7+1 gondolat a Tovább Lépésről

1. Elfogadás – Kezdjük az alapoknál. Az elengedés az egyik legnehezebb dolog az életben. Rengeteg energiát igényel, de meg kell tanulnunk együtt élni ezzel az érzéssel, máskülönben rengeteget tudunk szenvedni. Az első lépés az elfogadás és az álomvilágból való kilépés. Fogadd el, hogy nem működött. Fogadd el, hogy az az ember aki egyszer nagyon fontos volt, jelenleg a múltad. Már nincs többé, vége van! Ismételgesd magadban, tudatosítsd az érzelmeidet! Ne hagyd, hogy irányítsanak.

2. Emlékezz a rosszra – Nagyon sokan hajlamosak csak a jóra visszaemlékezni, amikor kilépnek egy kapcsolatból. Lehet szépen elengedni egy embert, de amikor nagyon nehéz és hiányzik, nekem mindig az segített. A rossz emlékek. Azok a dolgok amiket nem bírtam elviselni, az átsírt éjszakák, a reménytelen veszekedések, illetve az óriási különbségek kettőnk között. 

3. Jön a harmadik – ÓÓÓ jajj! Igen, ilyenkor van a dühkirohanás, ajtó csapkodás. De nincs semmi értelme. Hidd el! Azt akit vinni lehet vigyék, az aki már a volt barátod, okkal a volt barátod. Engedd, hogy menjen. Engedd, hogy legyen valakije. Nem kell utálnod érte, ez egy természetes folyamat. Inkább örülj neki és foglalkozz magaddal. Hisz előbb utóbb nálad is beköszönt a szerelem.:)

4. Kívánj csak jót! – Azt vettem észre, hogy körülöttem az emberek szakítás után mindig a rosszat kívánják a másiknak. Miért? Megvagy sértve esetleg bántva? Elárulom Neked, ha rosszat kívánsz a másiknak hiszed vagy sem magadnak ártasz. Én személy szerint, a legjobbat kívánom a múltamnak is a jelenemnek is és a jövőmnek is. Becsüld meg magad, tudd az értékeid és lépj tovább. Ne siránkozz, ne szenvedj. Foglald el magad, ismerkedj, mosolyogj.

5. Változunk – Óriási változásokon mentem keresztül az elmúlt egy évben. Már nem az az ember vagyok aki egy évvel ezelőtt. Már nem arra van szükségem, mint akkor. Ezt akkor vettem észre, amikor kezdett megromlani az első hosszú kapcsolatom. Nem értettem… Mi történik? Szenvedek, fáj, nem jó… Nem hibáztatok senkit emiatt, de az emberek változnak. Persze én hiszek abban, ha két ember nagyon szereti egymást akkor tudnak együtt változni. De az kőkemény munka és nem mindenkiben van meg erre a képessége. Szóval ilyen esetben is engedned kell… hadd változzon Ő is !

6. Ne várj – Még mindig azon gondolkozol, hogy együtt lesztek? Vársz a csodára? A változásra?! Nem nem és nem!!! Ha szakítottatok, akkor az okkal történt. A várakozás időpocsékolás és megfosztod magad rengeteg örömtől. Hidd el, nem ő az igazi. Az igazi egy percre sem fogja elengedni a kezed. Ha meg valaki elengedte akkor ne fogja meg még egyszer.

7. Idő – Véleményem szerint a legrosszabb dolog amit ilyenkor tenni lehet egy másik kapcsolatba rohanás. Természetesen itt is vannak kivételek és olyan esetek, amikor ez lesz a boldogság.De amikor nem mersz egyedül maradni a gondolataiddal, amikor félsz és kell a kapaszkodó. Akkor adjál magadnak időt, hogy beforrjon a seb és újra nyitni tudjál. Másik kapcsolatba ha belerohansz, akkor viszed magaddal a rengeteg fájdalmat és az előző kapcsolatodat. Brrr… a hideg is kiráz! Szerintem 2 hónap minimum kell.

+1 – A legjobb dolog ha valami véget ér…hogy új dolog kezdődik. 🙂 Valami jobb, valami értékesebb… talán valami olyan aminek soha nem lesz vége:)

Csók, C!

10804961_825818797440870_701726946_n

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s