5+1 gondolat ami miatt muszáj egyedül boldogulnod

1. Tudnod kell ki vagy valójában –  Nagyon szép dolog a szerelem és valahol mindenki arra vágyik, hogy szeressen és viszont szeressék. De előbb saját magadat kell megszeretned. Muszáj megtalálnod önmagadban a hitet, hogy igen képes vagy rá és egyedül is talpon maradsz. Enélkül folyamatos függőségben fogsz élni, ahol rettegni fogsz, mert a “kapcsolati vár” bármikor összeomolhat. Te pedig azt érzed, hogy akkor az életednek is vége. Mennyivel jobb érzés az amikor tudod, hogy ha ez a “közös vár” összeomlik Te akkor is nyertes leszel. Hiszen egyedül is képes vagy boldogulni és felállni akárhányszor a padlóra próbál küldeni az élet. Innentől kezdve nem érhet hatalmas csalódás. Megtanulsz egyedül élni és egyedül újraépíteni egy gyönyörű várat. Rájössz mire van szükséged és mi az amire egyáltalán nincs szükséged és az alagút végén már látni fogod a fényt.

2. Amikor azt érzed, Ő a mindened és nélküle egy senki vagy – Ez egy hatalmas tévedés. Nélküle is menni fog és hatalmas sikereket tudsz elérni. Akkor amikor ezt érzed, lassíts egy kicsit és gondold újra. Előtte is egy gyönyörű Nő volták ezután is egy csodálatos értékekkel teli Nő leszel. A fényedet a csillogásodat nem veheti el egy olyan férfi akiben csalódtál. Sőt ideje megmutatnod MAGADNAK, hogy mekkora erőd van. Építsd fel magad és inspiráljon minden veszteség és minden csalódás. Senki és semmi nem befolyásolhatja azt, hogy mit látsz a tükörben. Csakis egy valaki: Te! Te döntöd el, hogy sírni fogsz vagy nevetni, nyerni vagy veszíteni.

3. Nézz szembe önmagaddal – Rengetegen menekülnek a kapcsolatokba, hogy nehogy szembe kelljen nézni önmagukkal és a magánnyal. Pedig a magány és az egyedüllét, segít megismerni önmagunkat. Mik a fájdalmaink, mi az ami boldoggá tesz és megtanuljuk, hogy a legrosszabb helyzetből is képesek vagyunk győztesként kijönni. Rájössz, hogy magadnak is tudod tartani a saját kezed és akárhányszor elesel mindig felfogsz tudni állni. Csak ne menekülj! Ne menekülj el önmagadtól és ne keresd másnál a biztonságot. Érezd a hiányt, fájjon ha fájnia kelljen. De nézz szembe vele.

4. A boldogság kulcsa Rájössz, hogy mennyire erős vagy. Tükörbe nézel és látod a szemeiden, a fájdalmat és a boldogságot. Te megpróbáltad, te küzdöttél, te szerettél és minden egyes gondolatod és mondatod az őszinteség volt. A szemeid visszatükrözik mennyire gyönyörű vagy. Tiszta és nem mocskos. Így olyan kapcsolatod lesz, ami a legmerészebb álmaidat is túlszárnyalja. Szépen lassan visszanőnek a kissé meggyötört szárnyaid és újra bízni fogsz és merni fogsz szeretni. Jönni fog az az ember, aki minden egyes értékedet értékelni fogja. Jönni fog aki rád néz és tudni fogja, hogy ez az a Nő, aki miatt eddig senkivel sem működött és Te ugyanezt fogod érezni. Akkor pedig már mindent érteni fogsz és minden fájdalom és szenvedés kifizetődik, hiszen egy emberben nem csalódtál sohasem: önmagadban. Megtanultál küzdeni saját magadért és a boldogságodért. Nem mentél bele a gyenge és hamis játékokba és léptél amikor lépned kellett. Ez pedig a legnagyobb út a boldogságod felé.

5. Nem elégszel meg a jóval – Amikor az ember rájön, hogy a boldogság legnagyobb hajtóereje önmaga, onnantól tudni fog nemet mondani és tenni a boldogságáért. Itt már hiába próbálnak meg manipulálni vagy játszani veled csak egy kis mosolyt kapnak válaszul. Abban a mosolyban pedig benne lesz minden amire igazából vágysz. Sok mindenki furán fog rád nézni és nem fogják érteni, te hogy bírod ennyire egyedül.Nem értik, hogy ragyoghatsz ennyire erős fénnyel, egyedül. Ők még nem jöttek rá a titokra.  Biztatni fognak az egyszerű és közönséges kielégülésért és felfogják magukat is ajánlani. Hidegen a tálcán. A pillanatnyi öröm kedvéért, de persze hosszú távon is maradnának az oldaladon. Hiszen látják az erődet és azt, hogy előre haladsz és ez mindig is vonzó lesz. Kihasználhatnád a helyzeteket, de megtanultál nemet mondani. Aztán hirtelen jön valaki, akivel látni fogod azt, hogy ez egy óriási igen. Érezni fogod ott legbelül, hogy Ő más. Vele újra szeretnéd a szárnyaidat kiengedni, mert tudod, hogy ez nem langyos víz lesz hanem tűzforró. Nem jó és nem elég jó, hanem a legjobb. Addig pedig, tanulj meg nemet mondani.

+1. Tisztelet vívsz – A mai világban a tiszteletlenség hatalmas mértékben hódít. De ne felejtsd előbb magaddal szemben kell tiszteletlenül viselkedned, hogy mások is megtegyék ezt veled. Igen vannak olyan emberek, akikkel bármit csinálhatsz akkor is hazudoznak és játszmáznak és a tisztelet fogalmát soha nem is ismerték. Ezzel semmi probléma nincs, de a te kezedben van a döntés, hogy beengeded e ezt az embert az életedbe vagy nem. Ha magadat tiszteled, onnantól kezdve nem lesz senki a közeledben aki ne tisztelne. Így elkerülheted azt, hogy másodszorra is megcsaljanak vagy másodszor is a szemedbe hazudjanak. Ezt nem önzőségnek hívják, hanem tudatos önismeretnek. Ezzel pedig kivívhatod azt, hogy csak hasonló értékrenddel rendelkező emberek legyenek körülötted. Mindent vagy semmit alapon.

selfcare

Perepelica Claudia

 

 

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s