“Nyújts kezet és boldog leszel”

Jó pár éve, egy-két történésnek következtében, a spirituális gondolatokkal mélyebben is foglalkozni kezdtem. Figyelem a környezetem és figyelem önmagam. Mivel a lelkem mindig is nagyon érzékeny volt, így tudatosan vigyáznom kell rá. Sokszor nem voltam boldog és kiegyensúlyozott és ezt többször is azért tapasztaltam, mert túlságosan hagytam magam befolyásolni. Mások gondolatait és életét sokszor a sajátomnak éreztem és nem tudtam elkülöníteni a saját érzéseimet mások érzelmeivel. 

Szerencsére rengeteg fejlődtem azóta és összehozott az élet olyan személyekkel akik teljesen megváltoztatták az életem. Úgy gondolom minden egyes embertől tanulhatunk valamit, de a mi döntésünk ki az akit közelebb engedünk. Ez a legszebb az egészben, hogy csak és kizárólag mi döntésünk kikkel töltünk időt és kit hívunk a barátunknak vagy akár a családunknak. 

Az írásaimon keresztül mindig is az őszinte érzelmeimet, gondolataimat tudom nektek átadni és hihetetlen plusz érzéssel tölt el, hogy nap mint nap megköszönitek nekem azt amit a legnagyobb szívvel csinálok. Sokszor írok keményebb és őszintébb stílusban és örülök, hogy sokszor megírjátok nekem, hogy ez nyitotta fel a szemeteket vagy ez adott erőt. Ami a fő célom az írói tevékenységemmel, hogy minél több motivációt és erőt illetve rávilágosítást tudjak nektek adni, amit én a személyes életemben tapasztalok. Így ennek a reményében alkottam meg a szeretett blogomat is. Persze mindannyiunk előtt más út és akadály vár, de ezt az utat nem szükséges egyedül megtenni, hiszen én veletek vagyok. 

A mostani cikkem a boldogság keresésről szól, amit nekem jelenleg sikerült megtalálnom. De mi is az a boldogság? Véleményem szerint az amikor az ember megérkezik a nyugalomba és az elégedettségbe. Amikor megszabadulunk a kiszámíthatatlan hangulatváltozásainktól, amikor a lelkünk egy stabilitáshoz érkezik. Sokan összekeverik a boldogságot a pillanatnyi boldogság érzéstől. A pillanatnyi “boldogságérzés” az amikor tudatosan kizárunk minden negatív gondolatot az agyunkból és felveszünk egy agresszív szerepet ami nem őszinte. Ezek azok a dolgok, amikor az embernek mindenből elege van és elmegy berúgni, hogy a valós életét szebbnek lássa.

A boldogságért sokan úgy érzik tenni kell, pedig a valóságban sokszor csak figyelni kell. Nem dolgokat hajszolni csak ráeszmélni. Tárgyaktól soha de soha nem leszel boldog és a bizonyítási vágytól sem. Nem leszel szebb, mert mást “csúnyának” hívsz és nem leszel vékonyabb, mert másra azt mondod, hogy “tehén”. Nem leszel gazdagabb, ha azt ecseteled hogy “ez a lány azért él így, mert valaki finanszírozza”. Nem leszel jobb ember, ha a másikat lebecsülöd és nem fog jobban szeretni valaki azért, mert “királynak” tartod magad. Pont ez a legcsodálatosabb dolog az életben, hogy az igazán szép és értékes dolgok megfizethetetlenek és szavakkal sem mindig lehet kifejezni. 

A gonoszkodás, az irigység és a rosszindulat beszűkít és eltorzít. A kedvesség a jóindulat a másik életébe nem belemászás, pedig széppé és gyönyörűvé változtat. Ami még mindenképpen a boldogságod ellen játszhat, az nem más, mint amikor a másik életével foglalkozol. Ez az a tulajdonság amit jobb ha a háttérbe tudsz helyezni és csak a saját kerted körül sepregetsz. Neked nem lesz szebb és jobb életed, ha a másikéval foglalkozol. Tedd fel magadnak a kérdést: “Ha a Kis Juliról azt mondom, hogy egy kövér eltartott leányzó, aki amúgy buta is és én mennyivel menőbb vagyok nála” attól tényleg jobbnak fogod magad érezni? Béke költözik a lelkedbe? Ha igen, akkor csináld, de tényleg!

De a való életben a boldogság olyan dolgokból tevődik össze, mint a békesség és a nyugalom. A lelki egyensúly és a jóindulat. Annyira szeretem az emberiséget, a segítőkészséget és a szeretetet. A szeretet az ami mindent irányít. Szeretet nélkül nem érdemes semmibe belefogni. A boldogság a szeretetnél kezdődik. Onnan kezdődik, hogy feltudsz nézni az égre és észreveszed milyen gyönyörű. A boldogság onnan kezdődik, hogy úszol egyet a holdfényben vagy egy réten ülsz és mosolyogni kezdesz egy pillangó láttán. 

A boldogság a levegővételnél kezdődik, hogy jót kívánsz a másiknak és annak is aki megbántott. A boldogság a megbocsátásnál kezdődik és ha kezet tudsz nyújtani. A boldogság az amikor körbenézel, akár a réten akár a lakásodban akár az autóban a szerelmedre és nincs más dolgod, mint azt mondani: “Köszönöm”. 

endless

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s