Kinek kell az igazi?

A mai napig úgy gondolom, hogy az igaz szerelemnél nincs jobb érzés. Sokan kérdezik és írnak arról, hogy honnan veszed észre , hogy az igazi. Leginkább onnan, hogy erről egyáltalán nem kell olvasnod, mert tudod és érzed. Az agyad és a lelked is egyszerre dobban érte. A kapcsolatok sohasem tökéletesek és erre  előbb vagy utóbb rájövünk. Emberek vagyunk, tele érzelmekkel;  fájdalmakkal; kötődéssel; múlttal; jelennel és jövővel. Ebből kifolyólag a hibáink is hozzánk tartoznak, de törekednünk kell arra, hogy ne okozzunk fájdalmat a párunknak és saját magunknak sem. Amikor valaki szerelmes lesz, felelősséget vállal a társáért is. Sokan úgy gondolják ehhez érettség szükséges, amivel egyetértek de nem függ kortól csakis attól mennyire vagyunk képesek szeretni. Vigyázni, odafigyelni, jót tenni a párunknak csak akkor jó ha a lelkünk legmélyéről is így érezzük jónak.

Nincs jobb érzés, mint amikor a másikért tudsz élni és társa vagy a sikereiben és a bukásaiban is egyaránt. Egyszerűen boldogság fog el ha mellette lehetsz. Hiszek abban, hogy ha valami igaz akkor annak sose kell, hogy vége legyen. Bár az élet valóban nem fekete és fehér hanem különböző árnyalatokból és színvilágból áll , de az igazit semmilyen világosabb vagy sötétebb árnyalat sem tudja lecserélni. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy a lila színnek az árnyalatai a bíbor; ibolyakék; orgona lila; mályva és a bordó. Számomra pedig a bordó és az orgona lila egyáltalán nem konkurencia , mert egyértelműen a bordó színt szeretném. 

Amikor elhagynak vagy mi hagyunk el valakit akkor az mindig jó döntés még ha az adott pillanatban bizonytalanok  vagyunk, akkor is. Amikor mindent megteszel valakiért és odafigyelsz rá, megmozgatsz magadban mindent és nem adod fel de a másik nem becsüli meg akkor a legjobb megoldás az elfogadás. Fogadd el, hogy egyszerűen ő mást akar, neki más árnyalat az igazi hiába tetszett meg neki a te színed. Nem hibáztathatjuk a másikat azért, mert nem úgy látja a dolgokat ahogy mi. Hiába vagy egy hős romantikus alkat ha a másik az érzéketlen hőst szeretné játszani. 

Rajongok a romantikáért, imádom ha egy férfi férfias és velem foglalkozik. Rajongok amikor más, mint a többi és nekem pont az kell. Szeretem, ha valaki kitartó és látom a szemében azt a tüzet amiről soha nem szeretném levenni a szemem.  Nem vagyok az a típusú nő akinek az kell amit “úgymond nem kaphat meg”. Nem szeretem és egyáltalán nem az én eseteim azok a férfiak akik úgymond “lehetetlennek” tűnnek. Ez számomra nem kihívás, hanem ellenszenv. Soha nem értettem az olyan nőket, akiknek az kell amit úgymond nem kaphatnak meg. Amikor nős egy férfi vagy amikor barátnője van vagy pusztán Brad Pittel szeretnének járni esetleg imádják ha egy férfi lekezeli őket és egy kicsit sem udvarias. Persze, mindannyian mások vagyunk másra vágyunk és valószínűleg ennek örülnünk kellene.  

Nem hiszek a hazugságokban sem a “kisebb füllentésekben” nem hiszek a félrelépésben és a nem őszinte mondatokban sem. Annál inkább hiszek a hibákban, a próbákban, az őszinte kommunikációban és a szeretetben. Talán csak ez menthet meg mindent és is fog mindig mindent egybetartani. Minden félresiklik, felborul és meghal ahol hazugság van. Előbb vagy utóbb fenekestül fordít fel mindent. Én pedig úgy gondolom ez a legcsodálatosabb dolog, mivel senki de senki nem szeretne hazugságban élni, csakis a gyenge emberek.

Úgy gondolom soha semmit nem szabad foggal-körömmel magunknál tartani, de harcolnunk kell azért akit szeretünk és amit szeretünk. Viszont együtt kell harcolnunk , az igazunkért és a boldog életünkért. Ha együtt tudunk maradni a viharban, a szélcsendben és a napsütésben akkor mi igazak vagyunk, a bordó színt erősítjük. 

Mi van ha más színt szeretnénk? Akkor tudjuk, hogy a legjobb döntés ha még válogatunk és nézelődünk mivel nem találtuk meg a hozzánk leginkább közelállót. Ez pedig az elfogadás. Külön döntések is a változáshoz vezetnek. Ha az egyik fél ragaszkodik a bordóhoz a másik már más színt keres, akkor jobb ha mi is találunk egy számunkra szebb árnyalatot. De miért is?! Mert ez az egy út ami előrébb visz ami segíteni fog Neked. 

Ne mások életére figyelj, hanem a sajátodra. Ha mázlista vagy és hamar megtaláltad azt az embert akivel boldog vagy, akkor becsüld meg és szeresd nagyon. Ne hallgass a külső zajokra, hogy még “élned” kell.  Azért mert nekik nem sikerült, neked még sikerülhet. Egyetlen egy hangra figyelj az pedig ott van a mellkasodnál…Hogyan dobog? Ezt a hangot kövesd… Legyen az szerelem vagy elengedés. 

uj

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s