“Egy ostoba liba vagy”

Drágáim, 

Elérkezettnek tartom az időt, hogy felvilágosítsalak Benneteket, hogy egy kicsit sem vagytok azok amiknek neveznek Benneteket. Minden negatív megnyilvánulás és ítélkezés az ember lelkéből jön és nem a körülmények határozzák meg. Nem adom az ártatlan és szent lelket, mivel ki az aki nem volt már életében egyszer gonosz vagy pletykás? De ebből az “iparágból” jó kinőni, de sajnos nem mindenkinek sikerül. Amivel semmi probléma nincsen, de ajánlom. Viszont, ezt jobb megjegyezni: 

Minden férfi aki nem kapott meg, prűdnek és hisztisnek fog hívni. Minden “barát” akiről kiderült, hogy nem az beszélni fog rólad…és nem a szeretet és kedvesség nyelvén. Minden sikertelen ember beléd fog kötni, mert ők nem akartak és nem tudtak annyiszor felállni és újrakezdeni, mint te. Minden elbukott ember, kifogásokat keres a lehetőségek helyett. Minden férfi aki nem tudott ágyba vinni, ostoba libának fog nevezni. Mindenki aki próbál jobb lenni és feljebb emelkedni, belebotlik akadályokba. Belebotlik olyan emberekbe, akik leakarják húzni. De ez egy dolgot jelent: már előrébb vagy és neked menned kell tovább. Minden sikeres ember tisztába van a sikertelenséggel és a bukásokkal, de ők azok akik egyel többször álltak fel, mint a társaik. 

Kissé nevetve figyelem, ahogy az emberek próbálják a saját egójukat védeni. Például amikor te továbbléptél és az exed hirtelen az ajtód előtt áll és a sikertelen próbálkozásai után, úgy fecseg rólad, mint egy utolsó senki. Kitalálja a kedves sztorikat, hogy “azt a férfit/nőt csak búfelejtőnek használja miközben még mindig engem szeret”. Ha téged szeret és szeretnétek egymást akkor együtt lennétek, de ezt néha tényleg nagyon “jó” túlkomplikálni. Köze sincs a valósághoz. Aztán a másik kedvencem amikor egy nő képes fenntartani magát és vannak céljai és tanul illetve építi magát, akkor is jönnek a gonoszkodások és a pénztárcába turkálás. “Biztos apuci kicsi lánya vagy biztos egy ribi és pénzeli a pasi aki mellette van.” Még ha így is van akkor sem hiszem, hogy sok köze lenne az embereknek egymás életébe belemászni és fecsegni. De a másik “kedvencem” amikor a bloggerekre tesznek megjegyzéseket és összeszámolni nem tudom, hányszor kaptam meg: “Neki annyira könnyű, mindent ingyen kap” vagy “Így, hogy mindenhova ingyen jár és semmire nem kell költenie, persze nagyon könnyű”.

Nem szeretek provokatív lenni, de szeretek nyers és őszinte lenni. Miért akkora baj, ha sikeresek akarunk lenni és merünk élni a lehetőségekkel és tapossuk magunknak az utat?! Miért zavar bárkit, hogy mivel foglalkozunk és kivel járunk vagy merre vesszük az irányt?! Miért nem örülünk egymás sikereinek és segítünk egymásnak ahol tudunk?! Miért nem lehet anélkül képet feltenni, hogy valaki ne tenne rosszindulatú megjegyzést?! 

Amikor egyetemre mentem, akkor egyetlen dolog lebegett a szemem előtt: külföldön szeretnék továbbtanulni vagy olyan szakon ahol külföldiekkel vagyok “összezárva”. Végül a kommunikáció és médiatudomány szakot angolul végzem és jó olyan emberekkel együtt lenni akikben egy gramm irigység sincsen és kíváncsiak vagyunk egymás sikereire. Rossz szájíz nélkül. Nem szeretnék általánosítani, mivel én bennem is csörgedezik magyar vér és büszke is vagyok rá. Viszont egyet kell értsek, hogy az irigység egy magyar mentalitás, amin itt az ideje változtatni. 

Ideje változtatni azon, hogy otthon ülve a kanapén chipset zabálva ítélkezzünk. Ha vékony combokat akarsz akkor ne az ágyon ülj és edd a csokit hanem menj az edzőterembe. Ha pedig jól érzed magad így, akkor azzal sincs semmilyen probléma de ne tegyél megjegyzéseket egy szép lányra aki mindennap a konditerembe izzad, mert neki célja a tökéletes alak.

 Mindannyiunknak van 24 órája egy nap. Hiszem és tudom, hogy nulláról is lehet birodalmat építeni és a magasról is lehet óriási esni. Hiszem, hogy teljesen mindegy honnan jöttél a lényeg, hogy merre tartasz. Hiszek abban, hogy az irigység és a féltékenység a bukáshoz vezet. Abban is hiszek, hogy felnézni valakire és tanácsot kérni egy bátor tulajdonság. Amit merni kell és jó is megtenni. Emlékszem amikor egy éve még sokkal “kisebb cipőben” jártam, készítettem egy interjút Bolla Vikivel az 11GROUND bloggerinájával, mert felnéztem rá és tetszett a stílusa és a munkássága. Viki, egy nagyon tündéri lány és az egy órás beszélgetés rengeteg inspirációt adott és erőt. Ez csak egy olyan példa, amit azért szerettem volna megemlíteni, mert egymást inspirálni csodálatos érzés. Legyünk büszkék egymásra, mosolyogjunk ha a másiknak jó és ha nagyon unatkozunk akkor saját magunkat képezzük és építsünk. Az energiánkat összpontosítsuk arra, hogy jobbak legyünk, mint akik tegnap voltunk és ne arra, hogy a másik emberrel foglalkozunk. Attól neked nem lesz jobb, hogy más embert lenézel vagy más emberről próbálsz lealacsonyítóan beszélni. 

Személy szerint rettenetesen hiszek a karmában és abban, hogy azt kapsz amit adsz. Az élet egy körforgás és a szavaidnak is óriási ereje van és a vonzás törvénye valóban működik. Amit elképzelsz és amiben hiszel azzá válsz.

 

po

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s