6 tipp, hogy a jelenben maradj

Pár hete kaptam egy hívást, ami olyan változtatásokra kényszerített, hogy nem tudtam nemet mondani. Pár hete minden eldőlt bennem, ami eddig bizonytalan volt. Pár hete minden felfordult körülöttem és újra képes vagyok a jelenben élni. Ez pedig a lehető legjobb dolog ami valaha történhetett velem, így egy kis útmutatót írtam Nektek, ha szeretnétek sokat mosolyogni és megélni a jelent, bátran és büszkén. Ezeken a változásokon érdemes keresztül menni, hogy újra “itt” legyél: 

1. Nem kell elszámolnod a múltaddal, csak engedd el – A múlt az lezárult. Ha a tegnapra nézel már annak is vége van. Tudom ez nagyon közhelyesen hangzik, de ezek a mondatok igenis építő jellegűek. Nem kell elszámolnod és letisztáznod a múltadat egy kerek asztalnál. Nem kell magyarázkodnod és nem tartozol semmivel a múltadnak. Teljesen mindegy ki mit és hol hibázott, nincs elszámolni valótok. Repülj tovább és engedd el. A jelenednek pedig tartozol és magadnak is, hogy megéld. 

2. A szakítás sokszor egy win-win helyzet – Akár veled szakítanak akár te szakítasz, ne fogd fel kudarcként. Akár közösen döntöttetek így, ne siránkozz. Nem lesz most nagy a szám, mert én is sokszor visszaestem a mély lelki világomba, de mai fejjel azt mondom ez egy olyan esemény a történetemben, ami előre visz. Oda visz, ahol lenni szeretnél, ahova valójában tartozol. Egyikőtök sem vesztett semmit, csak nyertetek. Megnyerted a boldogságot csak merj élni vele és úgy alakítani ahogy igazán szeretnéd. 

3. Ha hívnak vedd fel a telefonod – Nekem sikerült beleesnem egy olyan “hibába”, hogy mindenkit ellöktem aki nem a múltamat táplálja. Közelebb és közelebb húztam magamhoz a kis ördögöt, miközben nem vettem észre a sok angyalt aki mellettem szeretett volna lenni. Telefonáltak, csöngettek én pedig még hallani sem hallottam. Tudatosan elzárkóztam és fájt a lelkem ha a jelenbe mertem lenni, így sétáltam egy nagyot az ördögi körben míg végül egyszer csak újra felvettem a telefont. Ha hívnak vedd fel és beszélgess. Nem kell szeretned, de szépen lassan nyisd ki a lelked. A csoda valahol ott van a bátorságnál és a jelenben. 

4. Utazz és mozdulj ki – Komfort zóna egy olyan dolog amiből ki kell másznod. Legalább néha próbáld meg. Csinálj olyan dolgokat amitől tartasz vagy amiről úgy érzed nem tudod megcsinálni. Szórakozz egy kicsit az agyaddal és mutasd meg magadnak, hogy képes vagy rá. A legnagyobb élményeket a komfort zóna elhagyásával fogod megélni. 

5. Lépcsőzés – Ne akarj mindent azonnal, mert azzal elrontod a jelen pillanatát. Szépen apránként érdemes lépcsőzni és ha nem adod fel akkor eljutsz a csúcsra. Közben állj meg a lépcsőfokokon és nézz körbe, hol is vagy és kivel vagy. A maximalista és magas intelligenciával rendelkező emberek nagy hátránya, hogy sokszor nem képesek átadni magukat a jelennek, mert rosszul érzik magukat ha éppen nem dolgoznak vagy nem csinálnak valami olyat ami előre viszi őket. Így nekik külön azt tanácsolom, hogy nyugodtan kilehet venni egy szabad délutánt és csak pihenni vagy lazulni. 

6. A párválasztás – Válassz olyan párt akire feltudsz nézni és akivel nagyon sokat tudtok nevetni. Ennél a két dolognál nincs is jobb érzés, na jó azért lehet van… de ne ragadj le egy olyan embernél akivel szenvedés és dráma az élet. Ne legyél olyan emberrel együtt aki lefelé visz, akivel bizonytalanságot érzel, akivel csak a problémák gyűlnek a megoldások helyett. Nőként meg legyünk tisztába azzal, hogy nem minden férfi mellett vagyunk ugyanazok a nők. Figyeld magad, kivel érzed jól magad mi az ami feltölt és mi az ami lehoz az életről. Válaszd azt a férfit, akire felnézel akivel rengeteget tudtok beszélgetni és aki megvéd és akihez úgy érzel valójában tartozol. Felejtsd el a mérgező, meghalt kapcsolatokat. Merj boldog lenni. Bizony… a boldogsághoz bátorság kell és a boldogságot a jelenben éled meg. 

dolce-gabbana-kids-advertisement-campaign-enrique-palacios-bianca-balti

Perepelica Claudia

 

 

Advertisement

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s