Az élet túl rövid ahhoz, hogy…

-Más álmait kövesd a sajátod helyett – Emlékszem kiskoromban mindent megtettem volna, hogy a szüleim büszkén tekintsenek rám és kövessem azt amit ők mondanak. Aztán hamar egy kis lázadó lettem. Keresztbe mentem, szembe mentem és úgy érzem sok nehézség árán is de arra haladok amerre szeretnék. Hamar rájöttem, hogy nekem az apukám sosem fogja megmondani, hogy kinek kellene mellettem lennie illetve anyukámnak sem engedem, hogy beleszóljon ha én 2 pohár vörös bort szeretnék meginni a rosszabb napjaimon az egészséges egy helyett. Szeretem a szüleimet de úgy érzem szeretném a magam útját taposni és van aki ebben támogat és van aki nem. Nem szeretnék 60 évesen egyedül lenni és azon gondolkodni, hol rontottam el. Ha a szívemre hallgatok sosem érhet baj. 

– Olyan étterembe egyél ahol a pincérek nem mosolyognak vagy nem tetszik a menü – Ülj be nyugodtan, vedd le a kabátod és ha nem tetszik amit az étlapon látsz menj máshová. Lehet megkívánod az elviteles pizzát a sarki pizzázóból akkor az elegáns étteremből menj egyenesen a pizzázóba.  Ha a környezet vagy az emberek viselkedése zavar szépen nyugodtan és udvariasan is távozhatsz. Ne legyen időd arra, hogy olyat egyél amit nem kívánsz vagy nézned kell az undok kiszolgálást. 

– Olyan kapcsolatba legyél , ahol nincs szerelem – Minek pazarlod az idődet olyanra ami átlagos vagy olyan semmilyen?! Nézz a tükörbe és tedd fel magadnak a kérdést: “letudnám vele élni az életem?” ha nem akkor távozz és ints búcsút. Igen valóban nem vagyok egy pasifaló, mert képtelen vagyok bármilyen kapcsolatba kerülni amit nem érzek úgy, hogy ez egy életre szólhat még ha a végén nem is a terveim szerint fog haladni a dolog. Szerintem senkinek nem kell magyaráznom azt a megmagyarázhatatlan erőt és szenvedélyt amit az igazival érzünk. 

– Idiótákkal vedd magad körbe – Bocsánat a szó használatért, de így tudtam a leginkább kifejezni magam. Az élet tényleg piszok rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel vedd körbe magad akik lehúznak esetleg még szeretnék is, hogy ess egy nagyot. Válogass és szelektálj és hidd el jobb ha kevesebb emberrel osztod meg a dolgaid, de az teljesen őszinte és bizalomra épül. Ne vesztegesd az időd arra, hogy megfelelj olyan embereknek akik a sörön kívül nem sok mindent látnak a világban. 

– Megfelelj másoknak – Az előző pontban említettem, de itt jobban kifejteném. Soha de soha ne akarj másnak megfelelni. Ne gondolkozz azon, hogy vajon mit gondolnak rólad az emberek és nem kell energiát raknod abba, hogy valaki értékeljen. Ha egy férfinak bizonyítanod kell, hogy mennyit érsz valójában akkor abban a pillanatban sétálj el. Ha a barátaidnak akkor pedig nem igazi barátok. Megszámolni sem tudom hányszor sírtam a legjobb barátnőm vállán úgy, hogy úgy néztem ki mint aki 3 napja nem kelt fel az ágyból. Illetve hányszor nevettünk közösen amikor valami sikerült. A barátságok akkor igaziak, ha önmagadat adod teljes mértékben mindenféle megfelelési kényszer nélkül. Véleményem szerint az életben a munkában és a párkapcsolatban is így jó élni. 

EZEKEN KÍVÜL PEDIG az élet túl rövid ahhoz, hogy : 

Végig olvass egy unalmas könyvet, ami nem köt le.
– Ne oszd meg a legfinomabb falatokat a szeretteiddel
– Megijedj a kihívásoktól
– Megvond magadtól a jó ételeket
– Rossz és minőségtelen bort igyál, ami nem látott szőlőt
– Ha a zuhany alatt énekelni szeretnél akkor csöndbe maradj
– Ha a kocsiban a kedvenc számod jön akkor csöndbe maradsz, mert nincs jó hangod

Összegezve ne hidd azt, hogy van időd és kezdj el úgy élni ahogy a lelked diktálja. Hibázz, essél el, állj fel, próbáld meg újra de élj. Éld meg azokat a csodás pillanatokat, amire majd jó lesz visszaemlékezni. Tegyél jót másoknak de ne foglalkozz mások véleményével. Semmi de semmi ne állítson meg abban, hogy az álmaidat éld. Így majd idősebb korodban büszkén mondhatod az unokádnak, hogy boldog vagyok és az is voltam, mert a szívem kísért végig. 

13282671_1101800493176031_952488177_o

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s