A szánalmas kapcsolatok

Egy kis körítéssel kezdeném. Legtöbbször szeretek a pozitív dolgokról írni, de sokszor és egyre többször nem hagy nyugodni egy-két gondolat és ahogy egyre idősebb vagyok úgy érzem jó ha hangot adunk olyan dolgoknak amiken fontos lenne változtatni.

Emberek vagyunk és nagyon messze a tökéletességtől. Mindannyiunknak szüksége van törődésre, szeretetre és boldogságra. Aztán ott vagyunk azok akiknek hatalmas sérülései vannak, emiatt szükségünk van az állandó konfliktusra, manipulálásra, zsarolásra. Ott vagyunk az érzelmileg gyengék kategóriába is ahol szükségünk van a megalázásra. Dobálózunk a szavakkal , bántjuk egymást , miközben sokszor azt se tudjuk mit mondunk. Aztán ott a rosszabb eset, amikor a tettekkel is dobálózunk , na és ott elindul egy veszélyes folyamat. 

Oda – vissza csapongás, magamutogatás, esés-kelés. Kamukapcsolatok és kamu érzelmek és totális káosz és zűrzavar. Kérdezem én, hogy mi értelme van egy kamukapcsolatnak? Mit értek ez alatt, hogy kamukapcsolat? Amikor még egy perc se telt el, hogy kimondtátok együtt vagytok és már jön minden ami kell. Fotók az Instagramra úgy, hogy még 1 hónapja az exed képe van fent majd sorozatos snapchatek, amiket mellesleg még az exednek is elküldesz. Bár nekem a munkámhoz tartozik az online világ ez a világ egy nagyon mocskos és hazug egy hely tud lenni. Ne nevessetek, de éppen emiatt az elmúlt pár randim is olyan férfiakkal történt akik távol állnak ettől a világtól. Találkoztam egy férfival aki hihetetlen vonzó volt (hozzáteszem, nem magyar) és mintha a címlapról lépett volna a valóságba, nagyon zavarba is voltam. Szerintem, túlzás nélkül rengetegen imádnák, ha egy kissé megmutatná magát. Sokat beszélgettünk és  elmesélte, hogy volt egy brazil modell barátnője és az volt a kapcsolatuk titka, hogy amikor összejöttek mindketten törölték magukat a közösségi oldalakról. Nem mutogatták magukat a világnak csak egymással voltak elfoglalva. Eltudjátok ezt képzelni?! 

Ha kiiktatnánk az online felületeket és csak a párunkra koncentrálnánk lehet rájönnénk sok dologra. Például arra, hogy a drága leányzó aki melletted fekszik csak egy pótlék. Pótlék arra, hogy féltékennyé tegyed azt a lányt akit valójában még mindig nagyon szeretsz. De sajnos te egy annyira gyáva ember vagy, hogy még annak is hazudsz akit szeretsz. Ha nincs online világ akkor, nem tudod felidegesíteni, nem tudod manipulálni és nem tudod megbántani. Mivel sajnos sok ember, használja a hasonló trükköket. Ha nem tudod felrakni Instagramra, hogy éppen milyen helyeken jársz a pároddal és nem tudnád kipakolni, hogy ma Dubaiban jársz holnap Párizsban , ő miatta akkor lehet rájönnél még egy fontos dologra. Rájönnél arra, hogy inkább lennél egy kis faluban egy olyan férfival akit szeretsz, minthogy valakit kihasználj. 

A legborzalmasabb az egészben, hogy valaki nem tiszta. Veszélyes egy hely lehet, ahol sok a komment és csöpög a nyál. Főleg, mert az exedet hívogatod amikor kimész a fürdőszobába a jelenlegi barátnőd háta mögött. Aztán hülyét szeretnél csinálni még belőle is , de jól csinálod. Mivel a nevetség tárgya leszel. Minden kiderül és mindig minden arcon csap. Előbb vagy utóbb biztosan. Aztán a kamukapcsolatok mellett ott vannak a kamubarátságok. A barátodnak nevezel valakit, miközben a hátad mögött próbálja azt a leányzót megkapni akibe te szerelmes voltál. Mi ez ha nem a szánalmas kapcsolatok világa?! 

Nem akarok ítélkezni, nem akarok megbántani senkit de ennyire nem lehetünk sérültek, hogy jobbról – balra hazudjunk. Nem lehetünk boldogok ha nem vagyunk őszinték és mindent szeretnénk megjátszani vagy eljátszani. Nem építhető semmi értékes a kirakatban. Egyre jobban azt érzem, hogy bátornak lenni és felvállalni magadat ebben a világban kihívás. Ezt csak a bátrak merik. Csak ők tudnak a szemedbe nézni és tisztaságot adni. Csak a bátor emberek mögött nincs hazugság. A gyengék mindig álarcok mögé bújnak és félnek miközben azt hiszik erősek ha csöndbe tudnak maradni. A gyengék nem mernek érzékenyek lenni. Játszani akarnak és bántani majd mindent összekuszálni. De egyszer csak jön valami amit úgy hívnak, hogy karma és az nem kegyelmez: arcon csap és majd akkor a tükörbe nézel. Valószínűleg nem most lesz ez, de eljön az idő. 

kamu

Perepelica Claudia

 

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s