6 felfogás amiben nem hiszek

1. “Jobb nem elmondani, mert fájni fog neki” – Ezzel a mentalitással meglepően sokszor találkoztam. Különböző mentegetőzésekbe kanyarodtam és mindig mindenre tudtak valami magyarázatot adni. “Hidd el csak neki teszek szívességet, ha tudná az igazat akkor belepusztulna” brrrr…. ne már! Az ilyen mentalitású embereknek nagyon jó beszélőkéjük van és van amikor a hazugságokat még saját maguknak is eltudják adni. Vegyük például a megcsalást. Nem egyszer futottam ilyen köröket, amikor tudtam, hogy csalja vagy megcsalta a barátnőjét vagy a barátját. De lelakatolták a szájukat, hiszen ez úgymond fájna neki. Hiszen az igazság fáj. Aztán szegény lányt vagy fiút a háta mögött röhögik ki a többiek, akik mind tisztában vannak vele. Drágáim, ha nem a te szádból de előbb utóbb mindenre fény derül. Nem hiszek az ilyen játszmákban és nem hiszek abban sem, hogy a hazugság meg fog menteni. A következő pontban leírom miért is nem.

2. Szakítasz a lelkiismereted miatt – Tudom túlságosan nyers vagyok, ezen nem tudok változtatni de nem is szeretnék. Elmesélek röviden egy sztorit. Volt egy srác aki nagyon szeretett egy lányt, de valamiért még sem volt úgymond elég neki. Talán azért, mert a férfiassága még a béka feneke alatt volt vagy csak jó volt az egójának, hogy más nő is kívánja. Érettségről, intelligenciáról , őszinteségről itt ne is beszélgessünk. Szóval a drága srác kidobta a barátnőjét, akit nagyon szeretett. Elkezdte bántani a lányt. “Túl hisztis vagy, túlságosan féltesz avagy túl féltékeny vagy. Én ezt nem bírom.” A lány romokban volt, mindenért magát hibáztatta. Aztán pár nap múlva újra kapcsolatot létesített a leányzóval, más mondatokkal: ” Nagyon szeretlek kicsim. Nekem te vagy a legjobb és a legszebb. Hibáztam, kérlek legyünk együtt újra. Mindennél jobban hiányzol.” Csakhogy a háttérben mi volt?! Az, hogy a fiú megcsalta az úgynevezett szerelmét és megpróbált mindent ráhárítani a lányra, hogy ettől talán tisztul a lelkiismerete. Mást bántani könnyebb , mint magaddal elszámolni. Legalábbis egyeseknek. Véleményem szerint ez az egyik leggerinctelenebb dolog amit valaha művelni lehet. Ha tényleg szereted, akkor nyílt lapokkal játszol. Előbb vagy utóbb ugyanis hatalmas pofont fogsz kapni. Nem tőlem, nem tőle, az élettől.

3. Tartsd rövid pórázon a szerelmed – Nagyon nem hiszek ebben. Menjen, csinálja a dolgát. Ha flörtölni szeretne akkor flörtöljön. Ha megakar csalni hadd csaljon. Ha másba lesz szerelmes, hát legyen. Legalábbis nekem mindig ez volt az alapfelfogásom és ez most sem változott. Tisztelem és szeretem magamat. Ezáltal nincs energiám játszmákra, féltékenységre és gyerekes hülyeségekre. Már nincs. Az élet túl rövid ahhoz, hogy marasztalni akard azt aki menni akar vagy magadat bántsd a másik hülyesége miatt. Lépj két lépést előre és jegyezd meg:  Nem fogsz olyan embert bevonzani, akitől félned kéne. Már nem tudsz ebben benne ragadni és nincs időd agyalni sem. Olyan embert fogsz bevonzani, akivel együtt tudod élni az álmaid és egy pillanatra sem fogsz kételkedni benne. Hidd el, van ilyen.:)

4. A távkapcsolat nem működik – Mindenkinek joga van döntéseket meghoznia az életében. Illetve véleményt formálni. Van akinek olyanra van szüksége, aki minden pillanatban fogja fizikálisan a kezét és van olyan aki képes hatalmas távolságokkal élni. Hiszen a szeretet nem ismeri a határokat és a távolságot. Én ebben hiszek. Talán ez azért is van, mert az élet engem mindig ilyen terekre sodort. A fél családom Amerikában él, aztán sok barátom ment illetve vándorolt a világban és mégis mindig ugyanúgy imádtuk egymást. Van egy srác akivel régen nagyon jóba voltunk. Mindig mindent neki meséltem el. Mindig segített, mindig ott volt. Aztán mikor befejezte a gimnáziumot elkezdett mindenfelé utazni. Afrikától kezdve Amerika keleti-nyugati partjait, Európát és így tovább. De mindig számíthattam rá és ez a mai napig így van. Nem voltam belé szerelmes, mert most ez kicsit úgy hangzik. Egyszerűen csak ez a srác mindig tudta, hogy nyugtasson meg a nehéz pillanataimban. Illetve biztonságot adott, amikor mindentől féltem. Talán itt tanultam meg leginkább azt, hogy azért, mert valaki elmegy nem tűnik el. Csak akkor, ha el akar tűnni. Az igazi barátokra és a családodra mindig számíthatsz a világ bármelyik pontjából. A szerelem pedig még ennél sokkal de sokkal erősebb tud maradni. Ezek az igazán erős emberi tulajdonságok: kitartani, szeretni és nem feladni. Jól csináljátok és én bízok bennetek!:)

5. “Ennek így kellett lennie” – Nagyon sok önsegítő könyv foglalkozik ezzel a témával. Otthon sírva mondod azt, hogy “így kellett lennie”. Miközben a változás és a változtatás Te magad vagy. Ne adj át mindent a sorsnak és a karmának. Amikor egy vizsgára tanulsz és ötöst kapsz, miért kaptad?! Mert tanultál, kitartással szorgalommal. Megkaptad azt amit érdemeltél. Amikor pedig önsajnálatba borulsz és mindent hibáztatsz nézz mélyebbre. Mit tudsz változtatni? Mit szeretnél igazából? Ha még a felszínre nem tört ki, akkor is ott legbelül benned van a válasz. Az élet pont azért gyönyörű, mert te formálhatod és alakíthatod. Nem tudsz mindent kontrollálni, nem erőszakolhatod ki más emberekből az érzéseket. De a saját életedhez és a saját érzelmeidhez nagyon is tudod az utad.

6. “Őrültnek lenni ciki” – Dehogy. A legnagyobb változásokat, gondolatokat , márkákat, ötleteket az “őrültek” építették. Akik elég dilisek voltak ahhoz, hogy bízzanak magukban, hogy megváltoztathatják a világnak akár egy kicsi részét is. Ebből később pedig óriási dolgok születtek. Kimertek állni a sorból és más úton elindulni. Nem mozgatták meg őket a nagy okosok csak önmaguk belső hangja. Ezáltal törtek előre és ma nekik köszönhetünk rengeteg mindent. Bízz magadban akkor is ha senki nem bízik benned. Csináld akkor is ha mindenki szerint energiapocsékolás és úgyis a vesztedbe rohansz. Aztán pár év múlva talán ők akarnak majd a vesztedbe rohanni.:)

onthego

Perepelica Claudia

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s