud főzni, míg a lány azt sem tudja, hogyan működik a porszívó: A nő szeret melegséget teremteni, képes vendégeket várni és a férjének is tud vacsorát főzni. Míg a lány, viccesnek tartja, hogy egy tojásrántottát sem tud összedobni és nyafog, hogy nincs reggeli az asztalon. Nem ciki nem tudni, viszont annál is kellemetlenebb amikor valaki nem akar tanulni. A nőiesség fogalma sokszor relatív, de azzal mindannyian egyetérthetünk, hogy egy nő tudja használni a tűzhelyet. 

3. Egy nő értékel, a lány elvár: Egy nő tisztában van a belső értékeivel és képes megteremteni dolgokat és nem függ a férfitól. Képes a két lábával és két kezével teremteni és nem vár el semmit. Nincs szüksége semmire ami nem szívből és ösztönösen jön hozzá. Ha pedig a jó megérkezik hozzá, akkor azt képes értékelni és nem többet majd többet hajszolni. A kis leányzó pedig ennek a szöges ellentéte, ugyanis ő mindent elvár és kevés dolgot képes értékelni. A különbség itt is óriási. 

4. A nő soha nem dobálózik az értékeivel míg a leányzó felelőtlenül adogatja magát: A testi érintkezés és a szex is egy kulcsfontosságú pont egy kapcsolatban. Ne keverjük össze a prűdséget a tartással. Egy nő élvezi a testi együttlétet, de nem mindenkivel. Ruhákat ledobni egymás előtt mindig sokkal könnyebb, mint egymás gondolatait megszeretni. A nő ott szereti a testi érintkezést, ahol a lelkét simogatják és úgy lesz egységes. Ehhez kell egyfajta érettség, mert a testünk és a lelkünk sem játék. A kislányok sokszor gondolkodás nélkül felkínálják magukat és szomjaznak a figyelemre és a szeretetre míg a nőnél a tisztelet a mértékadó és nem utolsó sorban az őszinteség. 

5. A nő mellett feltöltődsz, a lány mellett elfáradsz: Az energiák sohasem hazudnak. Ez persze, nem azt jelenti, hogy minden nőnek mindig jókedve van és mosolyog. Ez azt jelenti, hogy hiába van rossz napja, nem kezd el hisztériázni és gyerekesen viselkedni és nem rakja át a rossz kedvét másra. 

6. A nő őszinte, a lány taktikázik: Egy nőnek nincs szüksége olyan kapcsolatokra vagy játékokra, amik nem őszinték, ahol kétszer át kell gondolnia, mit mondjon vagy hogyan cselekedjen. Ami a szívén az a száján és felnőttesen felméri mi is kell neki valójában. A lány ezzel szemben sokszor más arcot mutat, mint valójában és taktikákat választ. Az őszinte arcát elrejti és felvesz egy álarcot, nos…ami nem valódi. 

7. A nő sohasem versenyez mással míg a leányzók folyamatosan hasonlítják magukat másokhoz:  “Ki a szebb?! Neki szebb a feneke?! Jobban van felöltözve?!” Na ezek azok a kérdések, amit egy nő sohasem tesz fel. Nem érdekli a mostani barátja ex barátnője kinézete és nem méregeti magát másokhoz. Öntudatos és teljesen tisztába van azzal, hogy számára mi az előnyös. Természetesség híve és minden mű dolgot, messze elkerül. A lányok pedig belső késztetést és frusztrációt éreznek arra, hogy még több sminket viseljenek vagy pedig a hosszabb és feltűnőbb körmökre esküdnek. Folyamatos bizonytalanságban vannak a tükörrel és a lelkükkel és a környezettől várják a megerősítést, míg a nő önmagában megtalálja a válaszokat. 

8. A nő elfogad és hátrébb áll a kislány toporzékol: A nő elfogadja ha valahonnan távoznia kell vagy távozni akar. Bármennyire is fájdalmas vagy nehéz, visszafogja magát amikor hisztériázni tudna. Megtanul higgadt maradni és bízik az erejében. A lelkileg kislányok még ehhez nem elég érettek, így törnek vagy zúznak és toporzékolva kiabálnak. Érzelmi terrort használnak és fenyegetőznek…nos ebből célszerű mihamarabb kinőni. 

9. A nőnek a stabilitás kell, míg a kislánynak a “rossz fiúság”: A lányok előszeretettel behódolnak a drámának a játszmáknak és az intenzív viharoknak. Az se gond ha szemétként viselkednek velük vagy porig alázzák a lényeg a “tűz” és a “szenvedély”. A nőnek a stabilitásra van szüksége és egy társra a “bad boy” helyett. 

miranda

Perepelica Claudia

 

 

 

6 Comments

 1. fruzsie says:

  ez elég áldozathibáztatóra sikerült, mintha a lány, maga tehetne róla, hogy kihasználják és miért nem válogat jobban.
  Összességében az egész írás szerintem inkább ciki, mint cuki.

 2. Soleil says:

  Egészen biztos vagy benne, hogy egy kicsit sem tehet róla? 🙂 Ha például a barátod mindig megbánt, de te folyton megbocsátasz neki, akkor felmerül a kérdés: minek mész vissza mindig hozzá? Azért, hogy megkapd a következő pofont? Mert nyilván ez lesz a vége újra és újra. Egy ideális világban mindenki tisztességes mindenkivel, de nem ilyenben élünk, valóban meg kell válogatnunk, kit engedünk közel magunkhoz és ha rossz döntést hoztunk is, nem vagyunk magatehetetlenek, változtathatunk, még ha nehéz is.

 3. Izsák says:

  Szeretnem kiegészíteni néhány igével is. Egyetertek mindennel amit leirtal es nagyon örvendek a cikknek, csupan kivancsi vagyok a velemenyetekre az igeversekrol is :).

  “Ugyanígy, ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, hogy ha közülük egyesek nem engedelmeskednek az igének, feleségük magaviselete szavak nélkül is nyerje meg őket,
  felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre.
  Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése,hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt.
  És ugyanígy, ti férfiak is, megértően éljetek együtt feleségetekkel, mint a gyengébb féllel, adjátok meg nekik a tiszteletet mint örököstársaitoknak is az élet kegyelmében, hogy a ti imádkozásotok ne ütközzék akadályba.” (1 Péter 3)

  “Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.
  Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, mint az Úrnak;mert a férfi feje a feleségnek, ahogyan Krisztus is feje az egyháznak, és ő a test üdvözítője is.Hasonlóképpen a férfiak is szeressék a feleségüket, mint a saját testüket. Aki szereti a feleségét, az önmagát szereti.
  Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat,minthogy tagjai vagyunk testének. “A férfi ezért elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.” Nagy titok ez.. De ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét.” (Efézus 5)

  “Ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogyan illik az Úrban.
  Ti férfiak, szeressétek feleségeteket, és ne legyetek irántuk mogorvák.
  Ti gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek minden tekintetben, mert ez kedves az Úrban.
  Ti apák, ne ingereljétek gyermekeiteket, nehogy bátortalanokká legyenek.” (Kolossé 3)

  “A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje.
  A férj teljesítse kötelességét felesége iránt, hasonlóan a feleség is a férje iránt.
  A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; s ugyanúgy a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.
  Ne fosszátok meg egymást magatoktól, legfeljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy szabaddá legyetek az imádkozásra, de azután legyetek ismét együtt, nehogy megkísértsen a Sátán titeket azáltal, hogy képtelenek vagytok magatokon uralkodni.
  ….
  Azt szeretném, hogy gond ne terheljen titeket. Aki nőtlen, az az Úr dolgaival törődik: hogyan legyen tetszésére az Úrnak.
  Aki viszont megházasodott, az a világi dolgokkal törődik: hogyan legyen tetszésére a feleségének; ezért élete megosztott. A nem férjes asszony és a hajadon az Úr dolgaival törődik, hogy szent legyen testében is, lelkében is, aki pedig férjhez ment, a világi dolgokkal törődik: hogyan legyen tetszésére a férjének.
  Ezt pedig éppen a ti javatokra mondom, nem azért, hogy tőrbe csaljalak, hanem hogy feddhetetlenül élhessetek, és osztatlan szívvel ragaszkodjatok az Úrhoz.” (1 Korinthus 7)

  Még rengeteg szép dolog van a kapcsoaltokrol, foleg a peldabeszedekben es a predikatorban, most igazabol a hazassaggal kapcsolatos dolgokat masoltam be hamarjaban.

  1. Izsák says:

   Annyit hozzatennek hogy itt az engedelmesseg a ferjnek arrol szol, ha a ferj rendben van es megfelel annak a leirasnak amit te is irtal a 10 pontos ferfi kiadasaban ennek a cikknek :D.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s