HOGYAN SPÓROLJ KÖNNYEN? 10 TIPP KEZDŐKNEK!

Mivel elmúltam 20 éves és lassan de biztosan kezdek majd önállóan élni, így ideje megtanulni és elsajátítani egy pár könnyű és nem megterhelő trükköt amivel biztosan pénzt tudsz sprórolni magadnak. Itt is vannak a módszereim, amik van amikor mennek és van amin még dolgoznom kell, de jó úton járok:

1.Leárazás

Amennyire csak lehet, spórolj pénzt, hogy majd a nagy leárazásoknál jól betudj vásárolni. Gyönyörű darabokat lehet kifogni, eszméletlen jó áron. Persze azért ne felejtsd, hogy nem kell a szekrénybe valami, csak azért mert “olcsó és Zarás”.

2. Bulizás

Lassan fél éve nem bulizok, aminek a pénztárcám nagyon örül. Végre nyugodt szívvel nézhetek bele vasárnap reggel a pénztárcámba és nem kapok sokkot. Persze bulizni jó, de mértékkel. Havi egyszer belefér, de a “mindenhéten bulizunk téma”  luxus.

3. Kávézás

Soha nem sajnálom a pénzt egy jó kávéra, de ne a Starbucks legyen a kiinduló pont. Rengeteg aranyos és hangulatos kávézó van a városban így ideje felkutatni őket és nem horror áron inni a gingerbread lattét, heti kétszer.

10841345_825823170773766_2063460077_n

4. Dohányzás

Büdös, káros, drága. Heti két doboz cigaretta, az egy hónapban már 8000 forint. Megéri? Nem! Leszokunk? Igen!

5. Taxi

Ez az a dolog, amit nem szívesen. Persze a kényelem fontos, de ha lehet inkább lefagyok és sétálok így megspórolok egy ebédet a Vapiba.

6. Persely

Vegyél elő egy kis dobozkát és tegyél bele minden héten valamennyi pénzt, keretedtől függ. 200 forint vagy 2000 forint, teljesen mindegy. Ne nyúlj hozzá és egy kis idő után amikor szeretnél venni magadnak valamit és kimerült a bankkártyád a “kis doboz” nagy segítség lesz. Ezzel a módszerrel, gyűjthetsz egy nyaralásra vagy egy Pradara , ez már rajtad áll.

7. Borozás

Borozás a barátnőkkel a legmenőbb helyen?! Legjobb dolog, de az egyik bor követi a másikat és a végén mindig többet költesz mint amennyit akartál. Helyette hívd át a csajokat magadhoz és borozzatok nálatok. Így garantáltan spóroltok és talán kényelmesebben is kibeszélhetitek magatokat.

8. Edzés

Nem tudom, ki hogy van vele, de én otthon szeretek edzeni vagy pedig a szabadban. Jártam edzőterembe is heti kétszer, de aztán úgy éreztem, az otthoni Tracy Anderson szebb popsit csinál mint a taposógép, így még pénzt is spórolok. De azért a vasárnapi squasht semmi pénzért nem hagyom ki!

9.Reggeli- Ebéd – Vacsora 

Imádom a gasztronómiát, így nem sajnálom a pénzt egy jó reggelire, de persze mértékkel. Szívesen reggeliznék minden reggel a Villa Bagatelleben, de ezt sajnos a pénztárcám nem bírná és így holnap reggel is egy szerény pékségben fogom inni a tejeskávémat. A lényeg, hogy nem kell mindig a legmenőbb és legdrágább helyen inni vagy enni, ezt az élményt hagyd meg különleges alkalmakra, így garantáltan jól jössz ki a hónap végén.

10. Dolgozz

Ha tehetet vállalj munkát és csinálj pénzt magadnak. Nincs jobb érzés, mint magadnak megkeresni egy szép pár cipőt. Ha dolgozol, költhetsz és félre is tehetsz. A választás itt is a tied. Merj és nyerj!

opp

LOVE,

CLAU

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s