Útikalauz érzékeny lányoknak

1. Ha megfojtod megölöd! – Szépen lassan, de biztosan. Képzeld el ahogy lemerülsz a víz alá és nem kapsz levegőt. A vízben szeretnél maradni, szeretnél úszni vagy csak érezni a víz lágy érintését az arcodon és a testeden. Szereted a tengert az óceánt, de ha valami elkapná a lábadat és csak húzna lefelé meghalnál. Próbálnál kapálózni, de megfulladnál. Ezt a hasonlatot próbáld meg a párkapcsolatodba illeszteni. Bármennyire szeretnéd közel tartani vagy bármennyire szeretnéd birtokolni egy dolgot fogsz elérni: Megölöd és abba a tengerbe már nem fogja tudni jól érezni magát.

2. Ne keverd össze az önzőséget a szerelemmel – Ma az egyik nagyon kedves ismerősömmel volt egy szóváltásom ezt szeretném most Veletek megosztani. Ezt írta: “Jobban szeretem magam pont és ezért akarom, hogy jöjjön és itt legyen, mert nekem úgy jó. Erre ezt válaszoltam: “Ezt hívják önzőségnek. Szeresd magad, de ha igazán szereted magad akkor nincs olyanra szükséged aki nem akar annyira vagy kétszer annyira veled lenni, mint te vele. ” Igazából  egy nagyon törékeny, gyönyörű és erős lányról van szó, de fél. Ami teljesen érthető, de nem szabad. Nem szabad loholni és óceánt átúszni olyanért, aki a vízbe se tenné a kezét érted. Ha igazán szereted, még ha Ő nem is, akkor sem akarod magadhoz láncolni. Az igazi társas kapcsolat és a szerelem ott kezdődik, amikor ketten vagytok és mindketten átúsznátok egymásért az óceánt. Ha csak Te lennél képes erre akkor nem fogsz soha szárazföldre érni.

3. Írd ki magadból, fogj egy lufit tedd bele a levelet és engedd elszállni! – Ezt a mondatot az egyik barátnőmtől hallottam, ami nagyon megmaradt bennem. Ezzel igazából annyit szeretnék mondani, hogy mindig add ki magadból ami benned van. Nem kell cikinek érezned azt, hogy vannak érzéseid és fájdalmaid. Az erős nő ott kezdődik, hogy nem akarod leplezni. Add ki magadból. Írd ki magadból, menj el futni és izzadj addig ameddig csak bírsz, beszéld ki magadból. Ha nincs kinek vagy nem akarsz másnak erről beszélni akkor a kutyusodnak vagy a plüssállatodnak. Hidd el segítesz magadon. 

4. Bocsáss meg – Ne tartsd magadba haragot vagy dühöt se féltékenységet. Bocsáss meg, elsősorban magad miatt. Ha túl sok haragot hordasz magadban, magadtól veszed el az energiát. Talán ezért van az, hogy nem tudok senkit utálni és ha valaki mégis kap tőlem egy pár csúnya pillantást a következő sarkon már mosolygok. Ne engedd, hogy a néha kicsit torz világ vagy a megbízhatatlan emberek elvegyenek belőled egy darabot. Tedd csak vissza azt az érzékeny és meleg szívű darabot a szívedbe. Amilyen vagy!:)

5. Nem kell a sorba állnod– Sokan rám raknák azt a jelzőt, hogy naiv vagyok közben pont az ellenkezője. Azért, mert ők mondjuk szakítás után más lányhoz vagy fiúhoz rohannak vagy kapcsolatokból kapcsolatokba esetleg testi kapcsolatokkal próbálják enyhíteni a fájdalmukat az nem azt jelenti, hogy mindenkinek ez a normális.De a többség így él, amit természetesen nem kell elítélni. Több hónapja nem ért hozzám senki és utoljára a volt barátom csókolt meg. (ebbe most tovább nem mennék bele:)) Persze lehet próbálgatni, cserélgetni, keresni és tapasztalatot gyűjteni. De én nem erre hajtom a fejemet, nálam a tapasztalat szerzés nem így nyilvánul meg.

6. Szeresd meg magad és ismerd ki magad – Tölts időt saját magad társaságában. Erősítsd magad és építsd magad. Lehet nehéz az elején, de szokd meg saját magad. Régebben nem bírtam egyedül lenni, szorongtam és voltak pánik rohamaim is. De ebbe nem megyek most bele, majd ha úgy lesz akkor egyszer ezt is elmesélem. Szóval saját magam félelmeit rávetítettem másokra. Emlékszem volt egy srác, akivel valószínűleg azért nem működött a dolog, mert megmentőt vártam volna és nem pedig kapcsolatot. Szerencse, hogy nem működött, mert akkor nem sodort volna egy óriási szerelemhez a “szél”. Nagyon magam alatt voltam, de nem bánom, mert ha nem így lett volna talán soha nem tapasztaltam volna az igazi gyengeséget az igazi félelmet. Egy mázlim van: Soha nem adtam fel és nem is fogom. Ezáltal fogok tudni hegyeket emelni és hidakat felégetni vagy összekötni. Kicsit durván hangzik, tudom. De működik. Abban a pillanatban, hogy magadba fordulsz és eldöntöd , hogy nincs lépés csak előre menni fog. Tudom milyen teljesen tehetetlenül kapkodni a fejed és ragaszkodni valakihez, de meg kell tanulni egyedül talpon maradni. Mindig lesznek segítőid és biztos támaszaid, de ne megmentsenek önmagadtól, hanem fogják a kezed erősen. 

7. Az igazi barátokra mindig számíthatsz – Legyenek éppen Mexikóban vagy Budapesten. Mindig. Szerencsére egy pár hónappal ezelőtt keresztül mentem egy újabb “szelektáláson”. Amit időről időre mindig meg kell tenni. Néha észre sem veszi az ember, hogy olyan felé nyit aki felé nem kellene. Persze ettől nem dől össze a világ, de az igaz barátság soha nem múlik el és mindig MINDIG számíthatsz rá. Nem forgatjátok a kockát és nem érdek vezet vagy hátsószándék. Szerencsére egy kezemen megtudom számolni az igaz barátaimat és többre nincs is szükségem. Még egy dolog: A fiú -lány barátságokkal pedig óvatosan, ha nem gyerekkorod óta ismered könnyen félrecsúszhatnak a dolgok az egyik félről biztosan.

8. What goes around always comes back around – Közhely, de nem egyszer tapasztaltam. Mindig minden visszajön, aminek vissza kell jönnie. Beszélhetünk az első szerelemről, a karmáról vagy egy rég nem látott ellenségről. Körforgás az élet ahol folyamatosan adják a labdát és a te kezedben van, hogy megfogod vagy eldobod.

+1. Soha senki másra ne hallgass csak a belső hangodra –Fogadd meg a tanácsokat, szűrd le a következtetéseket, de ne mások érvei miatt dönts a TE életedről. Ha úgy érzed Őt akarod, hiába van ellene mindenki akkor jól érzed, hogy Őt kell választanod. Ha úgy érzed elakarsz kezdeni héberül tanulni, még ha nincs sok értelme. Kezdd el! Még ma! Ne mások útjából következtess, éld a sajátodat és mindig tedd azt , amit a belső hangod diktál. Csak úgy lesz bárminek is értelme.

Perepelica Claudia

nya

 

 

 

1 Comment

  1. Anonymous says:

    Szia, nagyon tetszenek az irasaid 🙂 Irtad, hogy szorongtal, es voltak panikrohamaid, errol szuletett kesobb iras? Sok embernek segitenel vele- koztuk nekem is – ha megosztanad, mik okozzak, es hogyan sikerult veget vetni ennek. En szivesen olvasnam, pesze ez csak egy otlet. Tovabbi szep napot kivanok!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s