5 dolog ami miatt meg kell tanulnod nemet mondani

1. Saját magad belső világa – Semmi nem fontosabb annál minthogy rendben legyél önmagaddal, ez sokszor nagyon nagy munka de mindenképpen érdemes foglalkozunk magunkkal. Ha belül háborogsz akkor érdemes megfigyelni miért is. Könnyen lehet, hogy olyan emberekkel veszed körbe magad akikkel nem vagy boldog vagy akikkel folyamatosan megy a jelentéktelen dráma. Ideje egy nemet mondani azoknak az embereknek, akikkel nem jössz ki, akikkel semmi más nem megy csak a feszkó. Ez nem önzőség ez kötelesség. Nem szabad megalkudni és mindenkinek mosolyogni, néha nagyon is jogos az az erős tekintet és a hátat fordítás. 

2. Szavak – Sokszor észre sem vesszük és olyan szavakkal dobálózunk amikkel másokat sértünk. Inkább állj fel, menj arrébb és nyugtasd meg magad. De amilyen szó elhagyja a szádat, azért vállalj felelősséget. Ha csúnyán beszéltél kérj bocsánatot, saját magad miatt. Ha a másik fél még ezek után is folyamatosan jön az érzelmi terrorral és a lelkiismeretével akkor ne foglalkozz vele. Ez semmi másról nem szól csak önmagáról. Mosolyogj egyet belülről és sétálj el. A csúnya szavaknak és tetteknek ideje nemet mondani. Nem engedheted meg azt, hogy valaki úgy beszéljen veled ahogy akar. A szavaknak pedig óriási súlya. 

3. Kapcsolatok, hamis barátságok – Miért táplálunk egy olyan kapcsolatot legyen az párkapcsolat vagy barátság ami már nem épít csak rombol?! Mostanában én is sokáig nem vettem észre, hogy olyan embereknek adtam ki magam, akik egy kicsit sem állnak közel hozzám. Így eljutottam arra a pontra, hogy igenis az én felelősségem kit engedek be az otthonomba és kit engedek be a lelkem mellé. Meg kell tanulni elköszönni az olyan emberektől akik nem feltétlenül rosszak, de nem melléd valók. Alakítsd ki a saját kis családodat. Legyen az egy ember vagy öt ember. 

4. Bulizás, szórakozás – Nem vagy nagymama és nem kell rosszul érezned magad amiatt, mert téged egyáltalán nem vonz a Sziget vagy a Sound esetleg a hétvégi buli a Raktár Beachen. Ha inkább otthon maradnál és olvasnál egy forró tea mellett vagy a barátnőddel tartanál pizsipartit, tedd azt. Sokan ilyenkor azt gondolják lemaradnak valamiről, illetve örökké egyedül maradnak, mert hol máshol lehetne pasizni vagy csajozni mint a szórakozóhelyeken. Az igazság az, hogy semmiről nem maradsz le, sőt. Dolgozz míg mások buliznak. Pár év múlva látványos különbség lesz. 

5. Félelmeidnek – Talán ez a legnehezebb, de a legfontosabb. Nemet mondani a démonjaidnak, amik a füledbe suttognak és szembeszállni velük. Igent mondani az álmaidnak és a céljaidnak. Azok a legbátrabbak akik leküzdik a félelmeiket. Emlékszem amikor tavaly kifutóra léptem a főpróbán úgy éreztem nem tudom megcsinálni mivel a kezem lábam remegett. Aztán az elmenekülés előtt , megcsináltam és végig mosolyogtam annyira élveztem. Minden amit valóban akarsz , bátorság kell és ha néha megijedsz vagy félni kezdesz menj tovább remegő lábakkal is. Ne engedd, hogy a félelem bekorlátozzon, mert akkor a démonjaid nyernek az álmaid helyet. Make sure you are feeding the right one. 

lop

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s