A legcsodálatosabb belföldi kikapcsolódás, a Villa Chez les Amis-nál

Miért a csodálatos jelzőt használtam? Számos helyen megfordultam itthon és külföldön egyaránt, és abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy az utazás és az új helyek felfedezése az életem részévé vált. Mégis, amit a hétvégén tapasztaltam, az valami olyan új és varázslatos érzés volt számomra, hogy úgy döntöttem ezt örömmel megosztanám Veletek, mert ha magas minőségű, de mégis békés kikapcsolódásra vágytok francia sikkel párosítva, mindezt a magyar tenger mellett, akkor a Balatonszepezden megtalálható Villa Chez les Amis-t ajánlom tiszta szívből.


A fő foglalkozásom az írás. Mindennap írok, nem is keveset. Három könyvvel a hátam mögött, rengeteg megrendeléssel a naptáramban és a saját oldalaim menedzselése mellett mindig “éhes” vagyok új életérzésekre, megélésekre, helyekre, illatokra, ételekre, finom borokra, belsőépítészetre, emberekre, történetekre, könyvekre, természetre és ezt talán még reggelig sorolhatnám. Általában ezek egyenként szoktak megjelenni az életemben, egészen eddig…ugyanis ahogy beléptem a Villa Chez les Amis gyönyörű villájába, csak egy dolgot éreztem: nem szeretnék innen elindulni és itt a fent felsorolt dolgokból mindent egyszerre megkaptam.


Amikor megérkeztünk késő délután úgy voltunk vele, hogy még átvezetünk a környező településekre és valahol majd vacsorázunk, de a terveinket rögtön felülírta az a pillanat, amikor beléptünk a villába. A lágy francia zene, a könyvek szeretete, Kriszta és Péter fogadtatása, a már feltűnően tapintható béke érzése olyan új megéléseket indított el bennem, hogy egy biztos: egy életre szóló emléket kaptam itt a két nap leforgása alatt. Az írás mellett a másik nagy szerelmem a gasztronómia. Évek óta nagy lelkesedéssel járok a piacra és amikor csak tehetem itt Budapesten is onnan szerzem be az ebédre vagy vacsorára valót. Az ízek játéka mindig is érdekelt. De amikor a házigazda Kriszta megemlítette, hogy ő fogja készíteni a vacsorát, rögtön felcsillant a szemem. Olyan különleges fogásokat tálalt fel és majdnem az összes hozzávaló a helyi termelőktől volt beszerezve. Nálam ezek olyan értékek, amik lehet, hogy másoknak nem tűnik fel, de nekem az egész lelkemet bearanyozta. A kecskesajt, karamellizált körte, majd a reggeli eggs benedict mind-mind tökéletes volt. Tényleg nem szoktam ilyet mondani, de ezt most bátran kijelenthetem, hogy valóban
T Ö K É L E T E S volt.


Egészen különleges hangulatot adott, hogy másik két párral vacsoráztunk együtt és a házigazdák is csatlakoztak a vacsora után egy kellemes kis beszélgetésre. Nos ez a “kis beszélgetés” addig tartott, hogy mire feleszméltünk már hajnali egyet ütött az óra. Az egésznek olyan családias, meghitt energiája volt. Én sok esetben szeretek elvonulni és magamban lenni vagy a közeli hozzátartozóimmal, de itt mintha mindenki közel lett volna egymáshoz. Mélyen hiszek minden találkozásban és itt szerintem
mindannyiunknak ha csak egy este erejéig, de dolga volt egymással.
Különleges vörösborokat kóstoltunk, hatalmasat aludtunk egy nagyon kényelmes ágyban és másnap mosollyal az arcomon ébredtem. A nap is kisütött és a békés novemberi Balaton és a Villa Chez les Amis villa energiája teljesen elvarázsolt. Próbáltam szavakkal megfogalmazni, de tudjátok…van amit abszolút csak átélni lehet!
Ötcsillagos volt minden, ahova biztosan visszatérünk még! Ezúton is szeretném megköszönni Kriszta és Péter ezt a vendégszeretetet és tökéletes két napot amit nálatok tölthettünk!

Kattintsatok a részletekért a weboldalukra: https://villachezlesamis.hu/

#ajánlás #abarátoknál

Advertisement

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s