2020, a tökéletlenül tökéletes karácsony

Valljuk be az idei év, nem kicsit volt hosszú. Egy teljesen új helyzettel kellett megbirkóznunk, ami eddig teljesen ismeretlen volt számunkra. Rengeteg nehézséggel kellett szembenéznünk és nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én bátran kimerem jelenteni, hogy elfáradtam. 

Elfáradtam a sok információtól, a sok bizonytalan helyzettől és ettől az energiától. Rengeteg pozitív dolog is történt, de most tényleg azt érzem, hogy jól fog esni ez a 3-4 napos pihenés, feltöltődés. Egy kicsit tovább maradni az ágyban, vagy egy kicsivel többet futni a Margit-szigeten, mert nem rohanok tovább vagy egy kicsivel több időt tölteni a családi vacsoránál miközben történeteket meséltek egymásnak. 

Lételemem a folyamatos pörgés, ugyanis ezt az életet választottam. Szeretek dolgozni és jó sokat is dolgozom. Mellette igyekszem minden mást is kézben tartani: háztartás, magánélet, irodai élet, vállalkozói élet, egészséges étkezés, mentális egészség, kikapcsolódás, olvasás és így tovább. Képes vagyok 200%-on is pörögni, de éppen ezáltal tudom a csendet és a nyugalmat is értékelni. 

Nem tudom te hogy vagy vele, de akárhogyan is élted meg ezt az évet, itt az ideje egy kicsit lazítani! Egy kicsit engedd meg magadnak, hogy hátra dőlj és ne gondokodj, mi zajlik kint csak figyelj arra mi is van ott bent.

Én most így év vége felé elcsendesek egy kicsit és megpróbálom ezt a sok-sok érzést-történést elengedni és megnyugodni. Most megpróbálok egy kicsit többet pihenni, főzni-sütni, nagyokat aludni, filmezni, nevetni vagy éppen sírni, megélni, jelen lenni és szeretni!

Az ajándékozás nálunk már nem elvárás alapú, nem vágyunk a nagy ajándékokra. Egy ideje az apróságokat részesítsjük előnyben. Egy meleg ölelés, jóleső szeretetteljes vacsora, közös főzés a konyhában, társasozás vagy éppen koccintás. Idén nem stresszeltem, nem rohangáltam össze-vissza. Szeretek adni, örömet okozni így mindenkinek rendeltem pár apró meglepetést, csakhogy a gyermeki arcokról ne mondjuk le egy-egy meglepetés által. 🙂 Várom az idei karácsonyt, ami más lesz. Csendesebb, de valódibb.

Kellemes Ünnepeket szeretnék kívánni Nektek drága olvasóim! Ne stresszeljetek, ne éljetek az elvárásoknak. Ez most egy kicsit szóljon máshogyan! Legyen ez most kicsit szabadabb, könnyedebb, kicsit sem tökéletes karácsony!

Ha pedig last-minute ajándékötletre lenne szükségetek, az én tippem most itt bújkál 👉 Douglas karácsony

/Ezt a bejegyzést a Douglas Magyarország támogatta. / reklám /

Fotók: Belenyesi Lexi

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s