Miért félnek az “erős” nőktől a férfiak?

Rég óta tervezgetem ennek a bejegyzésnek a megírását, aztán ma végre megjött az ihletem is hozzá. Az első dolgom az írás előtt az volt, hogy utána nézzek interneten, mit is írnak az én kis író társaim ebben a témában. Összegezve és leegyszerűsítve a képlet megoldása az volt, hogy a férfiak hamar megijednek a talpraesett, véleményformáló nőktől. Arról nem beszélve, ha a nő egy szinten vagy esetleg többet keres és mindezek mellett még a házimunkát is ellátja. Illetve sok helyen olvasom azt, hogy az erős nők igazából gátakat és falakat építenek maguk köré, mert valami által már megtörték őket. Így próbálják kizárni a további sérelmeket, fájdalmakat az életükből. Közben pedig minden “erős” nő egy kislány legbelül, aki vágyik a gyengeségre és a szeretetre.

Akkor most szeretném leírni erről a véleményemet…Először is kezdeném azzal, hogy mikor hívhatunk egy nőt erősnek?! Akkor amikor saját maga tartja el magát, hajt a státuszáért, rengeteget dolgozik, kemény a feneke és a szíve?! Mert, ha igen akkor én teljesen másképpen gondolom. Számomra az erős nő, ott kezdődik, hogy mer érezni és mer gyenge lenni. Egy erős nő nem fél megnyílni, de pontosan jól tudja, hogy kinek nyílhat meg. Beszél az érzéseiről az életéről és nincs bezárkózva. Igenis hajt azért, hogy elérje az álmait. Nem engedi egy férfinak sem, hogy megakadályozza a célja elérésében. Ha olyan férfit sodor az élet elé, akkor udvariasan arrébb löki. Neki nem kell olyan, aki csak visszafele húzza. Az erős nő talpraesett és nem fél kinyitni a száját. Talán ott mutatkozik meg a legjobban, hogy tudja mit akar. Tudja mit szeretne elérni és már gondolatban és időben is berendezte, hol mikor merre. Persze nem biztos, hogy minden a terv szerint fog alakulni, de egy biztos: soha nem adja fel. A pénz számára eszköz egy bizonyos életszint eléréséhez és itt jön a csavar… Miért ne kereshetne rengeteg pénzt egy nő?! Ha Ő erre vágyik, ha Őt ez teszi boldoggá. Az erős nőt onnan lehet a legjobban felismerni, hogy tudja merre és tudja kivel és kivel nem. Az érzelmeket és a gyengeséget pedig imádja, ugyanúgy ahogy az erőt és a hatalmat. Egyszerre tud gyengéd és határozott lenni. 

Most pedig jöjjön a másik nem. Férfiak… Milyenek is az igazán erős férfiak?! Első pont: Nem a vagyon és a pénz teszi őket erőssé. Nem attól érzik jól magukat, hogy pakolják fel a kigyúrt hasú képeiket a különböző online felületekre. Az akár még gyengíthet is. Az igazán erős férfi nem fog megijedni a női könnyeitől, a női bizonytalanságtól és a női határozottságtól sem. Az erős férfi olyan nőre vágyik, akire felnézhet. Akit tisztelhet és csodálhat…Csodálhat mint nőt, feleséget, anyukát, karrieristát, álmodozót. Nem riad vissza attól, ha a párjának beindul a szekér és sikereket ér el. Teljes szívből támogatja és ott van mellette és a csillagos égig is feltolná a Nőt ha lehetne. Csak azért, hogy minden sikerüljön neki és boldog legyen. Ez viszont fordított esetben is így van. Itt jön a kulcsszó: együtt beülnek a világ első sorába és nem adnak lejjebb. Lehet mesésnek hangzik, de az igazán erős férfi és nő még ha félni is kezd tovább megy és folytatja nem hagyja abba.

Sok férfira lehet azt mondani, hogy tényleg fél az “erős” nőktől. Fél, hogy felelősséget kell vállalni, fél belekezdeni valamibe és ha kell mindenáron eltakarná az érzelmeit. Az ilyen férfiak lesznek a kiégett, tűz nélküli emberek. Akik a bulizásban, az alkoholban és esetleg a drogban találjak majd a menekülő utat. Persze ez a legrosszabb eset. Ők lesznek azok, akik 20 év múlva is azt fogják érezni, hogy elrontották. Míg a nő már ott fekszik a férje mellett és a két gyereke mellett…A “gyenge” férfi pedig x évesen is próbálja majd előcsalogatni valakiből azt az érzést, amit anno érzett. Aztán rájön, hogy sajnos az árnyék nők nem az igazi.

Két férfitípus létezik: erős és gyenge. Mindenki eldöntheti magának ki mit tart erősnek és gyengének. Az én meglátásom viszont a következő: Az erős férfi életében csak egy Nő létezik a többi pusztán csak az árnyéka (igen, ezt Coco Chaneltől idéztem). Lehet azt a nőt 17 évesen ismerte meg de akár az is lehet, hogy 24 évesen. Ott abban az adott pillanatban már tudja, hogy bármi lesz vagy van esetleg volt, ezt a nőt sohasem fogja elengedni. Ezt a nőt, végig fogja vinni. Veszekedések, sírások, gyengeségek, örömök, boldog pillanatok árán is. Tudja, hogy ha elengedi mástól ezt már nem fogja megkapni, de nem is keresné. Ez a típusú férfi 55 évesen is gyönyörködni fog a párjában/feleségében. Nem fogja vonzani az “új” varázsa sem a “mi lett volna ha”. Nem érdekli a mások által ítélt szebb, jobb, értékesebb. Neki a Nő kell, aki ott fekszik mellette és most is odafordul és homlokon csókolja.

A másik típusú férfi, aki egyszer erős volt, de aztán feladta. Ez az a fajta férfi, aki elégedetlen , nem találja a helyét még az ötödik x-ben sem. Egyszer minden nagyon szép és jó volt. A mai napig visszaemlékezik arra a pluszra amit akkor anno érzett.De sajnos az óra ketyeg és már nincs visszaút. Ő ezt választotta. Mindig kereste a jobbat, a szebbet. Lehet be is mesélte magának és a környezetének, hogy ő így boldog. De mélyen belül mindig tudta, hogy nem az. Kérdezem én: Lehet boldognak lenni úgy hogy megcsalod a párodat? Lehet boldognak lenni úgy, hogy nem vagy őszinte?! Igen, mert ez a típusú férfi mindig keresni fog. Fiatalon is már több nővel volt, mint amit két kezen meglehetne számolni és mindig feladott mindent, hogy hátha jobb és jobb lesz. Amint jött a nehézség vagy a felelősség elmenekült. Remélve, hogy majd valamikor lesz valaki akivel minden könnyű lesz. Jöttek a problémák és menekült. Másik Nőhöz. Elengedte azt, amit nem kellett volna és szenved. Lehet már betöltötte az 5. X-et de még mindig keresi. Lehet van egy felesége is, akit megcsal, mert még mindig keresi… és élete végéig ezt fogja csinálni.

Nem kérem, hogy értsetek velem egyet. De nekem ez a határozott véleményem.  Ha a férfinak a választottja “erős” nő akkor nála nem számít az, hogy mennyit keres vagy mennyire talpraesett. Szerelemnek hívják. A férfi talpraesettsége dönt arról, hogy végig viszi vagy nem. Az igazi Nő pedig minden bizalommal, hűséggel és melegséggel fogja fogadni.

Perepelica Claudia

tumblr_nzbl20GMJP1uujs0uo1_500

1 Comment

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s