7 mondat, amit érdemes szem előtt tartani

1. Ha valaki rosszindulatú pletykát terjeszt rólad akkor többnyire két opció van attól függően, hogy férfiról vagy nőről beszélünk: ha nő akkor valószínűleg a közeledbe se tud érni így próbálja felhívni magára a figyelmet, ha férfi akkor valószínűleg nem kaphatott meg.
Nagyon fontos realizálni, hogy minden olyan tényezőtől ami rosszat kíván vagy akar minél hamarabb megtalálni a távolságot. A pletykák, megjegyzések, kibeszélések a gyengeség és a kisebbségi érzést erősíti az emberben. Egy magával megelégedett és intelligens ember sosem csacsog rosszindulatúan, mert sem energiája sem kedve nincs hozzá.

2. Mindig mond az igazat még akkor is ha a hangod remegni kezd.
Mondj igazat és ne kertelj. Ne szépítsd, mert előbb utóbb minden az asztalon lesz tálalva. Az intelligencia alapvető eleme az őszinteség, ezért fontos, hogy milyen emberekkel is veszed körül magad. Akikben ez nincs meg ott folyamatos körforgás lesz és mindig ugyanoda fogsz kilyukadni. Ez pedig előbb vagy utóbb felemészt. Tisztelet, őszinteség. A probléma onnan kezdődik amikor valaki saját magának sem meri bevallani, hogy rosszat tett és csak menekül önmaga elől. Onnan is érdemes mihamarabb elhatárolódni, mert nem fog soha építeni csak rombolni.

3. Legyél tisztába a határaiddal
Párkapcsolatok terén nagyon fontos, de akár a barátságoknál és a családban is. Azért, mert szeretsz valakit nem kell megalkudnod. Nem kell befognod a szád és csöndben maradnod. Ne legyél az az ember aki magával hordozza a fájdalmait meg a kimondatlan szavait. Nem kell csendben szenvedned. Akik valóban szeretnek, azok sem szeretnék ezt. Ezért ha valami neked nem fér bele vagy valami nem tetszik akkor nyisd ki a szád és mond el.

4. Az első hiba nem a te hibád a második már a te választásod.
Erre a megcsalást tudnám felhozni. Ha egyszer megcsalt az nem a te hibád a második viszont már egy választás kérdése. Ha újabb esélyt adsz neki akkor te döntöttél így. Innentől kezdve viszont egyenes háttal viseld a következményeket.

5. Ez a világ sajnos nagyon torz tud lenni ha átadod neki az irányítást
Ne sodródj az árral és ne menj azután amit mindenki jónak talál, mert a másik út vezet nagy valószínűséggel a boldogsághoz. Mindig kövesd azt az utat, amit ott legbelül hallasz. Kuszáld össze a fonalakat és kezd el újra vagy maradj a rögös úton ha te belül ezt érzed jónak.

6. Kerüld a felszínességet ha kell mindenáron!
A munkám során rengeteg emberrel találkozom és sokan azt mondják, hogy ez az egész szakma semmi másról nem szól csak a felszínességről és a képmutatásról. A válaszom pedig az, hogy ez nem így van. Nyilván vannak elejtve emberek akik szeretnek olyan képet mutatni, ami nem valós és megjátszani a dolgokat, de én általában az ellenkezőjével találkozom. Őszinte beszélgetések arról, hogyan szeretnénk jobbá tenni a kis terünket vagy hogyan szeretnénk segíteni támogatni egymást. Nem sokszor tapasztaltam az eltaposást és a kamu életvitelt. Van, hogy smink nélkül megyek egy sajtótájékoztatóra vagy éppen a Kossuth téren veszem át a magassarkú cipőmet a  fotózáshoz. Szívesen beszélgetek és ismerek meg új embereket és eddig még nem sokszor csalódtam. Rosszul vagyok a tökéletesnek színlelt dolgoktól, hiszen minden a természetességen alapul. Szóval ha teheted, akkor engedd ki a levegőt és soha ne akarj egy olyan világot alkotni, ami nem valós csak képmutatás.

7. Értékes nőként, nem lesz nehéz dolgod a világban.
Mivel nagyobb százalékban léteznek a mondjuk ki “olcsó nők és olcsó férfiak” így ezekkel valószínűleg sosem fog összehozni a sors, ha tisztában vagy az értékeiddel. Megalkotják a saját körüket, ahol egymás után lesznek egymás ágyában. Hazugságokra és külsőségekre építenek, míg téged ez kicsit se fog vonzani. Neked nem kell megjátszanod magad vagy attól rettegned, hogy elhagynak, mert nem fognak. A szavaidba és a lelkedbe szerettek bele, nem pedig a közönséges seggrázásba.

qq

Perepelica Claudia

1 Comment

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s