10+1 pozitív gondolat a szakításról avagy hogyan viselkedj úrihölgyként

1. Motiváljon a szakítás – …de ne az alkohol fogyasztásban. Amikor egy kapcsolatnak vége lesz mindenki más módszerhez nyúl. Valaki a vodkában találja a menedéket valaki pedig a futásban. Igazából felfogás kérdése. Ha rám hallgatsz, akkor a szakítást nem kudarcnak hanem motiváló erőnek éled meg. Rengeteg időd van saját magaddal foglalkozni. Menj el edzeni, tanulj meg japánul, kezd el írni a blogodat vagy iratkozz be egy főzőtanfolyamra. Soha nem tudhatod, de semmiképpen ne csússz le. Sírd ki magad ha szükséged van rá aztán indítsd be az életed. Minden a te kezedben van és nem kell hozzá férfi.

2. A reakciód számít az exed viselkedése már kevésbé – Jöhetnek a manipulatív játékok. Az exed sorozatosan pakolja fel magáról a képeket esetleg más lányokkal pózol. Hirtelen elkezd más nőket likeolni és kész színházi előadást láthatsz az online tereken. Hadd csinálja, ha neki jól esik. Nem tehetsz róla, hogy agyilag 5 éves szinten van. (Bocsánat.) Neked nem kell belemenni ilyen gyerekes játékokba illetve felesleges körökbe. Hadd csinálja úgy ahogy neki jól esik, de neked nem kell követned a példáját. Lehet azt várja, hogy hatalmas hisztivel írj rá, hogy mi a fenét képzel magáról. Mondanom sem kell, hogy ne tedd!!!Esetleg szeretné még elhúzni ezt a játékot. Te viszont mondj egy ‘vége’ szót magadban, fújd ki a levegőt és mosolyogj rajta.:)

dobe

3. Nem kell bepasiznod, hogy újra boldog legyél – Imádom amikor szakítás után sokszor egy verseny folyik, hogy kinek lesz hamarabb valakije. Erről csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon kiábrándító. Néha kezdem azt érezni, hogy egy valóságos húspiacon élünk. Ha az exed már nagyban csajozik, mindig emlékeztesd magadat, hogy neked nem kell pasiznod. Építsd a saját életed, tanulj, fejleszd magad. Találd meg a boldogságot saját magadban és a környezetedben. Legyél barátokkal, nézz jó filmeket vagy éppen süss valami isteni tortát. Míg az exed péntek éjjel valamelyik kocsmában vagy szórakozóhelyen szedi fel a prédáit, te addig  szépre alszod magad és reggel kipihenten elmész egy kört futni a kutyusoddal. Ő alkoholszaggal és egy új hús darabbal ébred, te pedig fitten és motiválva. Míg te építed magad, ő addig rombolja magát. Sok sikert, I hope I will never see you again.

poo

4. Keresd a valósat – Elvileg sok békát meg kell csókolnod, hogy megtaláld a herceged. A nagy okosok azt mondják, hogy tapasztalnod kell minél többet. Ebben nem hiszek. Tegnap olvastam egy cikket, mi szerint legalább hatszor szerelembe kell esned, hogy az igazival kösd össze az életed. Persze, mindenkinek lehet személyes véleménye, ahogy nekem is. Véleményem szerint a kapcsolat fenntartásához munka és kitartás is kell. Nem klappol mindig minden. Türelem, intelligencia és 4 kéz. Ha úgy érzed tényleg egy idiótával voltál együtt és ezen már semmi nem változtathat, ne szomorkodj. Nem kell bepánikolva keresned és próbálgatnod a pasikat. Maradj önmagad csináld a dolgodat és felfogod ismerni a valósat. Azt aki nem csak tárgyként néz rád, azt akivel mindent megfogsz tudni beszélni. Azt akivel közös jövőt építhetsz. Azt aki nem fogja elengedni a kezed, mert tudja, ilyen lányhoz nem lesz többet szerencséje.

5. Viseld méltósággal, ha az exednek új barátnőt fúj a szél – Jön a kiröhögés, a barátnőkkel való röhögőgörcs amikor egyszerűen nem bírjátok felfogni, hogy utánad miért jött össze egy olyannal aki “felmosórongynak sem való”. “Nem értem aki egyszer megkóstolta a kaviárt az , hogy éri be a ponttyal. ” Addig ameddig ez közted és a legjobb barátnőd között marad, addig nincs gond. De próbáld meg intelligensen és nőiesen kezelni a helyzetet. Emelkedj felül ezen és nem kell gonoszkodni. Az exed új barátnőjének éppen elég nagy trauma lehetsz Te, ha szerelmesek voltatok. Inkább kívánd a legjobbat és foglalkozz a saját dolgoddal.

re

6. A nagy újrakezdő pillanatok – Valaki megkönnyebbül valaki elkezd félni, valaki pedig mindent megtenne azért, hogy újra kezdődjön az egész kapcsolatot. Ismerős igaz?! Amikor valóban realizálódik a kép, hogy elveszíthetjük , jöhet az úgynevezett pánikreakció. De mindig érdemes elszámolni tízig majd húszig. Az újrakezdés működhet, ha nincsenek óriási sérelmek és ha MINDKETTEN akarjátok. De előtte tedd fel magadnak a kérdéseket: Valóban Ő hiányzik? Vagy a megszokás vagy esetleg a szex? Bár mondjuk a jó szex az mindig összeláncol, de egy kapcsolathoz és egy közös jövőhöz ennél jóval többre lesz szükség.

7. Döntések– Ne agyalj feleslegesen és ne hibáztasd magad mindenért. Ne gondolkodj olyanokon, amin már úgyse tudsz változtatni. “Mi lett volna ha” és hasonló gondolatok. Így történt és kész. Döntöttetek, utakat választottatok és cseréltetek. Nem hiszek a véletlenekben és abban sem, hogy így kellett lennie. Semminek nem kellett így lennie csak is kizárólag akkor, ha Ti így döntöttetek. Mindig jusson eszedbe, hogy a múlton már nem lehet változtatni. De a jelen a te kezedben van és te döntöd el, merre fog ívelni az életed és azt is te döntöd el, hogy milyen férfival szeretnél együtt lenni.

8. Mindig van előre – Nincs olyan, hogy kész vége és nem bírod. Mindig van előre és folyamatosan erősödnöd kell. Emlékszem 18 évesen volt egy srác akivel kemény két hétig jártam és szó szerint eljátszottam a gondolattal, hogy kész vége az életemnek. Szó szerint nevetséges visszanézni, hogy miket betudtam magamnak mesélni. Valótlan dolgokat. Hiszen se szerelmes nem voltam belé, se érzelmeim nem voltak felé. Egyszerűen csak bírtam a srácot és a mai napig jóban vagyunk. Aztán amikor az ember életében eljön az óriási szerelem, ami olyan, hogy úgy érzi több ilyen nem lesz…ott aztán történhetnek igazi fájdalmak. De ha igazán elsöprő és mindent elvivő igaz szerelemről és szeretetről beszélünk, akkor annak nem lesz vége. Bármerre próbáltok menni, egymást fogjátok hiányolni és az útjaitok összefonódnak ha ti úgy szeretnétek. De ahol vége ott tudatosan el kell fogadni és szép lassan majd a lelked is hozzá fog szokni, ha nem Ő volt az igazi. Bízz bennem.

 

9. Szeresd magad – Amikor igazán szereted magad akkor tisztában vagy a saját értékeiddel és nem tudsz leragadni olyan embernél aki nem tisztel és figyel oda rád. Illetve abban a pillanatban, hogy mondjuk azt mondja, hogy legyen vége. Te udvariasan elköszönsz és nem nézel vissza. Tiszteled és mindennél jobban becsülöd magad annál, mint olyan valakivel együtt lenni aki nem rajong és nem szeret téged. Illetve tudsz önző is lenni és te is kitudod mondani a vége szót, ha érzed csak ölitek egymást és már semmit sem érzel iránta.

 

10. Függőség – Gonosz dolog a függőség és a ragaszkodás. De próbálj megszabadulni tőle. Tudd, hogy te magad egyedül is csodákra vagy képes és boldog tudsz lenni. A függőség mindig bekorlátoz és elhatárol a jó dolgoktól. Nyilván ha együtt vagytok akkor normális, hogy ragaszkodtok egymáshoz, de ha már vége akkor próbáld ezt az érzést elengedni. Tanuld meg milyen egyedül lenni, milyen magadra koncentrálni és soha nem kapaszkodj valamibe karmostul. Mert az szép lassan megöl…:)

íougot

+1. Tanulj a hibáidból – Az ember folyamatosan ismerkedik önmagával. Egyre jobban és jobban fogja tudni mi kell neki és mi nem kell neki. Ebben óriási szerepe van az emberi kapcsolatainknak. Kit választunk legjobb barátnőnknek és kit választunk a szerelmünknek. Hiába nem tudjuk néha megmagyarázni tudatosan csak érezzük. Aztán vannak amikor hibázunk. Lehet kicsiket és lehet nagyokat. Emberek vagyunk, nem tökéletesek, hanem valósak. Tanulunk és tanulunk. Így fejlődünk és tudni fogjuk, hogy mik azok a hibák amiket nem szeretnénk majd a jövőben elkövetni.

tumblr_mmv04eze041qa3qqyo1_500

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s