A szépség…

A szépség. Nem most nem a hosszá lábakról, a gyönyörű ruháról vagy a megműtött egyenes orról beszélek. Nem is egy szombat éjszakáról, ahol csinibe vágtad magad és előadtad a Miss Tökéletest. Nem a fancy vacsorákról és a csillogó gyémántról vagy a legújabb autódról. Nem ezeket felejtsük is el, mert ez nagyon távol áll a valódi gyönyörtől és a szépségtől.

De akkor mit is nevezünk szépnek? Azt az önzetlenséget és hűséget amitől a szemed ragyog. Szép az aki szépet teremt. A két kezével és a teljes vagy darabokra tört lelkéből. Szép az aki mer szeretni, aki engedi, hogy szeressék. Bizony ahhoz is hatalmas erő kell, hogy merjük engedni, hogy szeressenek. Szép az aki reggel 3 óra alvás után is feláll és megy dolgozni, hogy valamit teremtsen. Aki 9 óra munka után is hazamegy és vacsorát főz a szeretteinek. Szép az aki a kezét nyújtja, hogy segítsen. Az a kéznyújtás életeket ment. Szép az aki nem bánt másokat, a szavaival és a dühével.

Szépség lehet egy kedves mosoly egy tűzzel és könnyel teli szempár, aki minden fájdalom ellenére megbocsátóan tekint a szemedbe. Szépség a gyengeség és az erő. A padlóról a felállás, amikor leöntöd magad kávéval és átveszed a pólód. Egy szál rózsa, amivel örömet okozol a szerelmednek. Egy telefonhívás, hogy megtudd jól van e. Egy ölelés ami mindent magába foglal. Egy szorítás, hogy nem szeretnéd elengedni. Egy könnycsepp a fáradt arcodon, hogy elég volt. Egy hatalmas túra az erdőben egyedül, ahol megcsodálod a természet varázsát. Egy jó könyvbe menekülés, hogy kicsit máshol érezd magad. Egy hatalmas játék a kistestvéreiddel, ahol önfeledten bújócskáztok és újra kisgyermeknek érezheted magad.

Egy autóút a barátaiddal amikor csak mentek és nem tudjátok hova. Csak hallgatjátok a zenét és énekeltek. Egy hosszú zuhany a fürdőszobában ahol lesírod az aznapi sminked és csak utána mosod le sminklemosóval. Most jól esett kiadni magadból, mert túl hosszú volt a nap. Egy apró gesztus , hogy előrébb engeded a nénit a boltban, mert látod, ma ő is nagyon elfáradt. Egy kis flört a kávézóban, hogy feldobd a helyes srácnak a napját. Egy spontán kiruccanás vidékre, hogy más levegőt szívj. Egy áttanult éjszaka után fáradtan felkelni és elmenni vizsgázni. Órák hosszat tartó beszélgetés egy nagyon régi barátoddal.

Felkelni a szerelmed mellett és még egy órát az ágyban csókolózni, mielőtt elmentek zuhanyozni. A csípő amibe bele lehet markolni. Egy hosszú kockás ing és a kócos reggeli haj. Mind mind a szépségről árulkodik. A lágy szavak . A veszekedések, mert van miért veszekedni. Az ajtó csapkodás, hogy most hagyj békén vagy gyere utánam. Egy gyönyörű film, ami elgondolkoztat minket. Egy ártatlan szó, amiből inspirációt nyersz. A postás mosolya reggel amikor a munka ellenére örömmel ossza szét az aznapi leveleket. Egy forró tea lefekvés előtt, hogy melegséget tölts magadba. Egy őszinte tiszta lélek. Egy lélek, aki segít és szeretni fog ameddig csak él… és nem köze sincs a képmutatásnak vagy a mély dekoltázsnak.

asdd

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s