6 tulajdonság amitől legyőzhetetlen leszel

1. Tükörbe nézel és magadat látod – Magyarul szembe tudsz nézni önmagaddal. Nem rejtegetsz semmit magad elől és a szempár ami visszanéz rád teljesen őszinte. Innentől kezdve pedig nincs okod félni vagy megijedni. Ez így nagyon egyszerűnek tűnhet, de közel sem az. Volt egy időszak az életemben amikor minden nap belenéztem a tükörbe és a szemeimet láttam de a tekintetemet nem. Elnyomva éreztem magam nem éreztem azt, hogy én vagyok az irányítója a saját életemnek. Manipulálva voltam és elhittem, hogy jól vagyok de nem voltam jól. Persze ez nem egy hosszú időszak volt és hamar felismertem azt az utat ami felé haladni szeretnék. Ezzel csak azt szerettem volna Nektek mondani, hogy egyetlen egy ember miatt sem szabad olyan emberré válni aki nem te vagy. A barát, párkapcsolat, család ha igazi valós értékekről beszélünk valamilyen szinten formálni fog de soha nem akar megváltoztatni. Rettentő fontos, hogy egy olyan környezetet alakíts ki magad mellé, ahol magadat megtalálod máskülönben egy élettelen dologba fogsz benne ragadni. 

2. A hibáidat teljes mértékben elfogadod és nem rejtegeted – … és akkor fogsz tudni változtatni is. Én például nagyon sokszor rettentő türelmetlen vagyok, folyamatosan kattogok valamin és tudok nagyon idegesítő lenni ha valami nem úgy történik ahogy elképzeltem. A legjobb fiú barátom mindig “kis diktátornak” hív és sajnos ennek vannak előnyei és hátrányai. Viszont, tudom azt, hogy egy dolgot nem tudok elviselni a tökéletességet. Szeretem ha valamin látszik, hogy nem erőltetett és teljesen valódi. Nem szabad annak élni, hogy eltakarjuk magunkat mások elől. Igen is van elég erőnk felvállalni azt akik vagyunk a hibáinkkal együtt és nem kell megjátszani azt ami távol áll tőlünk. Mindig mondd ki azt amit érzel ahogy gondolod és tényleg ne félj attól, hogy valaki összesúg a hátad mögött az csak azt jelenti, hogy mögötted vannak. 

3. A lehető legjobban bízz a megérzéseidben – Soha nem lesz baj, ha hallgatsz rájuk. Nem hiába érzel meg valamit. Tekints ezekre úgy mintha éhes lennél vagy álmos. Ha fáradt vagy akkor muszáj aludnod különben kezelhetetlen leszel, éhesen meg inkább ne is akarjanak a közeledbe menni, nem igaz?! Szóval ha úgy érzed a párod nem őszinte vagy ha váltani szeretnél a munkahelyeden akkor nem ok nélkül jönnek ezek a “hullámok”. Az írás is ilyen nálam, belülről jön egy sugallat és rögtön le kell ülnöm és írnom, hogy megnyugodjon a lelkem. Így soha ne bántsd magad vagy engedd, hogy hülyének nézzenek azért ami után érzed, hogy menned kell vagy engedned. 

4. Mosolyogj azon, hogy le akarnak győzni – …avagy versenyezni akarnak veled. Mosolyogj, hogy legyőzhető vagy és abban a pillanatban nem tudnak legyőzni. Hiszen akárki akármit mond versenyezni soha nem jó és mindig csak saját magunkhoz kell viszonyítani. Mi nekünk kell odafigyelnünk arra, hogy napról napra erősödjünk és jobbak legyünk a tegnapi énünknél. Inspirációkat és lendületet/ löketet adhat más illetve az is nagyon jó dolog, ha fel tudsz valakire nézni. Viszont az irigységet és a görcsös “jobb akarok lenni nála” című elmélet fog téged legyőzhetővé tenni. Hiszen az élet nem egy lóverseny hanem egy szép út. Ahol ér lassítani, megpihenni, elakadni majd tovább menni. 

5. Fogadd el a változást –  Ne adj a múltadnak energiát és amennyire lehet ne görcsölj rá a jövődre sem. Minden változik és változni is fog és tudom néha ez szörnyen rémisztő tud lenni, közben pedig csak a gondolatainkat kéne megfordítanunk a pozitívra. Fókuszálj arra amid van és ne az ami már nincs és szépen lassan kezd el felépíteni azt a változást amit látni szeretnél magadon. Ha vizsgára kell tanulnod már ne sírj azon, hogy miért nem kezdted el hamarabb helyette ülj le most és állj neki. Ha szép alakot szeretnél akkor csináld meg most azt a 200 hasprést. Ezek a legegyszerűbb példák, de a változást magunk is a kezünkbe tarthatjuk ha tudjuk merre szeretnénk lépni.

6. Légy nagyon őszinte – Mond ki mit szeretnél és mit nem szeretnél. Légy őszinte magadhoz és dönts arról, hogy merre van az arra. Amennyire lehet próbálj meg egyre határozottabb és őszintébb lenni saját magaddal és a környezeteddel is. Mond ki, hogy ma olasz kaját szeretnél ebédelni és te igen is ma itthon maradsz filmezni, mert semmi kedved nincs bulizni. Légy határozott kisebb és nagyobb dolgokban is egyaránt. Nem kell megalázkodnod vagy elnyomnod önmagad érzéseit. Ha úgy érzed mindent megtettél a kapcsolatért és már nagyon nem érzed jól magad benne akkor dönts és lépj. Mindenki megérdemli azt, hogy azt kapja az élettől amit szeretne de ezért nekünk kell cselekedni. 

ko

 

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s