Ne tartsd össze aminek szét kell esnie

Sokáig próbálkoztál, kihoztad magadból a maximumot. Azt hiszed ez kevés és hatalmasat tévedsz, mivel ez pont elég. Nincs több vessző, nem kell tovább a börtönödben élned. Hideg zuhanyként fog érni amikor rájössz, hogy nincs tovább. Megijedsz és megpróbálod egy másik oldalról és ez a másik oldal amikor teljesen kifordulsz önmagadból. Ez már nem te vagy ez már nem az amit szeretnél és nem az amire vágysz. Túl erősen próbálkozol és elakarod kapni azt ami már elszállt. Megakarod fogni ami már megfoghatatlan. Válaszokat akarsz kapni ahol már teljesen felesleges kérdezni. 

Ha magamba nézek és őszinte akarok lenni önmagamhoz és hozzátok is akkor valamit elengedni nem egyenlő, hogy feladtad. Ragaszkodhatsz valamihez, megváltozhatsz valamiért de időpocsékolás ha ezt valaki nem becsüli meg. Közhely, de nem felelhetsz meg mindenkinek és nem mindent tudsz a kezedben tartani. Ideje elfogadni, hogy valaminek szét kell esnie és valamit a hátunk mögött kell hagynunk, hogy boldogok legyünk. 

Rengeteg embert láttam szenvedni pontosan azért, mert nem tudtak valamit a hátuk mögött hagyni. Egy börtönt készítettek saját maguknak, ahonnan nem látták a kiutat. Én is többször beleestem ebbe a hibába. Aztán egy reggel másképp ébredtem. Felkeltem és vártam a napot, hogy valamit elhagyjak. Kiszabadultam és útnak indultam. 

Megtanultam, hogy valaminek szét kell esni, hogy jobb dolgok szülessenek. Megtanultam, hogy hiába próbálsz jó lenni valamikor nem tudsz jó lenni. Ne akard elkapni ami nem akar maradni. Ne akarj válaszokat kapni amik csak bekorlátoznak. Mikor fejlődik a legtöbbet egy ember? Ha megtanul jót tenni és megtanul elengedni. Életemben nem voltam még annyira boldog amikor már szép mosollyal tudtam hátranézni. Tudtam, hogy hiába követtem el hibákat,  mindent megpróbáltam. Elismertem, hogy hibáztam de tudom, hogy mit nem akarok. Az is rettentő fontos, hogy tisztába legyünk, hogy mit nem akarunk. 

Nézz mélyen magadba. Megengeded magadnak, hogy egy életet vagy éveket elpocsékolj arra, hogy valamit összerakj ami nem akar egybe maradni?! Hány pofont szeretnél kapni? Elég egy vagy kettő vagy egy életen át engedni fogod, hogy pofon vágjanak? Ha többször engeded akkor szépen lassan már csak magadat fogod ütni. 

Fejezd be most ahol vagy és fogadd el, hogy valamit el kell hagyni valamikor hívnak és menni kell. Sokszor nincs sok időd dönteni, de erősen bízz a megérzéseidben. A szeretet és a törődést nem kell erőszakolni és nem is szabad. Figyeld meg ki az aki mindennap veled akar lenni, ki az aki mindennap szeretné a hangodat hallani. Nézz körül ki az aki nem adta fel és ki az akire mindig önzetlenül számíthatsz. Nem sok ilyen ember van, de ez a boldogság kulcsa. Valami marad és valami megy. Engedd, hogy szétessen valami aminek szét kell és ne is figyeld többé. Porból nem építhetsz várat de parázsból még van esélyed. 

ww

Perepelica Claudia

5 Comments

 1. Syracuse says:

  Ekkora marhaságot…

  Pont hogy küzdenünk kellene a széteső dolgokért, az a legegyszerűbb, ha elengedünk mindent és csak nézzük, hogy széthullik körülöttünk a világ. Persze, könnyű mindent feladni, de aki feladja, az nem is ér el semmit. Ne hallgassatok az ilyen idiótaságokra, igenis küzdeni kell, menni előre, akkor talán lesz belőletek valaki, de ha csak ültök a seggeteken és vártok, na akkor legjobb esetben is ugyanott lesztek évek múlva is.

  Ja, és az elengedés valóban nem mindig jelent feladást, de ennek a bejegyzésnek a kontextusában pont azt jelenti.

 2. J H says:

  Szia! Nagyon tetszik, amit írtál , de nagyon bántja a szemem, hogy a ‘megakarod fogni’ és ‘elakarod kapni’ kifejezéseket helytelenül írtad.
  Ne haragudj ezért, de ha van rá mód én kijavítanám a helyedben.
  Köszi! 🙂 szép napot!

 3. Barhi says:

  Prutypurutty

 4. zs says:

  Koszonom! Nagyon aktuális ez most nekem.

 5. Dr. Pokol Dénes László says:

  EZ a cikk mérhetetlenül káros az aktuális kapcsolatokra nézve. Nem gondolom, hogy pont az ehhez hasonló cikkek fognak jó irányt mutatni egy haldokló párkapcsolatban.
  Javaslom, hogy a jövőben tartózkodjunk az ehhez hasonló rossz megoldásoktól.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s