5 tipp a “birtoklás” elengedéséről

1. Szeretünk birtokolni –  Az első lépés, hogy belássuk mi Nők szeretünk birtokolni. Talán genetikailag így vagyunk kódolva, hogy szeretjük kimondani: “Ő az enyém”. Ahogyan majd a jövőben a gyerekeinket is tűzön-vízen keresztül óvni fogjuk úgy a szerelmünkkel is ez a helyzet. Elvileg ha igazán szerelmesek vagyunk akkor vele képzeljük el a jövőnket és be is vallhatjuk, hogy nagyon kis cuki lurkók lennének , Ő pedig remek apa. A család pedig szent és sérthetetlen. A másik pedig, hogy szeretünk hinni az örök dolgokban így valakit birtokolni sokszor az örök szóhoz kapcsolhatunk. Nem bűn beismerni magunknak, hogy ha lehetne örökre magunkhoz láncolnánk azt a szerencsés illetőt akibe jelenleg szerelmesek vagyunk.

2. Az emberi kapcsolatokat nem tarthatjuk pórázon  – Sokszor figyelem ahogyan a párok “póráz-módban” élnek egymás mellett. Úgy mond boldogan. Aztán hónapok és évek után egyszerűen csak azt lehet észrevenni, hogy boldogtalanok. Nem engedik el egymást külön-külön. A férfi nem mehet el a barátaival sörözni a nő pedig ma is kihagyja azt az aerobik órát, mert túl “szexi” az edző a párja szerint. Nyilván vannak zavaró tényezők,de egy hosszú kapcsolat sem fog működni kompromisszumok nélkül. De nem lehet egymást pórázon tartani. Magát a kifejezést is utálom használni. Mondok egy nagyon egyszerű példát. Mikor 15 éves voltam, mindenáron elakartam menni bulizni. A barátnőim akkor már nagyban járták a szórakozóhelyeket. A szüleik tudta nélkül, mert tiltották. “Kislányom, nem mehetsz bulizni, megtiltom.” Aztán mindig hazugságokat találtak ki a szüleiknek és akár a sárga földre itták magukat. Mi izgalmasabb annál, mint olyat csinálni amit tiltanak?! Szerencsére engem mindenhova elengedett anyukám és mindig mindent elmondhattam neki. Talán azért sem vonzott ez a világ annyira. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy egy párkapcsolat nyilván más, de valamilyen szinten pedig hasonló. Engedd csak, hadd menjen oda ahova szeretne és ne tartsd pórázon. Hidd el az egész kapcsolatotok hálás lesz érte.

3. Szomorú igazság de az ember ott fog virágozni ahol nem gyökerezik le – Mélyen és rendíthetetlenül hiszek az igaz szerelemben. Hiszek abban is, hogy fiatalon megtalálhatod azt  akivel akár egy életet letudsz élni boldogan. Viszont egymás szabadságát bekorlátozni a legnagyobb hiba, amit egy boldog kapcsolatban el lehet követni. Volt, hogy én is elkövettem, most  visszanézve mosolygok rajta. A legszebb dolgokat együtt kell átélni és együtt is fogjátok, de soha nem kell erőltetni semmit. Hidd el, hogy imádni fogja, ha nem korlátozod be. Legközelebb feszengve ül előtted, mert egy olyan buliba akar menni ahol nem csak fiúk lesznek?! Adj neki egy csókot és hadd menjen. Megfog lepődni és határozottan kiérdemelted a legjobb barátnő címet.

4. Bizalom – Hidd el nekem, hogy ott ahol igazi érzelmek vannak és szeretet ott semmi gond nem fog történni. Persze fontos, hogy megbízható párt válasszunk magunknak. Én például messziről kerülöm az olyan férfiakat akik úgymond “megcsalósak”.  De nem vagyok látnok illetve nem lehetünk biztosak abban, hogy egy kapcsolat, hogy fog végződni. Nyilván vannak határok, amiket célszerű betartani. Addig ameddig nem ad rá okot, hogy ne bízz benne nincs mitől tartanod. Bízzatok egymásban és szeressétek egymást.

5. Engedd el a szorongásaidat – Mi nők sokszor hajlamosak vagyunk szó szerint mindent bemesélni magunknak. Nagyon sokat agyalunk és mindannyian tudjuk, hogy jobban tudunk nyomozni, mint az FBI. Kár lenne tagadni. De nem éri meg. Magadat stresszeled és korlátozod be. A félelem és a szorongás saját magad kreációja. Ami valahol természetes reakció, de jobb megtanulni elengedni az ilyen gondolatokat. Mindenki szabad ember, ha kapcsolatban vagytok akkor is. El kell fogadnunk, hogy soha nem lehetünk abban biztosak, hogy mi fog történni. Ha igazán szeretitek egymást, mindenen túl fogtok jutni a többi pedig lényeg?! Nem! Engedd el és megkönnyebbülsz!:)

yo

Perepelica Claudia

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s