7 dolog, amit észreveszel egy intelligens nőben

1. Van élete rajtad kívül – Ne értsd félre, imád veled lenni és fontos vagy neki, de az ő saját kis élete is rettentően fontos. Ne vedd sértésnek, de sokszor előrébb helyezi a kötelességeit. Az intelligens nő úgy tud nyugodt és kiegyensúlyozott lenni, ha a kötelességei és a feladatai el vannak intézve. Tanul, folyamatosan képezi magát, fejlődik és mindig is fejlődni fog. Lehet holnap kitalálja, hogy olaszul szeretne tanulni vagy esetleg szeretne egy új projektbe belevágni, amit végig is visz. Szereti az életét a nehézségek ellenére is. Az intelligens nő nem csüng és nem lóg éjjel-nappal a barátján vagy a férjén, mivel azzal foglalkozik, hogy építse az életét és önmagát. 

2. Néha valóban nehéz vele tartani a lépést- Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a magas intelligenciával rendelkező nőkkel nem mindig egyszerű a helyzet. Ha egyszerűségre és átlagosra vágysz, akkor kerüld el az értelmes nőket. Velük sohasem lesz egyszerű és nem mindig kiszámíthatóak. Folyamatosan gondolkodnak és agyalnak, szeretnek önállóak és függetlenek lenni, de ugyanúgy imádják ha kényezteted őket. Sokszor, mindent vagy semmit alapon működnek és nagyon kevés az átmenet. Ilyen nő mellett csak a határozott férfi marad talpon és a szerelmes. 

3. Nem uralod a pénzeddel – Sok férfi lesokkol, amikor egy nőt nem lehet megvásárolni, ami számomra nagyon szomorú (MIÉRT TART ITT A VILÁG?!). Furcsán néznek, amikor nem jövünk lázba a kocsijuk márkája miatt vagy nem ugrunk a nyakukba, mert elvittek egy “fancy” étterembe vacsorázni. A helyzet a következő: a pénz megteremthető kellő intelligenciával. Szeretjük ha a férfi, “férfi” marad és meg is engedjük neki. Nem fogunk a bankkártyánk számlájával villogni, de a pénznek nincs hangja nálunk. Nem befolyásol és nem formál. Szeretünk jól élni és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a saját pályánkon sikeresek legyünk, így a pénz csak egy eszköz nem pedig az emberi kapcsolataink alkotóeleme. 

4. Felnézünk a sikeres és bátor férfiakra – Rajongunk, ha egy férfi sikeres és ügyes abban amit csinál. Maximálisan támogatjuk és mellette vagyunk. Szeretjük, amikor látjuk, hogy a férfi többre és többre képes és szeretne fejlődni. Mivel nekünk a legfontosabb a biztonság, így fontos, hogy a férfi aki mellettünk van, képes legyen teremteni. Mi pedig ebben partnerek vagyunk. A sikeres férfi egy intelligens nő számára nem felkapaszkodó a jobb élet reményében, hanem egy bónusz a közösen épített élet felé. Ahol minden lehetséges. 

5.Túlzott Őszinteség – A kislányok szeretik a hazugságokat, játékokat és akár játszani is fognak veled. Viszont egy értelmes nő soha nem tud hosszútávban gondolkodni, ahol felmerül a hazugság jele. Az intelligens nő az őszinteségre tud építkezni. Az értelmes férfi teljesen tisztában van ezzel, így mindig egyenes és ha hibázik, akkor is vállalja tettét. Ezzel megóvja azt, hogy félreértés, bonyodalom és bizonytalanság jellemezze a kapcsolatukat. Az intelligens nő nem kertel vagy kezd el szórakozni, egyenes… néha talán túlzásokba is esik, de ami a szívén az a száján. 

6.Nem a látszatra és a külsőségekre épít – Természetesen fontos, hogy a kémia meglegyen és kár lenne azt mondani, hogy a külső nem lényeg, mert igenis az. Viszont nem mindenáron. Attól, hogy egy fiú/férfi jól néz ki még nem lesz befutó egy értelmes nőnél. Azért, mert valaki jól néz ki, nem biztos, hogy lesz jövője. A kinézetre és a külsőségekre édeskevés építkezni, mert hosszútávon hidegen hagy. Nagyon csúnya leszek most, de az ilyen férfiakat szeretőnek szokták használni és nem férjként tisztelni. 

7.Akármennyiszer orra esik, mindig fel tud állni – Az értelmes és erős nő mer gyenge lenni. Sőt van, hogy orra is esik. De soha nem adja fel. Azt hiszed gyenge, mert ki meri fejezni az érzelmeit és az érzéseit, de a való életben ehhez hatalmas bátorság kell. Ha nem becsülöd, más megbecsüli. Nem oszt vagy szoroz, mert az erős nő a végén mindig mosolyog. 

waldorf

Perepelica Claudia

 

74 Comments

 1. Mark says:

  Ez csak 7. Üdv!

 2. koczkakata04 says:

  Tetszik az írás, tényleg. Bárcsak ne lenne benne ennyi helyesírási hiba 😦

  1. husz peter says:

   erdekes, hogy amig nem hivtad fel erre a figyelmet, nem tunt fel! 🙂 aztan meg egyszer elolvastam…. 😋

 3. hogy mondjak ellent magamnak 7 lépésben

 4. Klára says:

  +1: Az intelligens nő folyamatosan tanul. Pl. az igekötők helyesírását, hogy néhány buta helyesírási hiba ne rontsa el az egész cikket: “el vannak intézve”, “el van foglalva”, “fel tud állni”, “ki meri fejezni” (ld, pl. kifejezi az érzelmeit; nehezen fejezi ki az érzelmeit; ki meri fejezni az érzelmeit). 😉

  1. Cintia says:

   Ha az igekoto az ige elott all, egybe kell irni, ha az ige utan all, ertelemszeruen kulon, egyszoval olyanba kotottel bele, ami butasag a Te tudasod szerint,hiszen ezek a cikkben leirt alakok helyesek 😀

  2. Bözsike says:

   Klára ! Te el vagy tájolódva ! ” Ha az igekötő és az ige között más szó van, MINDIG KÜLÖNÍRJUK !!! pl. El vannak intézve . Itt az igekötős ige ? Elintézve, és a más szó : vannak….. Különírva a helyes…. Ajánlom figyelmedbe ! 😦

  3. Zsolt says:

   Néhány buta hiba nem rontja el a cikk lényegét. Egy intelligens nő nem kukacoskodik. 😊

  4. peter says:

   miert erzem ugy, hogy ismerlek? 😉

 5. Ad says:

  Az intelligens nő tud helyesen írni, a cikkíró nem 🙂

 6. Míra says:

  Egyet értek a cikk tartalmával, de egy kissé paradox, hogy az igekötő használata nem megy, sok a helyesírási hiba :-/ (pl. “feltud állni”, “kimeri fejezni”…)

  1. Rozi says:

   “Egyet értek”

  2. Ha már a helyesírásnál tartunk: az “egyetértek” ebben a kontextusban egybe írandó! 🙂

   1. Sztem ez poen volt, azert a macskakorom. 🙂

  3. Agi says:

   Egyetértek egy szó

 7. egy ferfi says:

  Egy ujabb feminista onkifejezodes. “Ezek a nok”, akikrol az iro irt, sajnos meg nem tanultak meg nok lenni. Szinte minden pontja a noi minoseg aloli kibuvot tukrozi. Az iro pedig meg az intelligencia alapfogalmat sem ismeri, mivel arrol nem is irt 🙂

  Alapveto osi torveny, amit az allatvilagban, mint a nemiseg megfigyelheto kifijezodeseiben meg lehet figyelni: a no nem erovel, es esszel all szembe a ferfivel, hanem ODAADASSAL, TORODESSEL. Az odaadas pedig, se nem eros, se nem okos. Az ero, es az esz ferfiminosegek. Azik a nok, akiknek ez fontos, azok sajnos egyszerre lettek retardalt kulturank sadozatai, es termekei. Kivanom, hogy mielobb tslalj magadnak egy olyan FERFIT, aki ezt kepes megmutatni. Hidd el, ekkor te is uj cikket fogsz irni.

  1. "Egy nő" says:

   Kedves “férfi”! Egy magas intelligenciával rendelkező nő képtelen nem magas intelligenciával rendelkezni. Ez ugyanis adottság kérdése. (Szemben az odaadással, ami viszont jellembeli kérdés.) Éppen ezért szintén képtelen nem gondolkodni. A cikk többi pontja pedig pont ennek a következménye. Ez nem önzés, vagy nőietlenség, csak a magas intelligenciával rendelkező férfi női megfelelője.
   (Elképzeli nem tudja, mennyire nő vagyok a magas intelligenciám mellett.)

   1. Urahara says:

    Kedves “nő”, sajnos a nagybetű nem fér ide, az a fránya ego és nagyképűség nagyobb annál. Az intelligenciát erőteljesen megkérdőjelezem. Mi minősül annak? A valós értelem, vagy az okoskodás? Nem összekeverendő, bár látom az ön dícséret büdössége belengi itt is a levegőt. Lehet maradi vagyok, de szerintem az érdemi visszajelzést a külvilág adja, nem a tükörkép, akinek a napi mantrát bemagyarázzuk. Egyébként felesleges ennyire nagyképűnek lenni, a valódi értelem és intelligencia a bajban mutatkozik meg.

   2. omegapont says:

    Minden embernek van női, és férfi oldala. A válaszom arra akart irányulni (de kevés a tér a kibontáshoz), hogy ha egy nő nő akar lenni, akkor a női minőséget erősítse magában, és nem a férfi oldalát. A cikk tele van azzal, hogy a férfi minőségeket tartja fontosnak a nőivel szemben, mint pl. az egyedüllét.

   3. Misi Tóth says:

    Az, hogy te kijelented, hogy magas az intelligenciád, még nem biztos hogy úgy van.. Hadd döntse már ezt el a környezeted helyetted. Az egész cikkről lejön, hogy az írója egy komplexusokkal teli, sértődött férfigyűlölő, tudálékos, okoskodó és boldogtalan nőszemély. Aki az is marad, tipikusan az ilyenek öregednek meg ötven macska mellett. Gyűlöli a férfiakat, magáért a tényért, hogy pl 100 matematikusból vagy atomfizikusból 95 férfi, és még sorolhatnám a tényeket, statisztikákat. A nők amikben jók az az úgynevezett érzelmi intelligencia.

   4. Misi Tóth says:

    A másik, hogy egyszer azt írja a cikk hogy minket nem vesznek le a férfiak a pénzükkel a lábunkról, aztán meg azt hogy biztonság kell meg nem a külső a fontos mert nem azon múlik a férfi jövője hogy sikeres lesz e vagy sem. (Mit tekintünk sikerességnek?) Nem vall magas intelligenciára az, hogy gyakorlatilag saját magát cáfolja meg az író, plusz egy valag helyesírási hibát vét.

   5. Misi Tóth says:

    Lexikális tudásod meg lehet nagy a bölcsészdiplomáddal, hogy ha az életről meg semmit nem tudsz

  2. Babsy says:

   Rövid hozzászólásom: én már voltam odaadó, törődő és érzelmes. Most is az vagyok, csak közben öntudatra ébredtem. Mert a buta nőket el lehet nyomni. Az okos pedig minden helyzetben a legjobbat hozza ki magából.
   A Kft-nek van egy dala: ” a nők…ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba velem… ki érti ezt?”
   Vannak igazi nők, akik érdekesek, izgalmasak, szellemesek, vonzóak, odaadóak egyben.
   És ugyanígy vannak igazi férfiak is, akik talpraesettek, erősek, okosak, gyengédek, oltalmazók és családszeretőek.
   Ha a kettő talákozik, na az a nem semmi.

   1. Egy férfi says:

    Épp ez a lényeg, a női minőségnek van “mi tudata”. A férfi minőségnek “ön tudata” van. A két pólus: szeparáció, intergáció. Aki öntudatra ébred, az a férfi minőségét erősíti. Nyilván védekezésből, de ha nem képes ezt kikapcsolni, akkor kevés esélye lesz annak, hogy egy FÉRFI észrevegye

   2. Bagoly39 says:

    Teljes tévedésben vagy.
    Összekevered az egoistát az individualistával!

    Ez nem attól függ, ki milyen nemű, ez az egoizmus mértékétől függ.

    Mit csinálnak a rohadék diktátorok, akiket nem is lehet férfinak, csak féregnek nevezni?
    Szeparálnak, elválasztanak, egymásnak ugrasztanak. Aki földön fekvőbe rugdos, az nem férfi! Ezek NEM férfiasak, ez simán gyáva és gonosz, káros és életellenes, szeretet-ellenes sötét alakok!

    Egy intelligens nő szóba sem áll egy egoistával!

    Két intelligens individualista = a jó kapcsolat esélyes .
    Két egoista = valószínűleg rövid távú pokol.
    Egy egoista + egy öntudat nélküli szerencsétlen hústömeg = hosszú távú pokol és társas magány mindkét fél (+ a szerencsétlen gyerekeik) részére.

   3. Misi Tóth says:

    Igen csak az ilyen nők saját maguk sem tudják hogy mit akarnak jó dolgukban. De mi az hogy okos? Egyébiránt még annyit a cikk kapcsán, hogy nagyon le van egyszerűsítve az egész, van az intelligens szép nő meg a buta szép nő és szevasz tavasz. Gratulálok a cikkírónak a szűk látóköréhez. Tényleg ennyire egyszerű volna az egész, nem lehet hogy ez az egész sokkal összetettebb?

  3. Sára says:

   Az ész nem mindig ” férfiminőség”…. csak sajnos sok férfi ezt hiszi… :-).. mi meg rájuk hagyjuk…

   1. Egy férfi says:

    Ha ránk hagytad volna, nem írtál volna semmit se :))
    De az ellenvélemény, vagyis a harc minősége, férfi minőség. Te pedig nem gondoltad át, csak érzelmileg cselekedtél, ami pedig női minőség :))

   2. Bagoly39 says:

    Bizonyára nagyon logikus dolog például családot irtani. Alkoholistának lenni. Inkább az utcán elrohadni, mint beilleszkedni.
    Tök logikus a nőket eltaposni, aztán rinyálni a magány miatt.
    Még logikusabb az egész bolygót elpusztítani. Há’ nem?! Tök jó, legalább mindenkinek rossz!
    Félelem, félelem, félelem, egoizmus, gyávaság és mérhetetlen szeretethiány. A még emberré nem vált férfiak tudattalan mozgatórugói.

    Elárulok egy titkot: aki nincs tudatában az érzéseinek, az lesz csak igazán a rabszolgájuk!

  4. Nem Feminista says:

   Tévedsz. Az ész és az értelem azért fontos adott esetben egy nőnek, mert neki is van. Így nyilvánvaló, hogy a társától is elvárja.

   Emberként nem érzem magamat se majomnak, se az állatvilág bármely részének. :S Persze az evolúcióra hivatkozni mindig kényelmes álláspont. Lehet az erkölcsöt, az etikát relativizálni és lehet indokolni az ösztönállat viselkedést.

   Ja, ezt nő írta :

  5. Enikő says:

   Ákos, te vagy az?

  6. Reky says:

   Kicsit lealacsonyító a férfiakkal szemben ez az elkeseredett önigazolás a részedről. Nem helytálló a neved a kommentjeid felett ebben a tekintetben. De hála a jó égnek a valóban intelligens férfiak túlnyomó többségben vannak a te és hozzád hasonló ösztönszerű életfelfogásúakhoz képest. Ha az emberi életet az állatvilághoz hasonlítod, ott már messze bajok vannak. Attól vagyunk emberek, hogy nem az ösztöneinket követjük (kicsit fáj, hogy ezt el kell magyarázni valakinek).. Ebből a szempontból pedig kifejezetten ellentmondásos amit írsz, hiszen egy “intelligens férfi” képes az alkalmazkodásra és fel tudja ismerni az adott helyzetek előnyét, nem pedig lázad ellene és görcsösen próbál ragaszkodni a saját igazolatlan elméleteihez. Mindig is voltak és lesznek intelligens, okos, sőt erős nők is, ami ellen te sajnos semmit nem tehetsz. És ami még szomorúbb az egészben, mindig lesznek férfiak akik erre nem átokként tekintenek, hanem áldásként. Ki kell ábrándítsalak, nem minden férfi akarja az “eszét és erejét” fitogtatni egy nőnek, hogy ezáltal lenyűgözze, majd megdugja. Sajnos az az évezred már elmúlt, hogy ez legyen a mérvadó. 🙂
   Egyébiránt felvetül egy kérdés: miért zárják ki ezek a tulajdonságok egymást? Az intelligencia és ész nem kizáró tényező a gondoskodással és odaadással szemben. Újabb bizonyíték az elfogult gondolkodásmódodra ami ugyancsak nem az intelligencia alappillére. Ha mindenki vagy-vagy alapon létezne a tulajdonságait illetően, nem így nézne ki a társadalom.
   Hozzátenném, az alapján amiket írsz, rengeteg homoszexualitásra hajlamos férfi van a környezetemben, mert valamiért nekik tetszenek a “férfi minőségeim”. Úgyhogy csak reménykedni tudok, hogy lejár a szavatossága ennek a minőségnek és végre találok egy olyan férfit, aki mellett CSAK odaadó és érzelmes lehetek amíg ő CSAK keményen dolgozik. :))
   Bár gondolom haladok, elvégre biztosan hirtelen felindulásból, leírhatatlanul heves érzelemből írtam ezt a választ. Annyira nő vagyok, hogy le sem tagadhatnám a minőségemet. 🙂

   1. Noname says:

    Kedves Reky, szívemből szólt minden sora.

   2. Zina says:

    Főleg a 3. igaz. Engem egyszerűen jobban vonz egy művelt, intelligens férfi, mint egy márkafüggő újgazdag proli..

  7. Szindi says:

   Köszönöm, hogy nem kell legépelnem amit gondolok erről a cikkről! 🙂

  8. Eros tevedesed, vagy vagyad az, hogy szembe alljon a ferfivel a no, mert te feled a nem letezo onertekelesed szinjatekat, amit el akarsz hitetni de nincs, a tiszteletre meltosagod, es talan az elonyos megjelenesed, na ezt kompenzalna az intelligens no szamara, ha emelkedett szellemiseggel intelligens lennel. Na de ami nincs, azt ne keressuk. 🙂

  9. Bagoly39 says:

   Az erő és az ész…utóbbi neked nem sok van!
   A bolygó beledöglik a túlszaporodásba, a szétszennyezésbe és a kihasználásba, a túlszaporodás pedig a nők elnyomásának egyik következménye! Milyen erő? Nézd már meg a sok csöveset, vagy a sok hisztis nyomorékot, akik nem bírják az elutasítást elviselni, és kiirtják, tönkreteszik a családjukat. Ez erő?

   Az intelligencia problémamegoldó-képességet jelent. A magadfajták például két lábon járó problémái a bolygónak!

   Buta óriáscsecsemő vagy, nem pedig “egy férfi”.

   Fogalmad sincs arról, hogy egyenrangúság nélkül nincs is valódi szeretet.
   Maradj csak meg az állatvilágodban, hallgassál Ákost, és ne minősítsd azokat, akik már kijöttek a barlangból!

 8. zsu says:

  Kedves ” ferfi”! Hála az istennek mi nők is és ti férfiak is sokfélék vagyunk. Milyen unalmas lenne ha egy nő csak akkor lenne NŐ ha maximálisan odaadó és törődő. Egyébként lehet slampos, ápolatlan és buta, lényeg az hogy felnevelje a gyereket és legyen kaja meg tiszta gatya. Már nem hiszek a régi mintákban. Az idő halad és a világban minden változik és mindennek helye van és lehet szép és lehet jó, vagy fel lehet fogni az ellenkezőjének is, hozzáállás kérdése. Egy nő is lehet intelligens és erős és mellette lehet azért odaadó és lehet egyenrangú hű társ, vagy bármi más. Ez inkább személyiség függő, nem pedig a nemiség determinálja.Ja és az állatvilág azért erősen sántít, azért ne sztereotipizáljunk: A ragadozóknál például sokszor a nőstény neveli a kölyköt egyedül és ő vadászik, és megvédi a kölyköt a hímmel szemben …. 🙂

  1. Hógolyó says:

   Kedves Zsu,

   Azért jó lenne, ha legalább egy lenne, aki önmagán kívül és saját igényein, elképzelésein, vágyain kívül képes lenne mással is törődni. Tudnám értékelni…
   Nekem nem kell se tiszta gatya, mert ki tudom mosni, nem kell kaja sem, mert megfőzök, sőt még el is mosogatok, de az már nagyon kellene, hogy valaki képes legyen a TÁRSAM lenni, és amikor hazamegyek, nem érezzem úgy, hogy egy háborúba megyek, amit a saját párommal kell megvívnom. “Mert ő majd megmutatja, hogy a Nők…” Egy Nő! lehet intelligens, erős, senki nem vitatja, de a legfontosabb, hogy képes legyen társa legyen a férfinak! A Nőknek nem kell megváltaniuk a világot, nem kell “harcolniuk” ahogy a férfiaknak sem kell szülniük. Nem is tudnának. Mindkét nemnek megvannak a képességei, az erényei, gyengeségei, és ami a legfontosabb, azok a szerepeik, amelyek egy egészséges társadalomhoz szükségesek. Ezt pedig elfogadni kell, nem lázadni ellenük, mert az megöli a társadalmat, na persze ehhez már kicsit a saját énességükön tovább kellene nézni. Te nem hiszem a régi mintákban. Én pedig nem hiszek az új irányzatokban. Miért is? Mert impotensé teszi a társadalmat. Nézz körül a facebookon, vagy csak simán az utcán, nézd meg a mai végig fiataljainkat. Lányokat fiúkat egyaránt, nézd meg milyen mintákat (milyen anyamintát és apamintát) követnek, nézd meg milyen életet élnek, hogyan viselkednek egymással, a szüleikkel, más emberekkel és gondold el, hova vezet ez hosszútávon?! Ezek a fiatalok jelentik az emberiség jövőjét. Hiszen előbb-utóbb szülők lesznek, majd nagyszülők… Ha lesznek. Mert egy impotens társadalomnak mondhatjuk, hogy van jövője? Hát nem igazán.

   1. Egy férfi says:

    Köszönöm, épp erre gondolok.

   2. zsu says:

    Kedves Hógolyó!

    Érdekes, én is azt mondom, amit Te is leírtál, hogy az a lényeg, hogy az ember a párjában a TÁRSAT megtalálja, kölcsönösen. Én nem azonosítom magam a cikkíróval és nem is ideálom, de nem is ítélem el. Miért ne lehetne valaki ilyen….. Vicces, hogy itt a neten eljátszunk a szavakkal fedőnevek mögé bújva…közben fogalmunk sincs hogy ki van a szavak mögött úgyhogy azt hiszem be is fejezem a kommentezést…… nem is tudom hogy keveredtem ide…. 25 éve társ vagyok, azt hiszem odaadó, de biztos nem mindenki szerint….. és két gyermek édesanyja és igen van bennem egy adag férfi minőség, születési hibám. Egyszerűen csak a kirekesztés és szetereotipizálás nem esett jól….. a férfi kommentekben, de biztos nektek is igazatok van.

   3. Vajon miert van az, hogy a valasi kereseteket 80 %-ban a nok terjesztik be? Arrol nem is beszelve, hogy minden 2. hazassag szet megy, az elettarsi cserben hagyasokrol mar ne is szoljunk, na meg az eldobott 18 ezer kiskoru allami gondozottrol, akiket nem hajlandok vedeni, szeretni a ver szerinti szuleik, rokonaik.

   4. Bagoly39 says:

    A férfiaknak sem kell harcolniuk, ezt csak pszichopata elmebetegek hitetik el velük.
    A világot az váltaná meg, ha végre mindenki felfogná, hogy egyenrangúság nélkül nincs szeretet.
    A mai fiatalok sokkal kevésbé bunkók, mint a bottal nevelt Stockholm-szindrómás felmenőik!!
    A “saját kicsi énességükön” speciel a nőket lenéző “férfiaknak” kellene túllépni!

  2. Urahara says:

   Elmorzsoltam egy könnycseppet ásítottam kettőt és felterjesztettelek a napi mártír címre. No persze a tudatlanra is. Nem tudom Neked mi a régi minta, de nekem az, hogy nem csak addig barátnő és társ a nő, ameddig mindent megkap, ameddig őt kell segíteni, hanem képes a kölcsönösségre (hoppá új fogalom), visszafele is működik ez, valamint a bajban ő is ugyanúgy ott áll a másik mellett, ahogy az ő elvárja. Hoppá megint! A régi mintában ez mindkét oldalon ösztönös volt elvárás nélkül. Kedves “nő”

  3. Egy férfi says:

   Hidd el a sokféleség a végén csak kétszínűség, ami a yin-yang, nappa-éjszaka, férfi és nő. A sokszín csak frekvenciájában (hullámhossz) különbözik. A hullámokat a pozitív és a negatív púlusok hozzák létre, azaz a felszín mögött mindig rend van.

   És igen, nagyon fontos a külső, de nem a divatra gondolok, hanem az összkép kisugárzására. Láttam már “szexi, és bájos” nőt, aki 100 kg, és láttam borzasztó 50kg-s topmodelt. A külső a belső tükre. A belső lélek szépsége igenis fontos, mint ahogy nektek is.

   Amúgy meg nem régi mintáról írtam, hanem a természetesről. az látja réginek, aki nem ismeri fel az “ősmintákat”, ez pedig valahol az intelligencia hiánya. (Az intelligencia, mint ahogy azt a tesztek is mutatják, az összehasonlítási, és megkülömböztetői képességet mérik)

   Az állítvilágban igen, vannak ilyen minták, mint a sas, vagy a ragadozók, de a nő egy esetben lesz azonnal férfi, amikor a gyermekéről van szó, és nincs mellette/vele a férfi. Amúgy pedig az emberszabásúakban találsz nagyobb hasonlóságot az emberhez, nem a sasoknál. A sasok sokban különböznek tőlünk.

   1. Sára says:

    ” Egy férfi”-nak! ….a válaszodat olvasván az merült fel bennem, hogy mekkora egy hímsoviniszta is lehetsz te…. :-).. de igazad is van, rád hagyom.. :-).. már csak azért is, mert én NŐ-ből vagyok…

 9. A1 says:

  Valóban zavaros az írás. Hejessírassilagg mindenképp.

  0. Érdekes megfigyelni, hogy az első 2 pontban még T/3-ben beszél az intelligens nőkről, majd a harmadikban kiderül, hogy a szerző is idesorolja magát (“nem jövünk lázba a kocsijuk márkája”).

  1. “Szeretünk jól élni és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a saját pályánkon sikeresek legyünk, így a pénz csak egy eszköz nem pedig az emberi kapcsolataink alkotóeleme.” – rengeteg olyan foglalkozás van, ami intelligenciához kötött, a sikeres művelése pedig még többhöz, ugyanakkor anyagilag nem sikeres. Ekkor mi van?

  2. A sikeres férfi tehát anyagilag sikeres, nem csúnya, biztonságot nyújt. Kb. minden nő ezt szeretné, mi ebben a furcsa?

  3. És akkor jól sejtem, hogy az intelligens nő (a többiről nem tudunk): nem feltétlenül következetesen viselkedik; magánál sikeresebb, intelligensebb férfira vágyik (ilyen ugye akkor kevés van); ha valami nem tetszik neki azt kimondja (nem csak a fontos dolgokat??) – tehát akkor (kicsit) hisztérika és végül nem világos, hogy az ő támogatása miben áll a férfi felé, aki amúgy sikeres, különben kuka.

  Abba is hagyom.

 10. Black Dragon says:

  Üdv mindenkinek,
  Egy férfi vagyok… Volt inteligens párom és valóban ezek többnyire igazak erre a kategóriára. A baj az, hogy ezek nem a leg nõiesebb tulajdonságok. Vannak ugyan részek amiket helyeslek, mindegyik pontból, de teljes egészében már nõsoviniszta felfogásra vall. Ha túlnyomó részt ilyen nõk lennének, inkább eunuchot csinálnék magamból. Elfelejtettük, nõk és férfiak egyaránt, mi a szerepünk egymás életében, többek közt ennek a filozófiának köszönhetõ a leszbik rohamos terjedése. Ez korunk szelleme, üdv 21. század. Ennek fejében az évszámunk lehet akár -2017 is mert az õs káoszba sülyedünk vissza és nem pedig elõre haladunk, az csak látszat…

  1. Misi Tóth says:

   Csoda, hogy ennyi homoszexuális ember van? De az is lehet, hogy ez az anyaföldnek a reakciója a túlnépesedésre

 11. Li Bai says:

  Ez teljesen szemét. A stilisztikára nem is szeretnék kitérni.
  A szerző (vagy az elbeszélő) milyen alapon tartja magát intelligensnek? Illetve miért tartja magát alkalmasnak e kategória meghatározására? Az egész egy közhely moslék, és a nyelve leginkább a “hogyan legyünk sikeresek” ál-bölcs pénzhajhászokét tükrözi.
  A feminista irodalomban van érzelmi értelemre építő elmélet, de itt sokkal inkább olyan indokokkal találkozunk, amelyek megpróbálják kivágni a picsogó libákat. Az egész egy kapitalista, liberális vágyakozás: a saját kiválóság előfeltevésével a gazdasági sikert, és az egyoldalú megkülönböztetést helyezi a legmagasabb elérendő pozícióba. Hiába írja azt, hogy “de hát nem is az a lényeg”, de, csak önámítás, hogy nem. Tumblrre kondicionált családmodell lebeg az egész előtt. Látvány, nem több. Időpocsékolás volt még írni is.

 12. Urahara says:

  Ez a hét pont kb olyan Sex and the City stilus. Ez nem 7 jellemző, hanem többségében vágyálom, amit igyekeznek a külvilág torkán lenyomni, azok ingereit megerőszakoltatni.

 13. gyogyos says:

  Szeretlek édes! Találkozhatunk, ha mindkettönket hazaengednek 7végére! :*

  1. Reky says:

   Legjobb komment eddig a cikkhez 😀

   töccösz

 14. Annyi szemét önti el a netet folyamatosan, miért kell azt még szaporítani?

 15. Igazmondo says:

  Kar, hogy nem vagy intelligens…

 16. Gabi says:

  Abszolút jó meglátások, tetszik az összefoglalás, de kérlek mindig ellenőriztesd valakivel az írásod mielőtt megjelenik, mert sok helyesírási hiba van benne. Ez nem nem elfogadható.

  1. Bagoly39 says:

   A dupla tagadás igen jelent…”nem nem”

 17. Heni says:

  Kedves hozzaszolok!

  Ha megengedik en a sajat tapasztalatomat irnam le. Anya es feleseg vagyok, raadasul kulfoldon elek (hazassag reven kerultem ide), otthon is, s itt is tanultam egyetemen, tobb nyelven beszelek. Amig “szuloi szabadsagon” voltam, nem volt gond, hogy a gyerekeimmel itthon voltam (mivel ez tarsadalmilag elfogadott dolog). Miutan ennek vege lett, nem vettek vissza a munkahelyemre, s kisgyermekes anyakent senki nem akart alkalmazni. Ezert “haztartasbeli” maradtam, aki a csaladjarol gondoskodik “foallasban”. Viszont a tarsadalom egy retege ezert lenezett, elitelt (mivel nem dolgoztam es a ferjem tartott el). Igy elkezdtem ujra es ujra allast keresni. Tobb helyre beleptem, de mivel egyedul vagyok a gyerekekre (ferjem hajoskapitany es turnusban dolgozik) nem tudtam osszeegyeztetni a munkaidot az ovoda es napkozi nyitvatartasaval, s edzesekre se tudtam elvinni a gyerekeket. Szoval nagyon nehez megfelelni a mai elvarasoknak, s mindekozben nonek es gondoskodo anyanak maradni. Ezt nem mi nok talaltuk ki, de ma ez az elvaras felenk, s mindig lesznek olyanok, akik kritizalni fognak valamiert. Engem azert, ha dolgozom (hogy karrierista vagyok), ha nem dolgozom akkor pedig azert (mert eltartott vagyok).
  Kedves ferfiak! Tenyleg nem egyszeru a helyzetunk. 😦

 18. Szép napot helló szia says:

  Egy Nőnek mindig a szeretett Férfi értékei alatt kell maradnia, de ha a szeretett Férfi értékei gyengülnek, a Nő dolga visszaerősíteni azokat. Innen származik az a közszólás is, hogy minden sikeres Férfi mellett egy Nő áll!

  A Premissza:
  A Nő kizárólag ahhoz a Férfihoz vonzódik, aki tőle, mint Nőtől, több és értékesebb! Ne feledje senki, az igazi Nő felfele választ Férfit!!!

 19. Ez eléggé “gyengécskére” sikeredett. Intelligens nő minimum írjon helyesen ugye?:! Aztán a pénz , no az aztán nemhinném, hogy intellektus kérdése ! Sorolnám, de minek .

  1. Bagoly39 says:

   Nem tudod használni az írásjeleket…

 20. Anonymous says:

  F.Q.

 21. Anonymous says:

  Sok ilyen nőt ismerek, mint akiről a blogger ír. Felszegett állal menetelnek egyedül a keserű magány önámító sugárútján. 40 évesen.

  1. Bagoly39 says:

   Egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Legalább nem csicskái mindenféle alkoholista bunkónak…

 22. Ádám Ördög says:

  Ez csak egy nőnemű aki férfiként akar élni…. Nagy divat manapság a feminizmus, de ne feledjük el kinek hol a helye! Férfiakra is értendő!

  1. Bagoly39 says:

   Csak egy ember, aki emberként akar élni.
   Majmok menjenek az őserdőbe lakni! Ott a helyük.

 23. Bagoly39 says:

  Félelmetes ez a nőgyűlölő, bunkó, emberalatti sötétség, ami megnyilvánult a hányingerkeltő kommentekben.
  Rettenetes, mennyire sötét ez az ország.
  És gondolom, két év alatt csak még rosszabb lett.

 24. Bagoly39 says:

  Olyan férfi (rajtam kívül)még tévedésből sem jár erre, aki esetleg szereti a nőket?

  1. Ernesto de la Roca says:

   Ismerkedni szeretnél, Bagoly 39? 🙂

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s