5 Tipp , hogy értékesebb legyen az életed

1. Bocsáss meg , még akkor is ha nem kértek bocsánatot – Talán ez az egyik legszebb emberi tulajdonság és az első számú szempont a lelki békénkért. Személy szerint nem tudok sokáig haragudni és nem sokszor táplálok valaki felé negatív érzéseket, de néha előfordul, hogy valakinek sikerül megbántania. Az pedig nagyon tud fájni, főleg ha olyan embertől kapjuk akit szeretünk vagy fontos számunkra. Így ilyenkor eldönthetjük, hogy bent hagyjuk az életünkben vagy inkább elengedjük és kitesszük a személyes terünkből de akárhogyan is döntünk, bocsássunk meg. Ne mérgezd magad és a környezeted méreggel és haraggal inkább tudatosítsd magadban, hogy minden ember más és hibázhatunk mindannyian de az a mi felelősségünk kit engedünk a közelünkbe és kinek adunk még egy esélyt, akár arra is , hogy újra bántson. 

2. Ne pletykálj és ne hidd azt, hogy utálnak – Amit a legjobban nem tudok elviselni, amikor valaki nagyon fontos embernek állítja be magát és azt gondolja mindenki utálja. A másik pedig, amikor folyamatosan megy a pletyka. Ki, mit , hogyan, miért, merre, meddig. Most komolyan…?! A legkínosabb pedig az amikor odajön valaki hozzám, hogy “Te utálsz engem , mert… ” én meg visszakérdezek, hogy miért is utálnálak?! Aztán jön a pletyka, a szóbeszéd és az összefonott történetek. “Mert kavartam az exeddel és az exed azt mondta emiatt te tuti gyűlölni fogsz” miközben a reakcióm annyi lenne, hogy “egészségedre” Vagy ” Jaj tudod még 3000 éve volt egy nézeteltérésünk, mert megbántottál engem ezzel meg azzal” miközben én már arra sem emlékszem, hogy mi történt egy hónappal ezelőtt. (Személyes példát szerettem volna felhozni és nem lenézően írtam, mielőtt valaki félreértené.) Nem utál senki, nem üldöz senki és a pletyka pletykát eredményez, így ha teheted emberek helyett tervekről beszélj. Kibeszélés helyett az álmaidról és meglátod a különbséget.

3. Ne akadj fent a kicsinyes dolgokon – Nagyon nehéz kimondani azt, hogy “szia” vagy “hello”. Néha igazán megterhelő tud lenni, biztosan de mély levegő kibírod. Bocsánat az ironikus hangvételemért, de nincs is szánalmasabb dolog a sértettségnél és a kicsinyes viselkedésnél. Nem a másikról szól ez, hanem rólad. Légy nagyvonalú, kedves és köszönj. De ha jobban érzed magad attól, hogy mérgelődsz és sértődöttet játszol és utána felhívod a “legjobb barátnődet”, hogy “Jajj, Panni képzeld láttam Irinkét és annyira nem nézett ki jól” típusú délutánodtól akkor hajrá. De én szóltam. 

4. Válogass – ” Embert barátjától,  madarat tolláról” ! Örök igazság. Figyelj arra ki az aki a barátnőjét a háta mögött kibeszéli, mert az téged is kifog. Figyeld ki az aki védi a másikat és az téged is védeni fog. Ne akarj több kamu barátságot, mert tartozni akarsz valahova. Ez a leggyengébb embereknek a szokása. Válogass ki az akit a haverodnak hívsz és ki az akit barátnak. A kettő között óriási különbség van. 

5. Emeld fel a fejed és légy büszke arra aki vagy – Legyél különleges és képviseld a saját értékeid. Ne félj más lenni, mint a többiek. Ha ezt az elvet követed , kisebb körökben fogsz mozogni de annál többen akarnak hozzád tartozni. Ne menj az árral , tartsd kézben az életed. Másnak lenni, előny és állj ki magadért. Fel a fejjel és mosolyogj.:) 

free

Perepelica Claudia

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s