8 jel, hogy nem vagytok lelki társak

1. Bizalmatlanság: Akárki akármit mond, bizalom nélkül nincs jó kapcsolat. Ha folyamatosan csekkolni szeretnéd vagy kételyek merülnek fel benned, akkor ideje átgondolni merre is halad a kapcsolatotok. A bizalmatlanság a legnagyobb konfliktusokat eredményezi. Nem mindig szeretek közhelyekkel élni, de itt valóban igaz, ha egy tányér eltörött akkor összeragaszthatod de mindig ott lesz a törés. Az emberi kapcsolatok többsége is ezen az elven működik. You can’t fix it if it’s broke. 

2. A testiségre épül a kapcsolat: A jó szex, valóban összetart egy ideig óráig. Ha nincs, vágyódunk utána és a legaljasabb játékokba is belemehetünk de a lelkünk előbb utóbb meghal benne. Müller Péter is megfogalmazta, hogy egy nő legerősebb erogén zónája, a lelke. Ha a lelkünket nem simogatják a testünket sem sokáig lehet. Hiába kapaszkodunk néha a testiségbe, az semmit mást nem jelent, minthogy sóvárgunk és szeretetéhesek vagyunk és figyelmet szeretnénk. Ez egy ördögi kör és a lelki társunk lesz az igazi testi társunk is. Egy férfire sohasem tudunk felnézni ha érzelmileg nem kötődünk hozzá vagy az érzelmi intelligenciája…nos a béka feneke alatt van. 

3. Megijed ha a felelősségteljes döntésekre kerül a sor: A lelki társak nem félnek felelősségteljes döntéseket hozni, főleg ha azzal fejlődnek és szintet lépnek. Sok férfi vagy nő megijed az összeköltözés vagy az eljegyzés gondolatától is, nemhogy ezt még a gyakorlatban is alkalmazzák. Nem azt mondom, hogy el kell sietni a dolgokat, csupán azt, hogy ha lelki társak vagytok akkor eltudjátok ezt képzelni és hosszú távon látjátok magatok előtt a jövőt. Nem csak pótlékok vagytok egymásnak vagy valami játszótársak, hanem felnőtt emberek akik szinteket is szeretnének lépni és nem egy helyben állni, mint az állóvíz. 

4. Egymás gyengeségeit kihasználjátok: Ha ezt tapasztaljátok, akkor fussatok. Soha nem fogtok tudni egy olyan irányt felvenni, ami előre visz mindkettőtöket. Mindannyiunknak vannak gyengeségei, nehézségei és problémái ezekre nem a fókuszt kell helyezni hanem megerősíteni egymást. Véleményem szerint akkor sikeres egy kapcsolat ha nem egymás hibát keresitek,  hanem egymás erősségeire figyeltek és azt támogatjátok. Ha tiszta szívből szeretitek egymást és támogatjátok egymást, akkor adjatok egy kis időt és mindketten a legjobb énetekké váltok. A szeretet és a törődés…bizony óriási dolgokra képes. 

5. Ha csúnyán beszéltek, egymás háta mögött: Ez minden kapcsolatra vonatkozik. Akik valóban összetartoznak és lelki társak, ők egymást védik és egymásért kiállnak. Nem beszélik ki, nem mondanak csúnyákat egymásról…inkább büszkélkednek és a jó, örömteli dolgokról beszélnek. Egyébként ez egy alapvető emberi tulajdonság és emberi intelligencia: foglalkozzunk a saját kertünkkel és ne beszéljünk senkit ki. Sem az exünket, sem a volt legjobb barátnőnket, sem a kollégánkat akivel mindennap jópofizunk. Ha a másikat bántod, neked nem lesz jobb. Ha valakire azt mondod, hogy csúnya te nem leszel tőle szebb. Ha valakire azt mondod, hogy mennyire gonosz, te nem leszel kedvesebb és az életeddel sem teszel jót ezzel. 

6. Ha nem hisztek egymásban akkor soha nem lesztek lelki társak: Gondolom legtöbbünknek nem mond újat, Conor McGregor neve. Többszörös bajnok és nem mindig ment jól a sora, sőt sokszor elvesztette magában a hitet…de a felesége mindig ott állt mellette és bár alig jöttek ki, hittek egymásban. A felesége, abból a minimális összegből amit kerestek, teremtette elő az egészséges vacsorát és ebédet. Amikor bajnok lett a férje így nyilatkozott a Nőről: ” Több mint 8 éve vagyunk együtt jóban és rosszban. Írországban éltünk egy albérletben amit alig tudtunk kifizetni. Nekem nem volt munkám, mert egész nap a kondiban voltam, hittem magamban, hogy bajnok lehetek és Ő is hitt bennem. A minimális megélhetési összegünk ellenére, mindennap gondoskodott arról, hogy egészségesen és rendszerezetten egyek illetve megtartsam a napi rutinomat. Amikor kimerülten értem haza sokszor elgondolkodtam, hogy inkább feladom és elvállalok valami munkát. Ő pedig ezt nem akarta, mert hitt bennem és minden este elmondta: “Conor. It’s okay. You can do it.” Ha nem támogatjátok egymást és nem előre felé akartok menni vagy esetleg visszahúzzátok egymást, akkor jobb elengedni… Keressétek az igazit és ne az átmenetit. 

7. Ha a nevetés, helyett a sírás megy: Sokan eltévesztjük, hogy a szerelem miről is szól valójában. Köze sincs a szenvedéshez és a síráshoz. A társi kapcsolat, valami csodás. A párkapcsolat az egyik legerősebb kapcsolat, ami kialakulhat. De ezért tenni is kell, két oldalról. Ha valakinek a barátai vagy a haverjai többet jelentenek, mint a párkapcsolat amiben benne van…akkor rossz helyen van. Lehet most többen megköveznétek, de én így gondolom. A legjobb ha a kapcsolatban a legjobb barátok is vagytok és tudtok minden ökörségen nevetni és jó kedvvel egymás szemébe nézni. A sírást és nyafogást hagyjuk el. Az élet ennél sokkal szebb tud lenni. 

8. Ha nem ösztönből jön az érzés: Ha úgy érzitek az egész erőltetett és nem ösztönösen illetve akaromból vagytok együtt, akkor nincs sok értelme. Nem mindig lesz minden rózsás, de ezek döntések és akárhogyan is nézzük lépések és hullámok. Egy párkapcsolatnak az a legerősebb része amikor mindketten kitudjátok mondani, hogy : Igen, Akarom. A “nem tudom” és a szenvedés és a taktikák, mind mind jelek arra, hogy nem vagytok lelki társak.

pll

Perepelica Claudia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s