A siker nem kurváskodik

Tegnap egy kedves férfi ismerősömmel beszélgettem, aki átküldött nekem egy cikket, amin teljesen lesokkoltam. A cikk mellé pedig ezt írta: “Megmondom őszintén, hogy én nagyon ambiciózusnak érzem magam és elkötelezettnek, hogy jó anyagi körülményt teremtsek meg. Magamnak és a családomnak egyaránt, de rettegek attól, hogy milyen nő lesz mellettem.”  Mennyire őszinte és elgondolkodtató. A cikk pedig egy 25 éves lányról szólt, aki a világ legnagyobb bankjának vezérigazgatóját címezte meg vele:

“Megpróbálok nagyon őszinte lenni. Ebben az évben betöltöm a 25. életévemet. Szép vagyok, jó az ízlésem és kifinomult a stílusom. Szeretném megtalálni a férjemet, akinek éves jövedelme 500 ezer dollár vagy annál több. Lehet, hogy kapzsinak találnak de New Yorkban a középosztály éves jövedelme egy millió dollár , tehát nincs nagy elvárásom. Van ezen a fórumon esetleg olyan férfi akinek az éves jövedelme 500 ezer dollár és még nem nős?
Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy gazdag férjem legyen, olyan mint te? Eddig olyanokkal randevúztam, akiknek az éves jövedelme 250 ezer dollár volt. Ez az én eddigi rekordom. De hogy is lenne elég ez a fizetés, ha a magas költésű New York Garden lakónegyedben szeretnék lakni?”

Szeretnék a következő kérdésekre választ kapni:
-Hol lógnak, leggyakrabban a gazdag, nőtlen férfiak?
-Pontosan milyen korosztályt érdemes megcéloznom?
-A gazdag férfiak feleségei, miért csak átlagos nők? Ismerek olyan nőket akik nem szépek és nem különlegesek, de mégis gazdag férjük van.
-Hogyan döntöd el, hogy ki lesz a feleséged és ki a barátnőd? Most én férjet keresek.
Ms.Pretty

jp morgan

J. P. Morgan vezérigazgatója elolvasta ezt a levelet és úgy döntött ő maga fog válaszolni a leányzónak (ha fogalmazhatok így).

„Kedves Ms. Csinoska!

Nagy érdeklődéssel olvastam az üzenetét, azt gondolom, nagyon sok lány szeretne választ kapni ezekre a kérdésekre, amit maga feltett. Kérem, ha megengedi kifejtem a véleményemet, mint szakmai befektető. Az éves jövedelmem több mint 500 ezer dollár, így gondolom ez már első nekifutásra nem rossz, hiszen megfelel az elvárásainak. Azonban, mint üzletember, nagyon rossz döntés lenne részemről, ha feleségül venném magát. Elmagyarázom: amit maga szeretne, hogy a szépségéért cserébe pénzt kapjon, tehát A személy hozza a szépségét, B személy pedig fizet érte. Itt azonban van egy kis bibi: a szépség mulandó, de nekem ugyanúgy fizetnem kellene, de nem fogok olyasmire pénzt kiadni, ami már nincs, így csak a vagyonom fog évről évre nőni. Ebből az következik, hogy míg maga idővel veszíteni fog az értékéből, nálam ez fordítva lesz. Az üzleti életben úgy működnek a dolgok, hogy ha valaminek az értéke csökken, megpróbáljuk eladni, mert nincs értelme megtartani az elértéktelenedő árút. Tudom, hogy ez szörnyen hangzik, de meg kell szabaduljon attól az „árújától”, ami a maga értékvesztését fogja okozni.
Az, aki évi 500 ezer dollárt keres, nem hülye. Az ilyen férfiak kedvelik az ilyen lányokat, mint maga, flörtölnek velük, elviszik vacsorázni, még a barátnőjük is lehet, de nem fogják elvenni. Így azt javaslom, hogy ne akarjon gazdag férfit keresni magának. És vésse az eszébe: könnyebben elérheti azt, hogy magának legyen évi 500 ezer dolláros keresete, mint azt, hogy egy ilyen pénzes férjet fog majd találni. Remélem segített a válaszom.”

J. P. Morgan vezérigazgatója

beautiful-black-tie-champagne-couple-Favim.com-2343844

Szerintem elég őszinte és nyílt válasz volt. Hideg zuhany lehetett a lánynak, de nem tudom felfogni, hogy az ilyen dolgokat a legtöbb nő, miért nem érti magától értetődőnek. Attól, mert 25 évesen csinoska vagy meg szexi, nem fog elvenni egy milliomos és egy milliárdos sem. Ennél jóval többről van szó. Amikor irigykedve figyeled, hogy az a férfi aki a bentleyéből kiszállva kinyitja a feleségének az ajtót és megcsókolja akkor nem irigykedni kellene Hanem dolgozni magadon. De te helyette azzal vagy elfoglalva, hogy a Nő helyén akarnál ülni, azzal a fránya gyűrűvel. “De én sokkal szebb vagyok. ” “Az ágyban mennyire unalmas lehet.” “Nem is értem, miért választhatta őt.”

Külsőség, felszínes és taszító. Mit tudsz nyújtani? Egy szép játékszert, aki kölcsönbe van. A szíved elég rideg és vaskos lehet, ha így gondolkodsz. Sőt romlasz belülről, de még 25 évesen elfedheted egy kis púderrel és egy testre simuló ruhával. A pénz éhes szagodat elfedheted a legújabb Chanel parfümmel és talán a gondolataid és a szavaid is kedvesebbek lesznek egy két vodka után. De tudod az a nagy helyzet, hogy 40 – 50 évesen már nem sok mindent tudsz adni. A személyiséged nem változik, a külsőd pedig igen. Veled nem lehet szépen megöregedni és nem lehet hű társként és partnerként kezelni. Egy olcsó játékként, pedig annál is inkább. Amit az okos férfiak pontosan ismernek. Szerinted hány ilyen nővel volt már dolguk? Átlátnak rajtad. Míg te nem látsz át az alapokon sem.

dolce-gabbana-kids-advertisement-campaign-enrique-palacios-bianca-balti

Az a “nem olyan szép Nő” akire te irigykedsz a férfi számára a legszebb. Ő szép lesz öregen is, mert a ráncai a kedvességtől és a munkától és a szeretetről fognak árulkodni. Az okos és sikeres férfinak az életben maradáshoz Nő kell nem pedig egy eldobató és lecserélhető játék. Melegség, otthon, támogatás, család. ” A minden sikeres férfi mögött EGY Nő áll” kifejezés nagyon találó. Fiatalon lehet sokan kihasználják a lehetőségeket illetve mennek a fejük után, de minél előrébb jutnak az életben annál inkább vágynak a melegségre és a biztonságra. Nem fognak cserélgetni és soha nem fogják elhagyni azt a Nőt, aki számukra a mindent jelenti. A Nőt, aki mindenben támogatja, akire felnézhet. A Nőt aki számára a legkülönlegesebb és a legszebb. Akinek melegsége, tűzet ébreszt és akihez tisztasága miatt a legjobb megölelni és megcsókolni. A Nőt aki tökéletes anyukájuk lesz a kis lurkóknak és aki a saját lábán is megtud állni, ha kell. A Nő akinek a férje hírneve, sikere az Ő kezében is van, mert együtt építettek. A Nő akinek van saját szenvedélye és mindig mosolyog amikor meglátja a férjét. Mindenen együtt mennek keresztül és együtt dolgoznak a szebb jövőért és élvezik egymás jelenét. Kincsek egymásnak és ez egy olyan kötelék, amit se a pénz se a romlott Chanel szagod sem lesz képes elvenni. A sikeres emberek, ezzel mind tisztában vannak.

Csók,

Perepelica Claudia

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s