13+1 TIPP a kellemesebb otthoni hangulatért

Amióta összeköltöztünk a párommal és “hivatalosan” is háztartást vezetek, úgy vált egyre fontosabbá, maga a hangulatteremtés. Véleményem szerint, az otthon melegét az otthon hangulatát, mi nők nagy mértékben tudjuk szabályozni vagy éppen előteremteni. Ehhez kell egy érző, meleg szív és két kéz ami szeret tenni-venni illetve egy jó adag ihlet merítés, amivel most szeretnék Nektek kedveskedni. Kérlek, fogadjátok sok szeretettel a legújabb összeállításomat, amit könnyedén a saját otthonotokba is becsempészhettek, a kellemes hangulatért.

1. Vacsora a gyertyafénynél:  Nincs hangulatosabb, mint lekapcsolni az összes villanyt és sok-sok gyertyát gyújtani. Akár a teraszon, akár az étkezőben de azt garantálhatom, hogy különleges hangulatot teremt pár gyertya egy jó társaság és egy üveg bor. Kell ennél több?

d9d796f066674fa09c1134763ed9cb2e

2. A vágott virág csodája:  Megmagyarázhatatlan szeretet köt a vágott virágokhoz, így előszeretettel vásárolom meg őket az otthonomba. Ha vendégeket várunk vagy ha csak magunknak veszünk egy-egy csokor fréziát esetleg boglárkát, a virágok hangulatot hoznak az otthonunkba. Amire mindenképp érdemes odafigyelni, hogy az ebédlőasztalnál kerüljük a harsány virágokat, mivel ezek a virágok nincsenek jóba az ételek ízével és illatával. Viszont tehetünk egy csokor orgonát vagy pünkösdi rózsát a fürdőszobába vagy az előszobába, hadd illatozzanak.

3. Sütni egy tortát vagy egy pitét: Bár megszállottan szeretem az egészséges ételeket, szuper hír, hogy rengeteg egészséges édesség is vár minket a neten vagy a szakácskönyvekben. Azért előfordul, hogy sütök valami “igazi” süteményt is, amiben rendes fehérliszt van és nem zabpehelyliszt, ennek pedig a párom szokott örülni. A sütés-főzés, az illatok keveredése mind-mind varázslatos hangulatot csempész egy-egy otthonba.

4. Szeretem kikapcsolni a telefonom: Sokan nem hisznek nekem, pedig az igazság az, hogy nem függök a telefonomtól, bármennyire is tartozik az online világ a munkakörömhöz. Úgy gondolom megtaláltam azt az egyensúlyt, amit mindig is kerestem, így tiszta lelkiismerettel kapcsolom ki estére a telefonom. Egészen felemelő érzés tud lenni, nem mindig elérhetőnek lenni. Bár a páromat erre még nem tudtam rávenni, de egyenlőre beérem annyival, hogy példát mutatok.

5. Pokróc és egy jó film: Sokáig estem bele abba a hibába, hogy csak egy nagyobb erejű megfázás dönthetett le a lábamról és tudtam élvezni a kanapén fekvést és egy jó filmet. Aztán rájöttem, hogy ez a “luxus” abszolút belecsempészhető a mindennapokba. Ha nem is mindennap, de egy héten egyszer mindenképp. Én még egy pár vanília illatú gyertyát is szoktam gyújtani, hogy a lakást körbelengje ez az isteni illat.

6. Hétvégén reggeli az ágyban: Amint eljutok az IKEA-ba, olyan gyorsan fogok egy nagy fa tálcát beszerezni, amin egy nagy adag rántottát, friss narancslét és baguettet fogok szervírozni a hétvégeken.

7. Természetes fény: Reggel a legjobb érzés elhúzni a függönyöket, friss levegőt engedni az összes helységbe és élvezni a természetes fényt, ami beáramlik az otthonunkba. Esős időben pedig rajongani tudok ahogy hallom az ablakon az eső kopogtatását és akkor is előszeretettel nyitom ki az ablakokat, hogy a friss esőillat megtöltse az otthonunkat.

8. Hálanapló: Mindig is vezettem valamilyen naplót és a blogom is egy kicsit a naplóm része. Szeretek sok mindent dokumentálni, így a legnagyobb örömeimet is szeretem feljegyezni. Karácsonyra pedig kaptam egy szépséges naplót, amit hálanaplóként vezetek. Szeretek feljegyezni benne minden olyan dolgot, amiért hálás lehetek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ilyeneket is megszoktam említeni: “Örömet okozott, hogy egy finom lecsót készítettem vacsorára és jó volt látni, ahogy Ádám repetát kért belőle.” Így örömmel szeretek esténként leülni, gyertyát gyújtani és összegyűjteni azokat az érzéseket, eseményeket amik boldoggá tettek aznap. Hála nélkül nincs boldogság.

9. Teák a polcon: Nálam ez már egyfajta rituálé. Sok-sok tea van a polcunkon és egy nap minimum 3 teát elfogyasztok. Szeretem egy jó könyv mellett, egy cikk írása közben vagy egy barátnős délutánon is.

10. Kényelmes öltözék: Semmi kényelmetlen ruha, ami szorít vagy éppen feszengünk benne. Nekem kifejezetten van “otthoni” ruhám, amit csak itthon veszek fel és nagyon kényelmes.

11.  Digitális képek, nyomtatott formában: Bár sok ember nem érti a lényegét, én mégis úgy gondolom, hogy óriási jelentősége van annak, hogy a megörökített boldog pillanatokat, ne csak a telefonunk képernyőjén lássuk, hanem egy albumban illetve az otthonunk falán is. Nálunk ennek nagy hagyománya van, hogy minden évben vezetünk albumot, ahova a fotóinkat beragasztgatjuk, így egy emlék sem fog elveszni.

20995adef7cfe69391d86ee10cc447a5

12. Ágynemű fontossága: Számomra elengedhetetlenül fontos, hogy az ágyneműt hetente cseréljem és a hálószoba mindig friss és tiszta legyen. Illetve a tiszta ágy érzése elengedhetetlen a jó közérzethez. Az öblitő illatát mindig gondosan megválogatom.

13. Égősorok: Avagy ahogy sokan hívni szokták a karácsonyfa égők. Varázslatosan jó hangulatot teremt és az egész helységben ‘hygge-hangulatot’ teremet, ami utánozhatatlan.

+1. Rend és illatok: Az otthonunkban sok mindent szeretünk de a leginkább a rendet és az illatokat. Szeretem ha az egész lakás ki van takarítva és szeretem a friss virágok illatát és a gyertyák illatát érezni. Szeretünk vendégeket is fogadni és mindig odafigyelek a részletekre, mert úgy gondolom, minden a részletekben rejlik. Az otthon számomra rendkívül fontos és szeretném, hogy a környezetemnek is az legyen. Szeretem ha a párom szeret hazajönni, ha jó hangulatban telik el egy-egy vacsora és amikor csak lehetőség van rá, pihenjünk és feltöltődjünk az otthonunkban. Éppen ezért fontos számomra az otthon varázsa.


A bejegyzést készítette/szerkesztette: Perepelica Claudia

2 Comments

  1. kallaigreti says:

    Szia! Bár csak most találtam rá a blogodra, de fantasztikusnak tartom! Szép, letisztult a dizájn, és tartalmasak, szépen fogalmazottak a posztok! Várom a következőt💗

    1. Kedves Gréti!
      Nagyon örülök, hogy tetszenek a bejegyzéseim! Maradj velem továbbra is.:)

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s