5 érzés amivel szembesülnünk kell, hogy továbblépjünk

1. Nagyon tud fájni – Elnyomhatod, elfuthatsz, bulizhatsz vagy akár bele is vetheted magad egy új kapcsolatba vagy a kavarásokba, remélve, hogy jön valaki aki segít mindent elfelejteni. Ezek pedig mind ellened dolgoznak, tudat alatt. Ez maximum arra lesz jó, hogy egy kicsit eltold a fájdalmat. De előbb vagy utóbb, ki kell jönnie. Hiszen ha valami fáj akkor teret kell neki adnunk és szembesülnünk kell azzal, milyen egyedül lenni és milyen az amikor csak ülsz és érzed az ürességet és a fájdalmat egyszerre és váltakozva. Talán ez az egyik legrosszabb fajta fájdalom, amikor ez a két érzés váltakozik benned. Fogadd el és ismerd be, hogy fáj. 

Ne menekülj el az érzéseid elől, birkózz meg velük és adj magadnak időt, hogy megerősödj. Hiszen a legnagyobb fájdalmak képesek hatalmas erőt adni. Mikor nincs más választásod csak megfogni a saját kezed és újra kissé remegő lábakkal belevágni az életbe, egyre erősebben. Őszintén szólva én is az utamat keresem még és sokszor rettenetesen nehéz, mert mindent és semmit érzek egyszerre. Néha már kissé ironikusan figyelem magam, hogy a fájdalom mikre képes. Amikor a lelkem fáj az egész testem is együtt érez vele. A fájdalom megváltoztathat, elterelhet, megerősíthet és szembesíthet. Légy erős és nézz szembe a legsötétebb éneddel, hogy utána képes legyél megtisztulni és tiszta lappal újra boldog lenni. Ami már nem a felejtésről szól, hanem a boldogságról. 

2. Az emberek változnak és sokszor semmi sem az aminek látszik – Mindenkinek volt egy első szerelme, ami valamilyen okból kifolyólag mindig nagyon különleges. Talán, mert mindent először élünk át és ez sokkal de sokkal intenzívebb. Akár mérgező, akár építő de mindig a legnehezebb ettől elszakadni. De amikor fel van adva a lecke, akkor ideje elfogadni, ha valami nem megy. A legrosszabb érzés pedig az amikor arra az emberre lenne szükséged aki volt és nem az aki lett. Mintha meghalt volna és nincs többé, mert azaz ember akit egykor mindennél jobban ismertél már nincs és ha szembe áll veled nem ismered. 

Soha nem gondoltam volna, hogy egy ember képes az ellenkező énjévé válni. Az aki egykor maga volt a nyugalom a biztonság, ma már félelmet táplál a lelkedben. Az akibe beleszerettél, mert különc volt ma már hasonló lett mint a többi. Az akit egykor mindennél jobban tiszteltél, mert mindig férfi tudott maradni ma már inkább megaláz. Akinek a hétvégéi a minőségi programokból és olvasásból filmekből állt az ma már a szórakozóhelyeken és a fesztiválokon tombol inkább. Fájdalom, egy szó ami megváltoztat. Műmosoly, amin keresztül csak én látom a sebeket. Elfogadás. Emberek vagyunk , változunk és ami ma még megöl az már holnap megerősít. Talán így van rendjén, talán így kell lennie. Egyszer megköszönöm, hogy ennyit változtál. 

3. Az erősebb éned, mindig vonzóbb – Amikor mosolyogsz, rendben vagy akkor mindenki szeretne téged. Vigyázni akarnak rád, odafigyelnek rád és keresik a társaságod. Ha esetleg újra mosolyogni látnak és más tesz boldoggá, rögtön visszaakarnak kapni még ha csak egy kicsit is de legyél velük. Na de mi van akkor, amikor nem megy?! Mi van akkor amikor a legrosszabb éneddé változol és elveszíted a kontrollt magad felett?! Mi van akkor amikor tényleg vigyázni kellene rád?! Akkor tudják, hogy végre újra a markukban vagy, így hátradőlve elhagynak míg nem kezd el újra dübörögni a szíved. 

Itt pedig már minden a saját magukról szól és nem rólad. Így kicsi lány, muszáj a saját szuperhősöd lenned, addig amíg nem érkezik olyan az életedbe aki a szürke képeket , színesre festi. Aki nem tép le és nem vesz el belőled egy darabot, hanem mindennap öntözgetni fog, hogy egy percig se érezd azt, hogy kevés vagy. Van ilyen, én tudom. Szeresd azt aki a legrosszabb éneddel együtt elfogad és képes a legcsodálatosabb módon rád nézni. Máskülönben értelmetlen. Addig pedig készíts minden este egy forró teát és takard be magad a pokrócoddal és tegyél be egy mesét magadnak. Tudom, hogy erősebb vagy, mint amit gondolsz magadról!:)

4. Haraggal nem tudsz elválni – Ahol méreg van ott érzelem van. Mint egy nagy csomó, ami még nincs kigubózva és folyamatosan tekeredik. Méreggel és haraggal elválni lehetetlen. Éppen ezért még ha a másik tiszteletlen veled szemben vagy olyan dolgokat tesz ami kiábrándító, akkor is Te legyél képes meleg szívvel ránézni. Bocsáss meg magadnak és neki is, hogy képes legyél megtisztulni. Szívd ki a mérget és kívánd a legjobbat. Tudom, hogy sokszor nagyon nehéz de képes vagy rá. 

A legszebb lelkek szenvednek a legtöbbet és a legszebb tekintetek sírtak a legtöbbet. Viszont egy idő után így lehetsz a legboldogabb is, ha szépen engeded el azt ami többé már nem segít. Gondolatban is küldj neki jó energiát, hogy bevonzza azt amit szeretne. Hidd el így te a legjobbat fogod kapni. Bocsáss meg minden egyes nap amíg fáj és egyszer csak azon kapod magad, hogy mosollyal a szívedben tudsz hátranézni miközben erősen fogja valaki a kezed akivel még nagyobb mosollyal tudsz előre nézni. 

5. Az igazi szeretet nyelve – Fáj és néha felemészt. Lehet megváltozott az is lehet, hogy nem csak ezt mutatja. Hiszen neki így könnyebb. Az is lehet, hogy megbántott és tiszteletlenül bánt veled. Ahogy lehet Te is hasonlóképpen védekeztél. A legnagyobb lelkek képesek mindig megbocsátani. Így ha valaha szeretted és valaha az életed része volt , nem bántod többet. Szeretnéd, hogy boldog legyen mással és azt szeretnéd, hogy jó legyen neki. Így már nem rakod át a te fájdalmaidat a vállára és többé nem sebezed. Így eljutsz addig a pontig, hogy többé nem akarod birtokolni nem akarod irányítani vagy megfojtani csak és kizárólag egyet szeretnél: szeretve legyen. Szeretve legyen úgy mint azelőtt még soha és még egy dolgot szeretnél: elengedni és továbblépni! 🙂 

ppp

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s