Levél a kislány énemnek

Szia, Kicsilány! 

Csak szerettem volna beköszönni és elmondani Neked egy pár nagyon fontos dolgot. Ezek olyan dolgok amiket nem fognak az iskolában vagy az oviban tanítani, ezeket mind-mind neked kell majd kitaposnod és megtapasztalnod. Lehet még a szüleid sem fognak erre rávilágítani és az is megeshet, hogy a sokszor a gyermekkorodat sem fogod biztonságosnak érezni. Amikor betöltöd a 8. életéved még élvezni fogod a családi idillt, ami könnyen meglehet, hogy nem is olyan idilli de ilyenkor az apa és az anya is tökéletes. Aztán ahogy szépen lassan felcseperedsz rájössz, hogy a szüleid sem tökéletesek és nem is várnál tőlük semmi mást, mint támogatást és szeretetet. De ne ijedj meg akkor sem ha nem lesznek melletted, mert akkor sem vagy egyedül. A szüleidet nem válogathatod meg, de legyél nagyon hálás értük, ha elfogadnak úgy ahogy vagy és mindenben támogatnak és szeretnek önzetlenül…Ez ma egy óriási kincs. 

Szépen lassan múlnak az évek és rengeteg dolgot nem értesz a világból. A rengeteg mese után sokszor félelmet érzel, így ne szégyelld ha felnőtt korodra is sok mesét nézel. A mese az mindig veled lesz és bármikor megnézheted, bárhol is jársz a világban. Ahogy telnek az évek egyre több mindent tapasztalsz és keresni kezded a helyed. Sok mindent mondanak majd a szüleid, a testvéred és a barátaid illetve a tanáraid. Terelgetni próbálnak majd és tanácsokat osztogatni. Nagyon sok véleményt és gondolatot fogsz hallani és elbizonytalanodva fogod figyelni, hogy miért nincsen semmire sem biztos recept. Szeretném neked elmondani, hogy egy gyönyörű és rettentő intelligens leányzóvá váltál és semmi másra ne hallgass csak a saját megérzéseidre és a saját szívedre. Erre nagyon megszeretnélek kérni, mert ami benned van az valami csodálatos. 

Hiába látod, hogy az emberek félnek, Te soha ne félj. Mindig fogd meg a kezed és bízz magadban. Mindenre képes vagy, amit csak szeretnél és ne bizonytalanodj el. Miközben egyre nagyobbá válsz megtapasztalod az első szerelmet, ami szokatlanul új lesz. Gyönyörű lesz a maga fájdalmaival és veszteségeivel. Gyönyörű királylány vagy, hogy kitartottál és nem hagytad, hogy a társadalom beszívjon és bíztál az értékeidben. Nagyon de nagyon büszke vagyok rád. Szeretném elmondani Neked, hogy az első szerelem fájni fog de ez a fájdalom nagyon jó lesz, ettől fogsz erősödni és még többet tapasztalni. Az összetört szív azt jelenti, hogy bíztál valamiben. Itt pedig azt fogod érezni, hogy többet nem tudsz felállni, pedig feltudsz. Sajogni és zsibbadni fog, majd pedig jön valaki aki nem fogja összetörni a szíved. Bízz és éld meg az első szerelmed, de tudd: ennek vége lesz és ez pedig az elengedésre fog megtanítani. 

Kérlek ne zárkózz be, hanem tanulj belőle és merj újra boldog lenni. Hidd el, hogy hamarosan egy olyan új és szokatlan szerelem fog az életedbe lépni, ami építeni kezd és megérzed mekkora szíved is van valójában. Ez a szerelem más lesz. Ez a szerelem már lehet örökké tartani fog és ha eljön az idő, akkor kérlek bízz abban, hogy ez most lehet egy tündérmese. Ne vidd magaddal a múltad, ne félj újra szeretni valakit és ne félj ragaszkodni. Bízz abban, hogy ez a valaki úgy fog szeretni, hogy nem fog benned semmit megtörni. Én hiszek benned, én hiszek bennetek. Kérlek mosolyogj amennyit csak tudsz, mert semmi nem áll neked jobban, mint amikor önfeledten és vidáman nevetsz és élvezed ahogy az élet zajlik a maga kiszámíthatatlanságával. 

Szóval kicsilány, csak szeretném elmondani Neked, hogy mindenre képes vagy és mindig a boldogságot válaszd. Sokat fogsz utazni, sokat fogsz jönni-menni és több embert is elhagysz az életedben. Jegyezd meg jól, hogy igazi barátokat soha nem fogsz elveszíteni, csak rájössz kik is az igaziak. Jegyezd meg jól, hogy hiába köt valakihez a vér, nem biztos, hogy a lelked is kötődni fog oda. Ezért soha de soha ne hibáztasd magad. Küzdeni fogsz egy pár dologgal és van, hogy harcolni akarsz. Lesznek nagyon mély pontjaid az életben, de mindig legyen ott a remény. Lehet, hogy néha azt hiszed hibát követtél el, de ne hibáztasd magad. Kérlek kicsilány, szeresd magad. Öleld meg magad ha fázol és csak kedves szavakat mondj magadnak. 

Kérlek szeresd majd a combjaidat, a szép alakodat az édes kis pofidat és a gyönyörűséges lelkedet. Szeresd a gondolataidat és szeresd meg a világot ami körülvesz. Hamarosan pedig újabb évek jönnek ahol pedig már te kicsilány is anyukává válsz és családot alapítasz. Kérlek szeresd a gyermeked, szeresd azt aki szeretne lenni és soha ne akard megváltoztatni. Adj neki biztonságot, melegséget és támogatást. Ne felejtsd el soha, hogy kire is van szüksége egy kislánynak. 

Szeretnélek megkérni, hogy fogadd el ha az emberek változnak, ha az emberek támadnak vagy bántanak. Fogadd el hogy ők mások és ne akard őket megérteni csak tartsd őket távol magadtól. Fogadd el, hogy a világot nem kell megérteni, hanem vidámkodni kell benne és szeretni, szeretni és szeretni. 🙂

Végszónak pedig annyi, hogy nagyon de nagyon büszke vagyok Rád. 

anna

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s