Üzenet a rosszindulatú embereknek

Kedves Rosszindulatú Emberek!

Talán az egész üzenetet szeretném azzal nyitni, hogy a rosszindulat egy rossz tulajdonság és egy mentalitás. Amit valamiért a magyar emberek többsége szeret magába szívni. Tisztelem és szeretem a hazámat és szerencsére bőven találkozom jóindulatú emberekkel is. Most nem fogok szabadkozni, rögtön a közepébe vágnék. 

Mindannyiunknak két oldala van, egy pozitív és egy negatív. A saját gondolatainkkal és érzelmeinkkel döntjük el, melyik fog dominálni az életünkben. Senki nem születik gonosznak vagy irigynek és senki nem születik mosollyal és folyamatos pozitív hozzáállással. Rajtunk áll, hogyan viszonyulunk egymáshoz, hogyan kezeljünk a nehezebb helyzeteket. Kihívás vagy probléma, megoldás vagy tehetetlenség, boldogság vagy szomorúság…ezek az érzelmek és gondolatok mind-mind bennünk vannak. Legyünk egy kicsit reálisak és valljuk be, hogy sokszor találkozunk a rosszindulatú megjegyzésekkel és az irigységen már sokszor meg sem lepődünk. 

A rosszindulatúság egy gyengeség és sok ember inkább ezt választja a jóindulat helyett. Az oka valószínűleg az instabilitás, akár anyagi akár kapcsolati téren. A lelki béke hiánya és a folyamatos versenyzés érzése, ami a legnagyobb butaság a világon. Persze nem szeretnék ítélkezni és most nem szeretnék a pszichológia mélyebb területeire tévedni, de valljuk be: egy magában biztos és boldog ember, nem rosszindulatú. 

Nem gonoszkodni szeretnék csak egy kicsit “rendet rakni”, ha lehet így fogalmazni. Ha megfigyeljük akkor a pozitív emberek és a jóindulatú emberek, folyamatosan fejlődnek és haladnak illetve építenek. Ők nem másokkal foglalkoznak, hanem mentorokat választanak. Ez röviden azt jelentené, hogy az irigység nem szerepel a szótárukban, helyette inspirációnak élik meg a másik sikerét és a másik boldogságát. A jóindulatú emberekben a pozitív gondolkodás dominál és ezt annyira elsajátítják, hogy már a negatív emberekkel nem is tudnak foglalkozni. Haladnak és terveznek, fejlődnek. Kedves szavakat használnak, keresik a jót és a környezetükben is megteremtik a harmóniát. Nem fogsz tőlük rossz indulatúságot vagy irigységet kapni. Veled együtt örülnek, mindennek ami boldoggá tesz. 

A rosszindulatúság egy idő után felemészt és a negatív világlátás nem fog pozitív változásokat hozni az életedben. Ha ezt az oldalt erősíted, akkor ajánlom a “rend rakást”. Attól, hogy a másikat bántod, igazából önmagadat sebzed. Akit bántani szeretnél valószínűleg már jóval előrébb jár és mosolyogva bújik a szerelméhez vagy vacsorázik örömmel a legjobb barátnőjével vagy éppen a legújabb könyvén/projektjén dolgozik. Így minden negatív szavad és gondolatod, rád üt vissza. Ez egy körforgás, ahol egyedül Te vagy a körben. Ebbe a negatív körbe pedig csak negatív emberek szállnak be, így lehet többen lesztek, de egyre boldogtalanabbak. 

Ha arról beszélsz, hogy Palvin Barbinak mekkora feneke van, ő addig dollármilliókat keres és valószínűleg nem nagyon hallja a véleményedet… Ha azt ecseteled, hogy a kis Marinak mennyire bejött az élet, pedig olyan buta és csúnya, attól neked nem lesz jobb életed. Ha éppen irigykedve és rossz indulatúan beszéled ki a barátnőddel, hogy a Panni már megint hol nyaral, te nem jutsz el a Bahamákra. Ha a másikról beszélsz, hogy neked mennyire nincs időd kondiba járnod, mert nem vagy egy “escort leányzó” és neked dolgoznod és tanulnod kell…addig te a szádat edzed míg valakinek a feneke kerekebb és feszesebb lesz. 

Nem a versenyzésről szól, hanem az időről és az energiáról. A saját kertünket öntözni és gondozni a feladatunk és nem a másikéval foglalkozni. Ha békét és jólétet szeretnénk a világban, akkor elsősorban önmagunkban majd a környezetünkben, érdemes megtalálnunk. Ha a jóindulatú életet választod, akkor a változás megkezdődik és a szomszéd kertje már egy kicsit sem fog érdekelni. 🙂 Sok sikert kívánok!

BALMAIN X H&M Collection Launch - Arrivals

Perepelica Claudia

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s