Első lépés a férfié: a tisztelet

“Az első lépés a férfié: a tisztelet. Sosem lehet valakit enélkül átölelni és táncolni vele. A nő részéről a válasz a bizalom, ami nélkül a nő nem tudja követni a férfit. Bízni valakiben nem könnyű feladat, de egy nőnek mindig így kell döntenie. A férfi második lépése a felelősség. Minden pillanat a férfi felelőssége, mindenről ő dönt, így hibát is csak ő követhet el. Az a szerepe, hogy a partnere gondtalan és boldog legyen. A nő válasza erre az odaadás. Hagyja, hogy a partnere vigyázzon rá.”

Ezeket a sorokat a Tangókönyvből idéztem. Meggyőződésem, hogy egy egészséges kapcsolat is sok – sok lépésből és döntésből áll. A férfi – női szerepeket meg kell hagyni és nem átvenni. Talán a legszomorúbb viselkedésiforma amit mostanában látok, hogy a nők próbálják átvenni az irányítást. Egy férfi annyira fog tisztelni amennyire tiszteled magad. A tisztelet pedig alapvető feltétel, ahhoz, hogy egy igényes erkölcsös és boldog párkapcsolatban élj.

Rengeteg levelet kapok Tőletek, különböző történetekbe avattok be és volt szerencsém már élőben is beszélgetni Veletek. Szeretném elmondani Nektek, hogy nagyon szépen köszönöm ezt az óriási bizalmat Nektek, hogy beavattok és érdekel a véleményem és a meglátásom. Nem tudom elmondani mennyit jelent az, hogy erőt adhatok Nektek. Illetve rengetegen inspiráltok arra, hogy többet írjak egy-egy témáról. Történetek, történeteitek, történetem…

Ma reggel egy 35 éves férfitól kaptam egy levelet, amiből idéznék egy pár sort: “Feladtam és elengedtem. Elmenekültem, amin dolgoznom kellett volna. Ő volt az akihez a mai napig mindenkit hasonlítok, de ezt az érzést már senkinél nem találom bármennyire keresem. Felkeresném újra, de már férjhez ment és terhes. Ha lehetne mindennap ő érte harcolnék, de már nem tudok. Kimegyek az utcára és csak a felszínes, buta nőket látom. Míg ő volt maga a csoda. Elrontottam, de már nincs visszaút.”

Bevallom, hogy fájt ezt olvasni. Igen az idő nem játék, ahogyan ezt az előző bejegyzésemben is írtam. Sok férfi akkor kapcsol, amikor a nő már boldog esetleg családot tervez vagy amikor már megtalálta azt az utat amibe már lehet nem férsz bele. Ilyenkor már kár bánni, mert itt már nem tudsz mit tenni. Itt adhatod fel és itt próbálhatsz új életet kezdeni. Visszatérnék arra az idézetre, amit a bejegyzésem elején írtam: Tisztelet és felelősség a Nő iránt.

Ha csak egy játékszert keresel akkor mindenki jó lesz Neked. Ha pedig olyan Nőt keresel akivel minden könnyen fog menni, ahol nem lesznek konfliktusok, ahol nem lesznek problémák akkor itt és most feladhatod és fogadd meg nekem, hogy egyedül leszel életed végéig. Esetleg egy szürke érzésbe kapaszkodhatsz ami olyan  “semmilyen “, ahol nincs sok érzelem és érték és akkor talán problémamentes lesz az életed. De még itt sem merem neked ezt ígérni. Ha pedig szeretsz egy nőt és még is a magányodat választod, akkor ne mond azt, hogy szereted. Becsapod őt és saját magadat is. Aki igazán szeret, aki igazán élni akar az soha nem dob el egy értéket. Aki igazán hű és becsülendő az nem adja fel. Amikor olyan férfiakkal beszélgettem, akik több éve boldogok és imádják a barátnőjüket/felességüket mindannyian különböztek, de nagyon hasonlítottak is.

Miben?! Abban, hogy tudják mekkora érték van a kezükben. Attól lesznek boldogok, hogy a párjuk boldog és mosolyog. Attól érzik magukat férfinak és nagyfiúnak, hogy egy nőt tehetnek boldoggá és nem attól, hogy több nőt hülyítenek. Szeretnek és harcolnak, mert tudatosan és lelkesen tisztába vannak vele, hogy egy kapcsolaton dolgozni kell és ha megfogtad az Isten lábát azt nem engeded el. Intelligensek, műveltek, okosak. Nagyokat lehet velük beszélgetni. Nem adnak olyan jelet,ami félreérthető vagy ami megkérdőjelezhető. Ezekre a férfiakra egy buta kislány nem tud rányomulni, mert tudja a határokat és nem érdekli senki más csak az a Nő akihez este hazamennek. Igen lányok, léteznek ilyen férfiak, de ők is óvatosan választanak. Az intelligencia, a melegség és a hatalmas szív, kedvesség elengedhetetlen. A felszínességtől , kamu dolgoktól rosszul vannak.

Olyan nincs, hogy tökéletes. Nincs tökéletes nő és nincs tökéletes férfi vagy tökéletes kapcsolat. Az élet nem mindig könnyű, de ha elengedted akkor már ne sírd vissza. Próbálj meg mindig úgy cselekedni, hogy ne bánd meg a döntéseid. Az életben a legmagasabb hegyeket is komoly erővel és kitartással mászod meg. A leghosszabb távokat is hatalmas erőfeszítéssel és gyakorlással futod le. De ott fent a csúcson a legszebb a kilátás. Amikor megtetted, meglépted , eldöntötted és felmásztál rá. Ha nem bírod megmászni akkor visszafordulhatsz és más úton is mehetsz. Esetleg csodálhatod a dombos részeket is és azt is megszeretheted. De ha a legjobb vagy és a legjobbat szeretnéd akkor nem félsz megmászni még ha bele is fáradsz, mert tudod, hogy mi a célod vagy mi van a kezedben. A lényeg, hogy bárhogyan is döntesz, később már ne bánd, hogy a hegycsúcsát vagy a dombot választottad.

tayyy

Perepelica Claudia

 

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s