ABOUT LOVE – sorry for being too honest

“Sorry for being too honest” rovatom, olyan posztokból fog állni ami nem tartozik a külvilágra és valószínűleg magamba kellene tartanom. Aki pedig ismer, az pontosan tisztában van azzal, hogy ami a szívemen az a számon. Így hát miért is ne oszthatnám meg Veletek a legbensőbb gondolataimat.

ABOUT LOVE…

Szerelem. Mi a szerelem? Szerelem…

Egy érzés, amit ha mázlista vagy átélsz. A szerelem kétoldalú. Tud önző lenni és fájdalmas. Szenvedélyes és háborús. Szerelem amikor az egyik fél leteszi a kést, hogy a másiknak ne fájjon. A szerelem tragikus és magányos. Boldog és könnyű. Laza és nem erőltetett. Őszinte és védelmező. Összegezve a leggyönyörűbb dolog az életben.

10893802_846187068737376_1211512348_n

Rengeteg könyvben írják, hogy a szerelemben a legfontosabb önmagunk megtalálása illetve, hogy mi magunk boldogok legyünk és kiteljesedjünk a másik mellett. Ez a gondolatmenet, csak a 21. századtól létezik azelőtt a szerelem nem saját magunkról szólt. Sokszor kellett kényszerből házasodni és nagyon gyakori volt a szerető tartása is. Politikai vagy kultúrális okokból házasodtak, persze azért voltak szerencsés helyzetek.

Napjainkban nem divat szeretőt tartani. Manapság, ha valami nem tetszik akkor a megoldás a válás illetve a szakítás. Lehetünk 20 vagy 50 évesek, a kor már nem számít. 45 évesen is mehetünk minden este a bárba, hogy egy tehetős férfival menjünk haza, persze csak ha mákunk van. Valljuk be manapság már a 20 éves “nő” is hazamegy szívesen egy 50 éves szép kocsis bácsival.

Tele vagyunk paradoxonokkal. Szerelmet keresünk, de feladjuk az első vagy a második gödörnél. Nem akarjuk megjavítani, hisz könnyebb eldobni és keresni valami szebbet ami még nincs kicsomagolva. Aztán persze jön a felismerés, hogy ha a másik csomagot is kicsomagoljuk, az sem tökéletes és jönnek az újabb hibák. “Vajon az első csomag könnyebb és jobb volt? ”

De az igaz szerelem nem ez.  Többször lehetsz szerelmes, de igazán csak egyszer. Nincs ugyanolyan szerelem. Mindegyik más és különböző. Ha érzed ott belül azt amit te pontosan jól tudod, hogy mit akkor egy szerencsés ember vagy. A vágyat, várakozást, önfeláldozást, értelmet, őszinteséget, kitartást. szeretetet, hiányt a másik fél iránt akkor tartsd meg.

A szerelemben vannak nehézségek és olyan történetek amikor nincs már választásod, csak elengedni. Sokszor meg kell tenni. Addig viszont amíg érzed azt “ott” addig csak légy boldog  és élvezd, mert ki tudja talán ez örökké tart…

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s