5 ok amiért jobb elengedni a múltad

1. Útban áll – Aki a küszöbön áll az mindig útban lesz. Engedd be vagy engedd el. Két opció van, de szeretném kiemelni, hogy amikor valaki a küszöbön áll az mindig hátráltatni fog. Tiszta sor, nem tudod becsukni az ajtót és nem tudsz üdvözölni se senkit, mert ott áll az utadban. Az évek alatt rájöttem arra, hogy számomra a bizonytalanság nem nyerő. Az agy és a szív rengeteg párharcot vív, főleg ha szerelemről van szó, de amelyik hajó elúszott hadd ússzon tovább. Nincs értelme gátat építeni vagy a kikötőhöz láncolni. Engedd, hogy vigye a szél és hidd el a te lelked és megtisztul egy újabb utazáshoz.:) 

2. Félelem táplálja – Mindannyian szeretünk biztos pontokat az életünkben. Mindig is szükségünk lesz biztos pontokra az életünkben. Nőként leginkább a Férfiban akarjuk megtalálni és általában meg is találjuk. Ő lesz majd a férjünk és a gyerekeink apukája és a legnagyobb szerelmünk. Ez az ember, olyan lesz akire becsukott szemmel is rá bíznánk az életünket. Mi Nők ezzel teljesen tisztába vagyunk, mert legtöbben ezt keressük. A gond viszont ott kezdődik, amikor a hamis emberre próbáljuk ráragasztani a “biztos” jelzőt.  Lehet valaki egy ideig óráig a lelki-testi biztos pontod de nem fog végig kísérni az utadon. Ezt hívják kalandnak. Onnantól kezdve, hogy valaki elengedte a kezedet vagy Te elengedted az Ő kezét már nem lesz a társad. Ha valaki foggal körömmel ragaszkodik még ezután is és a másik kérését nem veszi figyelembe és csak nyavalyog, hogy “Ő az” akkor fél. Rettentően fél a jelentől a jövőtől. Az igazi szerelmed nem lesz SOHA a múltad, mert nem fogjátok egymás nélkül az utat találni így  elfogjátok egymást kísérni, akár egy életre. Megnyugtatlak, nincs miért félned. A jelen adott és Te úgy rakhatod össze az életed ahogy szeretnéd…mint egy mozaik. Előbb vagy utóbb minden a helyére fog kerülni. Közhely, de hiszek ebben.

3. Ha más teszi boldoggá – Ismeritek azt az érzést, amikor mindenetek begörcsöl és a hányinger kerülget, mert annyira rosszul vagy a gondolattól is, hogy más karjai között fogod látni a szerelmed?! Bevallom nekem egy ilyen ember volt az életembe akinél ezt éreztem, de aztán átalakítottam magamban ezt az egészet. Amikor arra gondolok, hogy mennyire törékenyek vagyunk mennyire ráfér mindenkire a boldogság akkor ezeket a gondolatokat és érzéseket elfogod tudni engedni. Szerencsére még látni nem láttam, de eltudom képzelni, hogy volt máshoz köze és tudjátok tiszta szívből kívánom a boldogságát. Az élet ilyen, ameddig nem horgonyozol le valaki mellett, addig az ilyen szituációkat tudnod kell kezelni és a lehető legjobbat kihozni magadból és a másikból is. A legnagyobb előre lépés a szebb jövőd felé, ha hagyod, hogy boldog legyen mással. Ha elengeded és más foghatja meg a kezét, remélve, hogy sokkal szorosabban fogják egymás kezét fogni. Ugyanezt kívánhatod magadnak is, lesz olyan aki úgy fog ölelni és olyan erősen fogja fogni a kezed, hogy esélyed sem lesz elengedni. Na ott fog kezdődni az igazi boldogság.:) Csak bízz benne!

4. Takarítás  – Szelektáld ki a ruháidat, tedd a fél gardróbodat üressé. Hadd jöjjenek az új holmik. Portalaníts. Tisztíts. Tudjátok amikor a könyvespolcról leveszem az összes könyvet, hogy portalanítsak… szépen lassan letörlöm az összes port és utána visszahelyezem a könyveket a polcra. Vagy amikor egy hétig csak egészségtelen ételeket fogyasztottam és érzem, hogy megterhelte a szervezetemet akkor jön a tisztítókúra. Citromos víz, különböző gyümölcsprések, friss zeller és répa rágcsa és szépen lassan érzem, hogy újra a régi vagyok csak tisztább lélekkel és testtel. Valahogy így tudnám elmagyarázni milyen fontos is a takarítás a lélekből és a testből is egyaránt. Amikor a múlt összekoszolt valamit vagy összezavart esetleg eltelített ne engedd a közeledbe és fertőtleníts. Ebben a mai világban nagyon oda kell figyelni arra, hogy kiket nevezünk a barátainknak, kivel leszünk párkapcsolatban, milyen munkát választunk, hogyan alakítjuk az életünket.  De van egy nagyon jó hírem: Minden a mi kezünkben van. A döntéseket mindig mi hozzuk meg, akár a menekülő utat választjuk akár pedig az áldozat szerepet. Ezt sose felejtsd el! Te döntesz és én azt mondom, hogy kezd el a takarítást! Jobban leszel tőle!:)

5. Csak a fájdalom maradt – Emlékeztek a Gossip Girlből arra a részre amikor Chuck Bass és Blair Waldorf majdnem kicsinálták egymást?! Nem tudták kifejezni a szerelmüket, de halálosan szerelmesek voltak egymásba. Mérgezték egymást és megállás nélkül fájdalmat okoztak egymásnak. Bennem ez a mondat nagyon megmaradt, amikor kibékültek és Chuck ,Blair ajtójánál a küszöbön állva ennyit mondott : ” We are holding on to pain because that’s all we have left” magyarul “Ragaszkodunk a fájdalomhoz, mert kettőnknek csak ez maradt”. Sok kapcsolatot látok, ahol az egyik fél folyamatosan próbál mindent megtenni a másikért  és szenved, mert nem érzi elég jónak magát. Ilyenkor legszívesebben annyira segítenék, de vannak harcok amiket mindenkinek saját magával kell megvívnia. Ez is egy hasonló dolog, mert gyönyörű dolog a szerelem. Amikor sírsz, szenvedsz és tehetetlen vagy… de gondolj bele. Tényleg erről kellene szólnia egy boldog párkapcsolatnak? Igen legyen meg a tűz, igen a veszekedések is beleférnek de mértékkel. A szerelemnek túlnyomó részben a boldogságról kellene szólnia és nem a fájdalomról. Ne ragaszkodj a fájdalomhoz, mert csak bántani fog.

tumblr_nznor78yy41s48wp6o1_500

Claudia

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s