A féltékenység, irigység pusztító ereje

Az irigységnek és a féltékenységnek óriási ereje van. Minden ember megtapasztalta ezeket az érzéseket. Ha bevallja, ha nem. Ezek bennünk rejtőző démonok. De te uralod. A félelmeidnek és az álmaidnak is hatalmas hajtóereje van. Te döntöd el, hogy félsz és megijedsz vagy előre mész és eltaposod a kis démonokat, amik azt súgják a füledbe:” ez veszélyes, lépj hátra”. Abban a pillanatban, hogy felismered az erőd, tudni fogod kezelni.

Az irigység és a féltékenység lehúz egy olyan irányba ahol a végén senki mással nem fogsz harcolni csak önmagaddal. Akire féltékeny vagy irigy vagy, valószínűleg sejteni sem sejti, hogy milyen érzéseket vált ki belőled, de te csak belemész az egyre mélyebb játszmába. Ezek olyan tényezők amik mindig megfognak állítani míg egyszer csak annyira felemészt, hogy már észre sem veszed.

Képzelj el egy virágos kertet, ahol rengeteg tulipán és rózsa virágzik. Gyönyörű, igaz? Mindegyik gyönyörű és a napra vágynak. De egyik sem veszi el egymástól a napot és nem árnyékolják be egymást. Ez csak egy egyszerű hasonlat, amit érdemes az életben hasznosítani. Amikor sikeres nőkkel és férfiakkal dolgozom együtt vagy beszélgetek, minden egyes mondatuk táplál. Segítenek ott ahol tudnak és nyoma sincs az irigykedésnek.

Az irigység a kisebbségi érzés, a tehetetlenség és a gyávaság közös megnyilvánulása. Észre sem veszed, mindenért a másikat okolod. Miatta nem sikerült vagy ez és még ez állt az utamba. Felteszed a kezedet, hogy márpedig te mindent megtettél és irigyelni fogod azt amit más elért. Könnyen elkezdheted keresni az okokat. ” Neki azért sikerült, mert már eleve minden anyagi java megvolt hozzá.”

Márai Sándor így fogalmazott: “Vannak a gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság és a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ezeken az embereken.”

Indulat vezérli őket és hatalmas agresszió, amit nem tudnak magukban megfékezni. Rombolni szeretnek, de építeni nem tudnak. Ezek az emberek saját sorsukon bosszankodnak és mások sikerein egyszerre. Minden erővel másokra koncentrálnak és nem értik, miért nem jön hozzájuk az az egyszerű szerencse ami a másiknak “megérkezett”. Más emberek életéről traccsolnak egy doboz sör mellett és mindenféle gazt elmondanak mindenkiről. Az ilyen embereket érdemes nagy ívben elkerülni.

Örökké várni fognak a csodára, hogy majd egyszer de biztosan nekik is meglesz minden amire vágytak. Várják az égi jelet, hogy mihez is kezdjenek és közben más elől akarják elvenni a napot. De ez nem ilyen egyszerű. Azok az emberek akik sikeresek , soha nem féltékenyek mások sikereire. Nem az ölükbe hullott a szerencse és a siker, hanem minden nap egyre többet és többet tettek azért, amiért most ott vannak ahol. Nem vették el egymástól az energiákat és nem mások életén csámcsogtak. Egyszerűen fogták magukat és elhatározták, hogy “jobb leszek annál, mint aki tegnap voltam.” Nem utálkoznak és nem hallasz olyat a szájukból, hogy mást szidalmaznak.

A sikeres emberek egy csapatot alkotnak és nagylelkűen támogatják egymást. Ötletelnek, építenek és előre törnek. Ott vannak egymásért és ha kell közösen csinálnak valamit ami maradandó lesz. Nem a szerencsében bíznak, hanem a kitartásban és a szenvedélyben. Mindennap tesznek valamit másért és azért, hogy jobbak legyenek, mint akik tegnap voltak. Nem másokhoz hasonlítják magukat. Vannak példaképeik, akikre felnéznek és ez csak motiválja a sikeres embereket és nincs semmilyen sárga irigység a levegőben. Ha alkalmuk van olyan emberekkel találkozni akik alkottak valami csodásat, beszívják minden alázattal a gondolataikat és a mondataikat. Inspirálva érzik magukat és megköszönik, hogy beszélgethettek. Nincs idejük a féltékenységgel vagy az irigykedéssel foglalkozni… Éppen ezért Te döntöd el melyik démont eteted ! A siker viszont nem fog jönni ha tárt karokkal vársz. A kapzsiság és az önzőség mindig megfog állítani, éppen ezért nyiss a világra és tedd csak magasra a lécet. Ha pedig irigységből és féltékenységből szeretnél építeni, akkor nem árt tudnod, hogy már az összes hidat felégetted. Az is ami mögötted van és az is ami előtted áll. A döntés rajtad áll.

kendall

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s